Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredun suosio nousi - hakijamäärä kasvoi

Julkaistu 11.3.2020 16.41

Tampereen seudun ammattiopisto Treduun haki opiskelemaan aiempaa useampi. Tänä vuonna Treduun haki yhteensä 9071 hakijaa. Viime vuoden hakijoiden määrä oli 9014. Ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaun haku päättyi 10.3. Yhteishaun opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan Tredun verkkosivuilla 11.6. Valituksi tulleen opiskelijan on otettava opiskelupaikka vastaan 25.6. mennessä. Varasijat ovat voimassa 14.8.2020 saakka.

Yhteishaussa 1. hakutoiveenaan Treduun haki 2619 opiskelijaa, joista peruskoulupohjaisia hakijoita 2438 ja yo-pohjaisia hakijoita 181. Viime vuonna Tredun asetti 1. hakutoiveeksi 2583 hakijaa. Näistä peruskoulupohjaisia hakijoita oli 2366 ja yo-pohjaisia 217. Aloituspaikkoja on tänä vuonna yhteensä 2682. Viime vuonna aloituspaikkojen määrä oli 2718.

Kasvava sähköala houkutteli opiskelijoita

Nokian Kivimiehenkadun sähköala kipusi Tredun kolmanneksi suosituimmaksi hakukohteeksi, kestosuosikit hius- ja kauneudenhoitoala ja media ja kuvallisen ilmaisun ala pitivät yhä kärkipaikat.

Kivimiehenkadulla sähköalaa opiskellaan uusissa ja ajanmukaisissa oppimisympäristöissä nyt toista vuotta. Alalla on päteville tekijöille paljon töitä ja alalla toimivien ammattinimikkeitä on laaja kirjo.

Uudet tilat ovat mahdollistaneet opetuksen järjestämisen täysin uudella tavalla. Opintojen pääpaino on käsin tekemisellä, vaikka sähköala tarjoaa haasteita myös matemaattisesti. Tekemistä ja haasteita riittää kaikille, lehtori Antti Tomminen kertoo alan suosiosta.

Ongelmanratkaisukyky on oleellinen osa kolmen vuoden opintoja ja tulevaa työllistymistä. Moni suorittaa myös lukio-opinnot ja jatkaa opintojaan valmistuttuaan. Sähköalaan tutustuminen alkaa usein jo yläkouluaikaan erilaisten teemapäivien kautta ja yhteys opiskelijoihin pysyy usein myös valmistumisen jälkeen.

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto tänäkin vuonna suosituin

Eniten 1. hakutoiveena haettiin Santalahdentien hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkintoon. Yhteensä 150 hakijaa tavoittelee tätä koulutusta. Aloituspaikkoja on yhteensä 60, kerroin 2,50. Kerroinluku kertoo aloituspaikkojen ja hakijoiden suhteesta. Luku vastaa kysymykseen, kuinka monta ensisijaista hakijaa oli suhteessa yhteen aloituspaikkaan. Mitä suurempi kerroinluku sitä suositumpi koulutus.

Toiseksi eniten hakijoita keräsi media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto Mediapoliksessa, jonka merkitsi 1. hakutoiveekseen 177 hakijaa. Aloituspaikkoja on yhteensä 72, kerroin 2,46. Kolmanneksi suositun oli Nokian Kivimiehenkadun sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinto.

- Tulos on oikein hyvä ja verrattuna aiempiin vuosiin myös teknologia-aloilla on nousua hakijaluvuissa. Vetovoimaiset media-alan sekä hius- ja kauneudenhoitoalan tutkinnot pitivät pintansa tänäkin vuonna, toteaa Outi Kallioinen, johtaja, ammatillinen koulutus.

Treduun on jatkuva haku

Treduun on mahdollista hakeutua ympäri vuoden Ulkoinen linkkijatkuvan haun kautta mm. Ohjaus- ja hakupäivissä ja verkossa. Ohjaus- ja hakupäivät järjestetään kerran kuukaudessa.


Lisätietoja

Opintoasiainpäällikkö
Raija Möttönen
puhelin 050 344 2484
sähköposti if.erepmat@nenottoM.ajiaR