Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Oppimiskylä nousee Hiedanrantaan Tredun johdolla

Julkaistu 25.9.2020 10.14

Tredun hanke ”Oppimiskylä-koulutusmalli” luo uudenlaisen oppimisympäristön Hiedanrantaan. ESR-hankkeen avulla peruskoululaisille tutuksi tullutta Yrityskylä-opetusmallia sovelletaan ammatilliseen koulutukseen ja Hiedanrantaan sopivaksi.

 

Kuvassa kehittämispäällikkö Anne Erkinheimo-Kyllönen esittelee Tredun Oppimiskylähanketta

Hankkeessa toimii vahvasti mukana TAMK, joka kehittää projektissa pedagogista näkökulmaa. Lisäksi mukana on kahdeksan yhteistyöorganisaatiota, jotka tuovat kehitystyöhön oman panoksensa. Aiesopimuksella mukana yhteiskehittämisessä ovat Sopimusvuori ry, Hiedanrannan kehitys Oy, Pirkanmaan Kaarikoirat ry, Polarnight Energy Oy, Skapper Oy, Tampereen tilapalvelut Oy, Dc One oy ja Evergreen Farm Oy. Hankkeen suunniteltu toteutusaika on 1.9.2020 - 31.12.2022.

Tällä hetkellä Hiedanranta tarjoaa työtehtäviä- ja oppimismahdollisuuksia Tredun opiskelijoille mm. maanrakennus-, viherpalvelu-, kivityö- ja kiinteistöpalvelualoilla. Käynnistyvän hankkeen myötä on tavoitteena laajentaa toimintaa alueella.

Kestäviä ja älykkäitä innovaatioita

Tredun koolle kutsumaan Hiedanrannan kehittämispajaan kokoontui keskiviikkona 23.9.2020 suuri joukko alueen kehittämistyössä mukanaolevia tahoja. Kehittämispajan kantavaksi teemaksi nousi yhteisen tahtotilan julistaminen Hiedanrannan kehittämistyöhön ja jokaisen toimijan panoksen tärkeys. Tilaisuus oli myös lähtölaukaus Oppiskylä-koulutusmalli-hankkeelle, johon Tredu kumppaneineen sai yli 700 000 euron rahoituksen.

Tulevaisuuden näkymiä ja Hiedanrannan suunnitelmia avattiin monesta suunnasta. Tulevaisuuden suuntaviivoja alueen kehittämisestä esittivät Tampereen kaupungin apulaispormestari Jaakko Stenhäll ja Tredun johtaja Outi Kallioinen, elinvoima- ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen, Hiedanrannan Kehityksen toimitusjohtaja Mikko Leinonen, Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen työllisyysjohtaja Regina Saari, Tredun opettajat Mika Uronen ja Onni Orsmaa, Tredun kehittämispäällikkö Anne Erkinheimo-Kyllönen sekä Kansainvälisen osaamisen päällikkö Mari Taverne Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalveluista.


Lisätietoja

Oppimiskylä TREDU
Kehittämispäällikkö
Anne Erkinheimo-Kyllönen
puhelin 044 431 4461
sähköposti if.erepmat@nenollyk-omiehnikre.enna


Teksti Kaisu Paloheimo