Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Opetushallitus tiedottaa: Ammatillisesta koulutuksesta annetun lain 52 §:n väliaikainen muutos voimaan 1.7.2020

Julkaistu 5.8.2020 14.47

Opetushallitus on kerännyt sivuilleen materiaalia ja ohjeistuksia opetuksen- ja ohjaustyön tukemiseksi. Sivustolta löytyy mm. ammatillisesta koulutuksesta annetun lain 52 §:n väliaikainen muutos, joka mahdollistaa näyttöjen toteuttamisen aiempaa väljemmin oppilaitosympäristössä.

Sivustolla on myös opetuksen tukimateriaalia, vinkkejä käytännön järjestelyihin poikkeusolosuhteissa ja usein kysyttyjä kysymyksiä, jotka on jaoteltu teemoittain.

 

Lakimuutoksen vaikutukset

Väliaikainen lakimuutos vaikuttaa erityisesti ammattitaidon ja osaamisen osoittamisen eli näyttöjen toteuttamistapoihin. Näytöt voidaan koronaepidemiasta johtuvista syistä toteuttaa suorittamalla muita käytännön tehtäviä, jotka mahdollisimman hyvin vastaavat aitoja työtilanteita ja työprosesseja.

Näytössä osoitettua osaamista voidaan tarvittaessa täydentää muulla osaamisen arvioinnilla siltä osin, kuin osaamista ei covid-19-epidemiasta johtuvista syistä voida osoittaa aidoissa työtilanteissa ja työprosesseissa. Laki astuu voimaan 1.7.2020 ja on voimassa 31.7.2021 saakka. Joustojen välttämättömyys tulee arvioida tilannekohtaisesti ja kunkin opiskelijan osalta yksilöllisesti.

- Väliaikainen lakimuutos mahdollistaa lisää joustavuutta ja tuo pelivaraa osaamisen osoittamisen keinovalikoimaan ja toteuttamisympäristöihin haastavassa tilanteessa, iloitsee Tredun kehittämispäällikkö Helena Kallio-Lahtinen. Kallio-Lahtisen vastuualueena on työpaikoilla tapahtuva oppiminen.

Nappaa käyttöösi OPH:n sivusto helpottamaan arkeasi

Lisää tietoa lakimuutoksesta löydät täältä:Ulkoinen linkkioph.fi koronavirus , josta voit tarkistaa ajankohtaiset valtakunnalliset ohjeistukset opetuksen järjestämiseksi ja saada vinkit työsi tueksi.

Sivustolta löytyy lisäksi mm.

1. valtakunnallisia ohjeistuksia, tiedotteita, materiaaleja ja vinkkejä opetustyön tueksi myös poikkeusolosuhteissa

2. tukimateriaaleja opetustyöhön. Materiaalipankista löytyy sekä ammatillisen koulutuksen- että kaikkien koulutusasteiden yhteistä tukimateriaalia.

3. tietoa työelämäyhteistyöstä

4. tietoa näytöistä ja osaamisen arvioinnista

5. usein kysyttyjä kysymyksiä teemoittain mm. karanteenista, SOME:n hyödyntämisestä opetustyössä sekä opiskelijavalinnoista

Muista myös Tredun omat ohjeistukset

Lisää ohjeita, vinkkejä ja neuvoja opetus- ja ohjaustyöhön löydät Tredun Moodlen JokaOpeTredu -kurssilta ja OsaavaTredustaLisätietoja

Kehittämispäällikkö
Helena Kallio-Lahtinen
puhelin 050 302 3106
sähköposti if.erepmat@nenithaL-oillaK.aneleH