Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Koronavirus: Pysytään rauhallisena, seurataan ja noudatetaan terveydenhuollosta saatavia ohjeita

Julkaistu 12.3.2020 15.40

Tredussa seurataan ja noudatetaan terveydenhuollosta saatavia ohjeita, mm. noudatetaan hyvää käsihygieniaa.

Opettajia ja muuta henkilökuntaa on ohjeistettu miettimään etukäteen etäopetuksen toteuttamista ja sisältöjä. Henkilökuntaa on mm. pyydetty ottamaan työpuhelimet ja kannettavat tietokoneet työpäivän päätteeksi kotiin, jotta nopeasti muuttuvaan tilanteeseen voitaisiin reagoida sujuvasti.

Kullekin toimipisteelle laaditaan suunnitelma mahdollista toimipisteen sulkemista varten. Toimipisteiden sulkemistilanteessa tulee pysyä rauhallisena ja noudattaa OMA-opettajan ohjeita.

Terveydenhuolto ohjeistaa

Tredussa ei arvioida koronavirukseen altistuneita tai anneta diagnooseja. Tredussa ei käynnistetä karanteeneja, suljeta toimipisteitä tms. ILMAN terveydenhuollon määräystä. Vain tartuntatautilääkärin lausunnon perusteella ryhdytään toimenpiteisiin. Terveydenhoidon ammattilaiset kontaktoivat ja ohjeistavat altistuneet henkilökohtaisesti.

On tärkeää pysyä rauhallisena ja suhtautua asioihin faktaperusteisesti. Aiheettomia epäilyjä ja huhujen levittämistä mahdollisista sairastuneista tulee välttää. Viranomaiset tiedottavat vahvistetuista tapauksista ja toimenpiteistä. Opiskelijoiden terveydentilatiedot kuuluvat yksityisyyden suojan piiriin, joten niitä ei jaeta oppilaitoksesta.

Tukea saatavissa - älä jää yksin

Tilanne voi olla monelle pelottava, joten opiskelijoiden tukena on myös Ulkoinen linkkiopiskelijaterveydenhuollon palvelut .

Jos epäilet olevasi altistunut tai sairastunut, ota yhteys terveydenhuoltoon ensisijaisesti puhelimitse. Soita omalle terveysasemalle tai terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 10023 tai 03 5657 0023 (joka päivä klo 7–22).