Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Lukioiden ja Tredun etäopetusta esitetään jatkettavaksi 30.5. saakka

Julkaistu 21.4.2020 16.15

Elinvoima- ja osaamislautakunnalle esitetään, että Tampereen kaupungin lukiot ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredu jatkavat etäopetusta kevätlukukauden 2020 loppuun eli 30.5.2020 saakka. Lautakunta päättää asiasta 22.4.2020.

Opetuksen järjestäminen etäopetuksena kevätlukukauden loppuun saakka on perusteltua, sillä esimerkiksi lukiokoulutuksessa viides eli lukuvuoden loppuun ajoittuva jakso on suunniteltu toteutettavaksi etäopetuksena. Mikäli oppilaitokset avattaisiin 13.5.2020 jälkeen, lukioissa jäljellä olisi enää vain yksi viikko varsinaista opiskelua ja sen lisäksi loppujakso. Lukiokoulutuksen arvion mukaan työskentelytavan muutos tuottaisi siinä vaiheessa lukukautta opiskelulle enemmänkin häiriötä kuin hyötyä.

Myös Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa etäopetuksen jatkaminen kevätlukukauden loppuun nähdään tarkoituksenmukaiseksi. Etäopinnot järjestetään siten, ettei valmistuvien opiskelijoiden opintojen suorittaminen vaarannu. Näytöt toteutetaan pääsääntöisesti työelämässä, mutta tarpeen vaatiessa näytöt on mahdollista toteuttaa myös oppilaitoksen tiloissa erityisin järjestelyin. Lisäksi erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden opintoja tuetaan mahdollistamalla lähiopetus pienille ryhmille. Tredussa keväällä tehdyn kyselyn perusteella etäopinnot ovat sujuneet pääsääntöisesti hyvin.

Valtioneuvoston asettamat, koulutusta koskevat rajoitukset ovat voimassa 13.5.2020 saakka. Jos valtakunnallisia kokoontumisrajoituksia päätetään purkaa, asiointi ja tapaamiset Tampereen kaupungin lukioissa ja Tredussa voidaan järjestää asetettujen rajoitusten puitteissa. Opiskelun osalta jakso on kuitenkin perusteltua viedä loppuun aloitetulla tavalla eli etäopetuksena. Tredun kesäaikaisista opinnoista ohjeistetaan opiskelijoita erikseen sekä alkavien että jatkavien opintojen osalta.

Tampereen kaupungin lukiokoulutus siirtyi etäopetukseen maanantaina 16.3. ja Tredu tiistaina 17.3.2020.


Lisätietoja

Hist. ja yht.k.opin leht. (Aik
Jorma Suonio
puhelin 050 330 2078
sähköposti if.erepmat@oinouS.amroJ

Johtaja, ammatillinen koulutus
Outi Kallioinen
puhelin 044 423 5473
sähköposti if.erepmat@nenioillaK.ituO

Apulaispormestari
Jaakko Stenhäll
puhelin 045 137 8505
sähköposti if.erepmat@llahnetS.okkaaJ


Teksti Johanna Toivanen