Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredu ja Messut Nokialla – yhdessä kohti seuraavaa suurponnistusta

Julkaistu 23.6.2020 12.33

Torstaina 18.6.2020 allekirjoitettiin Tredun ja Nokian Yrittäjien välinen yhteistyösopimus, jossa sovittiin yhteistyömallista kevään 2021 messujen osalta. Allekirjoittajina toimivat Nokian Yrittäjien Jari Tuominen ja Tredun koulutusjohtaja Regina Blom.

Nokian Yrittäjien Jari Tuominen ja Tredun koulutusjohtaja Regina Blom kättelevät kyynärpäillä uuden sopimuksen kunniaksi

Messut Nokialla on Nokian Yrittäjien perinteinen suurponnistus, joka järjestetään kolmen vuoden välein. Yhteistyökumppaneina toimivat Tredu ja Nokian kaupunki. Seuraavat messut pidetään la–su 22.5.–23.5.2021 Nokian jäähallilla, osoitteessa Hinttalankatu 6. Tredun puolelta messutoimintaa järjestelee yrityskoordinaattori Sami Hasilan lisäksi Nokian toimipistepäälliköt Marja Lehtisaari ja Marita Hietanen. Edelliset Messut Nokialla pidettiin vuonna 2018, jolloin viikonlopun aikana kävijöitä oli noin 15 000 ja näytteilleasettajia 200. Messut Nokialla on toiminut jo 30 vuoden ajan.

Messut Nokialla kokoaa yhteen eri alojen osaajia ja paikallisia toimijoita. Edellisten messujen tapaan suunnitellaan toiseen halliin tilat näytteilleasettajille ja toiseen kaavaillaan markkina-aluetta, josta löytyy tekemistä koko perheelle. Myös ulkoalueille suunnitellaan toimintaa.

- Ilman Tredua näin massiivinen tapahtuma ei onnistuisi mitenkään, kertoo Tuominen.

Opiskelijat toimivat messutyöryhmien apuna

Tredun opiskelijoiden rooli messuilla on toimia messutyöryhmien apuna mm. seuraavissa tehtävissä: logistiikka, liikenteenohjaus ja -suunnittelu, turvallisuussuunnittelu, messuemännät ja isännät, info-pisteet, messuravintola, tilojen somistaminen, ulkoalueiden somistaminen, puhtaanapito, lastenhoito ja ensiapu, esiintymislavan tekniikka ja messurakenteet.

Logistiikka esimerkiksi on suunnitellut messuille ajoreitit ja opiskelijat toimivat liikenteen ohjaajina. Hotellivirkailijat toimivat messujen ajan messuesittelijöinä ja -oppaina. Lähihoitajat ovat työskennelleet lastenhoitopisteellä ja ensiavussa.

Blom iloitsee siitä, että opiskelijat pääsevät messuilla tekemisiin paikallisten yritysten kanssa ja toivottavasti sitä kautta yrityksiin työssäoppimaan ja etenemään kohti työpaikkaa.


Teksti Kaisu Paloheimo