Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

AGCO Power Oy ja Tredu tiivistävät kumppanuuttaan

Julkaistu 25.9.2020 12.04

Tredu ja dieselmoottoritehdas AGCO Power Oy solmivat kumppanuussopimuksen tiistaina 22.9.2020. Kumppanuussopimus tukee molempien osapuolten strategisia tavoitteita. Sopimuksen allekirjoittivat Tredun johtaja Outi Kallioinen ja AGCO Powerin toimitusjohtaja Juha Tervala. Nokialla toimiva vajaan 800 henkilön moottoritehdas AGCO Power on teknologiateollisuudessa merkittävä työllistäjä.

 

Kumppanuussopimuksen tarkoitus

Kumppanuussopimuksen tarkoituksena on tiivistää ymmärrystä työelämän ja ammatillisen koulutuksen välillä, sopia yhteistyön tavoitteista, luoda malli yhteistyön tavoitteelliselle ohjaamiselle ja johtamiselle, sopia yhteistyön tavoista ja menetelmistä ja kehittää henkilöstön ja opiskelijoiden osaamista.

- Sopimuksen myötä kirkastamme osapuolien näkemystä siitä, millaista osaamista alallamme tullaan nyt ja tulevaisuudessa tarvitsemaan. Tarjoamme oppilaille ja opettajille mahdollisuuden tutustua työelämään ja kerromme, millaisia työmahdollisuuksia meillä on tarjolla, AGCO Powerin henkilöstöhallinnon Business Partner Jonna Kaminen kertoo.

Monipuoliseen yhteistyöhön kuuluvat muun muassa AGCO Powerille räätälöidyt työpaikkaohjaajakoulutukset, opiskelijoiden moottoritehtaalla tapahtuva oppiminen, laite- ja kalustolahjoitukset sekä kummankin osapuolen toteuttamat asiantuntijaluennot. Lisäksi suunnitelmissa on kummiluokkatoiminta.

Yhteistyösopimus koskee useita aloja

Yhteistyösopimus koskettaa useita Tredun koulutusaloja ja se tiivistää yhteistyötä alojen välillä. Yhteistyötä tehdään erityisesti kone- ja tuotantotekniikka-, logistiikka-, sähkö- ja kunnossapitoalojen kanssa.

Moottoritehtaan ja Tredun kumppanuussopimuksen perimmäisenä tarkoituksena on tiivistää yhteistyötä ammattiin johtavien opintojen ja työelämän välillä. AGCO Powerissa on pitkät perinteet oppilaitosyhteistyöstä, mutta nyt yhteistä tekemistä on tarkoitus viedä TREDUn kanssa aiempaa suunnitelmallisemmin eteenpäin.

- Yhtenä strategisena tavoitteenamme on laajentaa opetuspuolen työelämäymmärrystä. Työelämän kirjo on niin moninainen, että opettajien on yksin mahdoton tietää työnantajien tarpeita työvoimaa ajatellen, Kaminen jatkaa.

Paikalla sopimuksen allekirjoittamistilaisuudessa olivat Kallioisen, Tervalan ja Kamisen lisäksi Tredun asiakkuusjohtaja Pirjo Järvinen, koulutusjohtaja Regina Blom, koulutuspäällikkö Marita Hietanen, yrityskoordinaattori Sami Hasila ja AGCO Powerin henkilöstöjohtaja Petri Laakkonen.


Lisätietoja

Yrityskoordinaattori
Sami Hasila
puhelin +358504418819
sähköposti if.erepmat@alisaH.imaS


Teksti Kaisu Paloheimo