Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Tredun ruokarahan hakuaikaa jatketaan – hae korvausta Wilmassa 20.4.2021 mennessä

Julkaistu 9.4.2021 14.32

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu jatkaa harkinnanvaraisen ruokarahakorvauksen hakuaikaa 20.4.2021 asti. Korvausta voi anoa kevään poikkeustilanteeseen liittyneen hybridiopiskelun tai sulkuajan vuoksi.

Kokkiopiskelijat
 

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu jatkaa harkinnanvaraisen ruokarahakorvauksen hakuaikaa 20.4.2021 asti. Korvausta voi anoa kevään poikkeustilanteeseen liittyneen hybridiopiskelun tai sulkuajan vuoksi.

Ruokarahakorvaus on Tampereen kaupungin oma kädenojennus Tredun perusopetuksen opiskelijoiden tueksi. Ruokarahakorvausta voi hakea 7.1.–1.4.2021 välisenä aikana tapahtuneen hybridiopiskelun tai sulkuajan vuoksi.

Ruokarahakorvausta maksetaan 3,50 euroa niiltä päiviltä, jolloin opiskelijalla ei ole ollut mahdollisuutta maksuttomaan ruokailuun oppilaitoksen tiloissa. Ruokarahakorvausta haetaan Wilma-lomakkeen kautta.

Hae korvausta 20.4.2021 mennessä

Ruokarahakorvauksen viimeinen hakupäivä on 20.4.2021. Kaikki hyväksytyt hakemukset pyritään maksamaan viikolla 19. Huomioithan, että hakemusta ei voi tehdä viimeisen hakupäivän jälkeen.

Olet oikeutettu hakemaan ruokarahakorvausta, jos opiskelet Tredussa perustutkintoa tai osallistut Valma-koulutukseen, perusopetuksen lisäopetukseen (10-luokka) tai aikuisten perusopetuksen lisäopetukseen. Ruokarahakorvaus ei koske ammattitutkintoa (at) tai erikoisammattitutkintoja (eat) opiskelevia.

Pääsiäisen jälkeen 6.4.2021 alkaneesta etäopiskelujaksosta ja ruokarahojen hakemisesta tiedotetaan myöhemmin erikseen. Niitä ei voi hakea vielä.

Opiskelijan ohjeet ruokarahakorvauksen hakemiseen

Ruokarahakorvauksen hakujaksoja on kaksi, ja korvauksia haetaan erillisillä lomakkeilla opiskelijan näkymässä Wilmassa. Kummankin lomakkeen viimeinen hakupäivä on 20.4.2021.

Hybridijakso 7.1.–26.2.2021

Osa opiskelijoista opiskeli osittain etänä 7.1.–26.2021 välisenä aikana. Tällöin ruokarahakorvausta haetaan hakemuksella "Ruokaraha (hybridijakso 7.1.2021–26.2.2021)". Lomakkeen löydät Wilmasta kohdasta "Hakemukset ja päätökset -sivu" > "Uusi hakemus" > "Ruokaraha (hybridijakso 7.1.2021–26.2.2021)".

Täytä päivien lukumäärä numeroina ja perustele hakemus. Luettele yksittäiset etäopetuspäivät. Muuta alku- tai loppupäivää, jos olit koulutussopimuksella hybridiajalla. Et voi saada kahta ruokarahakorvausta samalta päivältä. Hae rahaa vain niiltä päiviltä, jolloin olit etänä. OMA-opettaja korjaa tarvittaessa päiviä.

Sulkuaika 8.3.–1.4.2021

Suurinta osaa opiskelijoita koskee sulkuajan 8.3.–1.4.2021 ruokarahahakemus. Tee ruokarahahakemus lomakkeella "Ruokaraha (korona 3/2021)". Lomakkeen löydät Wilmasta kohdasta "Hakemukset ja päätökset -sivu" > "Uusi hakemus" > "Ruokaraha (korona 3/2021)".

Täytä päivien lukumäärä numeroina ja perustele hakemus. Muuta alku- tai loppupäivää, jos olit koulutussopimuksella sulkuajalla. Et voi saada kahta ruokarahakorvausta samalta päivältä. Hae vain todellisia etäpäiviä. OMA-opettaja korjaa tarvittaessa päiviä.

Lomakkeen täyttäminen

1. Täytä päivien lukumäärä numeroina kohtaan "Etäopetuspäivien lukumäärä".

2. Täytä hakemasi "Ajanjakson alkupäivä" ja "Ajanjakson päättymispäivä". Jos olet samaan aikaan työssäoppimassa koulutussopimuksella tai oppisopimuksella, et voi hakea ruokarahakorvausta (ks. omat ohjeet alempaa).

3. Tarvittaessa luettele yksittäiset etäopetuspäivät kohtaan "Yksittäiset etäopetuspäivät/ajanjaksot".

4. Kirjoita "Perustelut"-kohtaan, miksi haet ruokarahakorvausta etäpäiviltä. Tuki myönnetään tämän pohjalta. Perustelu on pakollinen tuen saamiseksi.

5. Lisää OMA-opettajasi nimi, jos kenttä on tyhjä.

6. Älä aiheuta lisätyötä ja takaisinperintää hakemalla korvausta useaan kertaan samalta ajalta tai vääriltä päiviltä.

7. Tarkista, että olet täyttänyt hakemuksen kaikki kohdat huolellisesti. Odota rauhassa päätöstä. OMA-opettaja ja koulutuspäälliköt käsittelevät hakemukset. Ruokarahakorvaus pyritään maksamaan lomakkeessa ilmoitetulle tilille viimeistään viikolla 19.

Koulutussopimuksella ja oppisopimuksella opiskelevat

Huomaathan, että koulutussopimuksen tai oppisopimuksen aikaisia ruokarahakorvauksia ei haeta yllä mainituilla lomakkeilla.

Jos sinulla on koulutussopimuksen tai oppisopimuksen aikana etäkoulupäiviä, sinun tulee hakea ruokarahakorvausta normaalin käytännön mukaisesti lomakkeella "Ruokarahakorvaus opiskelijalle (työpaikalla oppiminen)". Tämä käytäntö on voimassa myös silloin, jos sinulla on koulutussopimuksen tai oppisopimuksen aikaisia etäkoulupäiviä, esim. YTO-aineita.

Lomake löytyy työpaikalla järjestettävän koulutuksen kohdalta Wilmasta. Mikäli koulutussopimuksesi tai oppisopimuksesi päättymisaika on muuttunut, sinun pitää päivittää sopimus ja HOKS ajan tasalle OMA-opettajasi kanssa.


Lisätietoja

Opintoasiainpäällikkö
Raija Möttönen
puhelin 050 344 2484
sähköposti if.erepmat@nenottoM.ajiaR