Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Pitkään palvelleita opettajia nimitetty lehtoreiksi 1.9.2021

Julkaistu 1.9.2021 15.32

Tredun kilpailukyvyn kivijalkana on osaavat ja sitoutuneet opettajat. Tredussa on nyt kolmas vuosi, kun opettajia nimitetään lehtoreiksi palvelusajan mukaan. Tänä vuonna 1.9. lehtoriksi on siirretty 30 opettajaa. Edellytyksenä on opettajan 9.9.2014 tai tätä aiemmin alkanut katkeamaton palvelussuhde.

Kuvassa vaaleanpunainen ruusu.
 

– Näen tämän todella hienona eleenä työnantajalta vakinaistaa henkilöstöä. Tällä on henkilön hyvinvointiin suuri merkitys, kun työn arvostusta osoitetaan myös näin, sanoo Tredun henkilöstöpäällikkö Mariikka Mertanen.

Päätoimisen tuntiopettajan ja lehtorin tehtävien palvelussuhteen ehdot ja vastuut ovat samat. Ero ilmenee niissä tilanteissa, joissa opetusta on tarjolla vähän. Lehtoraatti on takuu 1500 työtunnista vuodessa. Erikseen voidaan toki sopia lyhyemmästä työajasta. Muulla nimikkeellä olevalla opettajalla tuntimäärä voidaan tarvittaessa pudottaa 800 tuntiin vuodessa.

Hyvä tietää

Edellytykset lehtori-nimitykselle:

  • Lehtorin virkaan siirrettävä päätoiminen ammattiaineiden tai yhteisten tutkinnon osien tuntiopettaja täyttää viran kelpoisuusehdot
  • Opettaja on toistaiseksi voimassaolevassa, aktiivisessa virkasuhteessa
  • Vakituinen palvelussuhde kelpoisena opettajana on alkanut tiettynä päivämääränä. Vuonna 2021 määräävä päivämäärä on 9.9.2014
  • On olemassa vakiintunut tarve kokoaikaiselle opettajalle