Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Kesäopinnot tarjoavat valmistautumista opintoihin

Julkaistu 19.4.2021 14.01

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu tarjoaa kesäopintoja yhteishaussa valituille sekä opintoja jatkaville opiskelijoille. Opinnot suoritetaan verkkokursseina, ja niiden tarkoituksena on valmistella opiskelija työelämään sekä mahdollistaa aiempaa yksilöllisempi opintopolku.

Tyttö kirjoittaa läppärillä
 

Tredussa voi opiskella joustavasti ympäri vuoden. Kesällä suoritettavat opinnot auttavat uutta opiskelijaa valmistautumaan opintoihin Tredussa ja toisaalta nopeuttavat jo opiskelevien oppilaiden ammattiin valmistumisessa. Kesäopinnot ovat vapaaehtoisia eikä niiden suorittamatta jättäminen aiheuta erillisiä toimenpiteitä.

Orientoivia opintoja yhteishaussa valituille opiskelijoille

Uudet, yhteishaussa valitut opiskelijat voivat aloittaa opinnot jo 28.6.2021 orientoivilla verkko-opinnoilla, jotka koostuvat opiskeluvalmiuksia tukevista opinnoista (OPVA) sekä Digi 1 ja Taide ja luova ilmaisu -kursseista.

Opinnot auttavat opiskelijaa tutustumaan Treduun oppilaitoksena ja käyttämään erilaisia tietojärjestelmiä. Suoritettuaan opinnot opiskelijalla on jo paljon tietoa omasta oppilaitoksestaan sekä valitusta alasta, kun hän aloittaa syksyllä varsinaiset opinnot.

Opinnot tulee suorittaa kahden viikon kuluessa (28.6.−9.7.2021), jonka aikana opiskelijan on myös mahdollista saada henkilökohtaista ohjausta. Opinnot eivät oikeuta Kelan opintotukeen tai koulumatkatukeen.

Uusien opiskelijoiden lähiopetus alkaa torstaina 5.8.2021. Tarkemmat ohjeet kesäopintojen suorittamisesta lähetetään valituksi tulemisen yhteydessä saapuvassa sähköpostiviestissä.

Jatkavat opiskelijat vauhdittavat kesäopinnoilla ammattiin valmistumista

Jatkavilla opiskelijoilla on mahdollisuus opiskella kesällä oman henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti. Kesäopintotarjottimella on valittavana sekä pakollisia että valinnaisia YTO-opintoja eli yhteisiä tutkinnon osia, ammatillisia opintoja ja korttikoulutuksia. Kesäkuun alussa järjestetään rästipajoja ja puuttuvia näyttöjä, jotka arvioidaan elokuussa. Kesäopintotarjottimet ovat jo auki Wilmassa, ja ne löytyvät tarjotinvalikosta kohdasta TREDU 2020-21 TREDU TASO OPETUS. Osaan opinnoista ilmoittautuminen päättyy jo toukokuun alussa.

Verkko-opintojen lisäksi opintoja voi suorittaa kesätöiden ohessa tai työpaikalla oman alan työympäristössä joko koulutus- tai oppisopimuksella.

Koulutussopimuksessa opiskelija ei ole työsuhteessa. Opiskelija voi saada opintotukea, koulumatkakorvausta ja maksuttoman aterian. Jotta opiskelija on oikeutettu opintotukeen kesän ajalta, täytyy opintoja suorittaa vähintään 18 päivää/kuukausi ja 4,5 osaamispistettä/tukikuukausi.

Oppisopimuksessa eli kesäopsossa opiskelija on työsuhteessa ja työnantaja maksaa ko. alan työehtosopimuksen (TES) mukaista palkkaa. Oppisopimuksen kesto suunnitellaan henkilökohtaisesti huomioiden opiskelijan aiempi osaaminen ja sen aikana suoritetaan näyttö tutkinnon osasta tai osista. Oppisopimuksella opiskelija työskentelee vähintään 25 tuntia/viikko.Lisätietoja

Palveluvastaava
Ritva Rapatti
puhelin 050 513 6600
sähköposti if.erepmat@ittapaR.avtiR