Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Pikakaistaa pitkin linja-autonkuljettajaksi – Tredu yhteistyöhön Pirkanmaan Tilausliikenteen kanssa

Julkaistu 17.3.2021 10.17

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu ja Pirkanmaan Tilausliikenne Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen linja-autonkuljettajien rekrytoivasta koulutuksesta.

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu ja Pirkanmaan Tilausliikenne Oy ovat solmineet yhteistyösopimuksen linja-autonkuljettajien rekrytoivasta koulutuksesta. Koulutukseen on jatkuva haku 9.5.2021 saakka, ja ensimmäiset opiskelijat aloittavat 29.3.2021. Koulutuksen kesto määräytyy opiskelijan aikaisemman osaamisen perusteella.

Tredu aloittaa linja-autonkuljettajien rekrytoivan koulutuksen yhteistyössä ylöjärveläisen Pirkanmaan Tilausliikenne Oy:n kanssa. Koulutus ei vaadi aiempaa pohjatietoa logistiikka-alalta, joten se soveltuu hyvin alanvaihtajille ja henkilöille, joita kiinnostaa valmistua ja työllistyä uuteen ammattiin nopeasti. Ensimmäiset kuljettajat on tarkoitus saada liikenteeseen jo kesän aikana.

"Joukkoliikenne kehittyy Tampereella ja ympäristökunnissa vaikeasta ajasta huolimatta tulevaisuudessakin. Kaupunkiliikenteen kuljettajia tarvitaan syksyn liikenteen lisääntymiseen. Nyt on erinomainen hetki hakeutua uudenlaiseen kuljettajakoulutukseen", Tredun koulutuspäällikkö Matti Heikkilä kommentoi.

Hakuaika koulutukseen on käynnissä 9.5.2021 asti. Koulutukseen valitaan yhteensä noin 20 opiskelijaa, ja ensimmäinen ryhmä aloittaa 29.3.2021. Koulutuksen kesto määräytyy opiskelijan aikaisemman koulutuksen ja osaamisen perusteella.

Käytännönläheisen koulutuksen kautta suoraan työhön

Linja-autonkuljettajan rekrytoivassa koulutuksessa opitaan logistiikka-alalla tarvittavat tiedot ja taidot, suoritetaan D-ajokorttiluokan ajokortti, henkilöliikenteen ammattipätevyys sekä muita ammatillisia opintoja. Koulutus järjestetään Tredun Hepolamminkadun toimipisteessä Hervannassa. Koulutukseen kuuluu lisäksi työpaikalla tapahtuvaa osaamisen kehittämistä.

Koulutukseen hakeutuvien tulee olla vähintään 21-vuotiaita ja asiakaspalveluhenkisiä. Pohjataidoiksi vaaditaan B- tai C-luokan ajo-oikeus ja ajokorttiasetuksen mukainen terveydentila. Valinta koulutukseen tehdään hakemuksen, mahdollisen kielikokeen, haastattelun ja ajonäytteen perusteella. Kielikoe järjestetään hakijoille, joiden äidinkieli on muu kuin suomi.

Koulutuksesta valmistuvat opiskelijat työllistyvät suoraan Pirkanmaan Tilausliikenne Oy:n palvelukseen.

"Pirkanmaan Tilausliikenne Oy on vakavarainen ja voimakkaassa kasvussa oleva perheyritys. Syksyllä 2021 liikennöimme jo 75 autolla Tampereen seudun joukkoliikenteessä paikallisliikenteessä. Haemme motivoituneita asiakaspalveluhenkisiä uusia ammattilaisia mukavaan joukkoomme", Pirkanmaan Tilausliikenne Oy:n liiketoimintapäällikkö Harri Tuomaala kertoo.

Tervetuloa virtuaaliseen infotilaisuuteen 23.3. klo 17–18

Koulutuksesta järjestetään infotilaisuus verkossa tiistaina 23.3.2021 klo 17–18. Paikalla on Tredun ja Pirkanmaan Tilausliikenne Oy:n edustajia kertomassa koulutuksen sisällöistä ja toteutuksesta sekä työskentelystä linja-autonkuljettajan tehtävissä. Ilmoittautuminen tilaisuuteen tapahtuu täällä:Ulkoinen linkkiTredun Rekrykoulutusinfo: Linja-autonkuljettajaksi rekrykoulutuksessa

Lisätietoja

Ulkoinen linkkiLue lisätietoja linja-autonkuljettajaksi rekrykoulutuksesta ja täytä hakemus täällä
Tampereen seudun ammattiopisto Tredu
Koulutuspäällikkö
Matti Heikkilä
puhelin 040 806 2371
sähköposti matti.s.heikkila@tampere.fi

Pirkanmaan Tilausliikenne Oy
Liiketoimintapäällikkö
Harri Tuomaala
puhelin 050 595 0312
sähköposti harri.tuomaala@pirtil.com