Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

SOTE-alan opiskelijat tarvitsevat lisää työssäoppimispaikkoja

Julkaistu 20.1.2021 13.06

Tredun sosiaali- ja terveysalan opiskelijoilla on tällä hetkellä kova tarve työssäoppimispaikoille. Vetoamme työpaikkoihin opiskelijoiden ottamiseksi työpaikoille oppimaan.

 

SOTE-alalla on tulevina vuosina edessä pula työntekijöistä. Tredussa osaltamme vastaamme tähän tarpeeseen kouluttamalla jatkuvasti osaajia alalle. Vuosittain meillä aloittaa n. 800 lähihoitajaopiskelijaa. Heistä yli puolet on aikuisopiskelijoita.

Työssäoppimispaikkojen tarve kasvussa

Uusia lähihoitajaopiskelijoita aloittaa Tredussa ympäri vuoden jatkuvan haun ansiosta. Lisäksi meille on myönnetty lisärahoitusta lähihoitajaopiskelijoiden määrän lisäämiseksi ja koulutuksen kehittämiseksi. Pirkanmaalle on kohdennettu huomattava määrä SOTE-alan opiskelupaikkoja. Lisäksi koulutuksen järjestäjien määrä alueella on kasvanut. Tämä kaikki lisää työssäoppimispaikkojen tarvetta.

Opiskelijamme tarvitsevat vuosittain työelämässä oppimista n. 5 000 jaksoa sosiaali- ja terveysalan ja kasvatus- ja ohjausalan työympäristöissä. Jaksojen pituutta on jouduttu lyhentämään, sillä paikoista on ollut pulaa jo usean vuoden ajan.

Ilmoita avoin työssäoppimispaikka

Tällä hetkellä monet työpaikat ovat kieltäytyneet ottamasta opiskelijoita työelämässä oppimisen jaksoille. Uusia työntekijöitä ei kuitenkaan valmistu alalle, jos opiskelijat eivät pääse tekemään työpaikoilla suoritettavia näyttöjä.

Pyydämme, että työpaikat ottavat nykyistä enemmän SOTE-alan opiskelijoita työpaikoille oppimaan. Jos paikkojen määrä ei lisäänny, emme voi hyväksyä kaikkia alalle soveltuvia hakijoita opiskelemaan.

Voit ilmoittaa avoimista työelämässä oppimisen paikoista, yhteystiedot alla.


Lisätietoja

Koulutuspäällikkö
Riitta Silas
puhelin 050 576 1398
sähköposti if.erepmat@saliS.attiiR

Koulutuspäällikkö
Terhi Rissanen
puhelin 050 576 1416
sähköposti if.erepmat@nenassiR.ihreT


Teksti Tredun viestintä ja markkinointi

Kuvat Opa Latvala