Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Amiksesta ammattikorkeaan – Väylä, jossa pääsykokeista ei tarvitse huolehtia

Julkaistu 10.1.2022 14.38

Ammatillisten oppilaitosten tutkinnoista valmistuvat hakeutuvat jatkokoulutukseen ammattikorkeakouluihin - myös ilman pääsykokeita. Näitä suosittuja korkeakouluväyliä on tarjolla useilla koulutusaloilla ammatillisissa oppilaitoksissa.

 

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu JAMK ovat tarjonneet tänä lukuvuonna ensimmäistä kertaa logistiikan opiskelijoille oman korkeakouluväylän. Tredun logistiikan perus- ja ammattitutkinnon opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa opintojensa aikana 30 opintopisteen korkeakouluopinnot, jotka tarjoavat jatko-opinnoista kiinnostuneille mahdollisuuden hakea erillishaussa JAMKin tutkinto-opintoihin – suoraan ilman pääsykoetta.

Väyläopinnot suoritetaan verkko-opintoina, joten opiskelijan ja oppilaitoksen maantieteellinen etäisyyskään ei ole este. Opiskelija saa logistiikan perustutkinnon ja korkeakoulupaikan lisäksi 30 opintopisteen edestä hyväksiluettavia korkeakouluopintoja. Kaiken lisäksi nämä ovat opiskelijalle maksuttomia. Ihmekös tuo, että tämä opintoväylä houkuttelee.

– Tänä syksynä korkeakoulupolulle lähti Tredun logistiikan perustutkintoa suorittavista 29 nuorta sekä aikuisempaa. Olen todella iloinen, että logistiikan korkeakoulupolku on saanut näin hyvän vastaanoton Tredussa. Olen ylpeä näistä innokkaista opiskelijoista, iloitsee koulutussuunnittelija Sirpa Saari.

– Eikä koulutus koskaan mene hukkaan, vaikka suunnitelmat tulevasta jatko-opintopaikasta muuttuisivatkin. Suoritetut korkeakouluopinnot voidaan hyväksilukea myös muihin korkeakouluihin. Ammatilliset tutkinnot antavat yleisen kelpoisuuden hakea korkeakouluopintoihin, Saari jatkaa.

Tredun Hepolamminkadun logistiikan toisen vuoden opiskelija Jone Kalliolla on nyt väyläopintoja takana syyslukukauden verran. Verkko-opintoja on tehty pienryhmässä kavereiden kesken ja niissä on päästy keskustelemaan myös muiden oppilaitosten opiskelijoiden kanssa.

– Hain tänne, kun tämä kuulosti niin hyvälle mahdollisuudelle päästä sisään ammattikorkeakouluun! Ja ainahan se on hyvä, kun on enemmän koulutusta. Otan tästä nyt kaiken hyödyn irti, Kallio kaavailee.


Lisätietoja

TreduNavi hakupalvelu

tredu.haku@tampere.fi

040 170 5649Teksti Tanja Meronen

Kuvat Sirpa Saari