Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Santalahdentiellä testataan rohkeasti erilaisia yrittäjyyden toimintatapoja

Julkaistu 10.5.2022 15.00

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu haluaa kohottaa ja ylläpitää ammatillista osaamista, mahdollistaa yksilölliset opintopolut, kehittää työ- ja elinkeinoelämää ja vauhdittaa yrittäjyyttä. Siihen tarvitaan innovatiivista ajattelua ja tapoja tehdä asioita uudella tavalla. Santalahdentien hius- ja kauneudenhoitoalalla tätä on lähdetty toteuttamaan rohkeasti erilaisilla toimintatavoilla.

Työelämän muuttuessa yhä nopeammin yrittäjyydellä ja yrittäjämäisillä valmiuksilla on suurempi painoarvo oppilaitoksen toiminnassa. Tredussa tämän näkyy uusilla toimintatavoilla, joilla rohkaistaan opiskelijoita yrittäjyyteen ja yrittäjämäiseen toimintaan.

Santalahdentiellä vahvistetaan myös opettajien yrittäjyysosaamista

Tampereella Pyynikillä, Santalahdentien toimipisteellä on vahvistettu toimintakulttuuria vastaamaan työelämän tarpeisiin ja uudenlaiseen yrittäjyyteen. Hius- ja kauneudenhoitoalan yrittäjyyden vastuuopettajat Jessica Kankaanranta ja Marita Mäkelä toteuttavat lukuvuoden aikana Tredun henkilöstölle sekä opiskelijoille moninaisia toiminnallisia tapoja kehittää yrittäjyyttä sekä yrittäjämäistä toimintaa.

Opetushenkilöstön yrittäjyysosaamista vahvistetaan ja lisätään erilaisilla työpajoilla, joiden tarkoituksena on huomioida yrittäjämäinen toiminta myös opetuksessa. Työelämä- ja yritysyhteistyötä vahvistetaan järjestämällä työpaikkaohjaajakoulutusta Tredun sidosryhmille ja kumppaneille, jossa on huomioitu työelämän tulevaisuuden osaamistarpeet.

Apua yrittäjyyteen on tarjolla ympäri vuoden

Vastuuopettajat kehittivät Moodleen Yritystoiminnan suunnittelu 15 osaamispisteen verkko-opintojakson, joka soveltuu kaikille Santalahdentien eri koulutusaloille. Opintojaksoa pilotoitiin myös vuoden 2021 kesäverkko-opinnoissa, joka mahdollisti opiskelijoille opintojen etenemisen kesän aikana sekä opintojen nopeamman valmistumisen.

Vuoden 2022 tammikuussa alkoi hius- ja kauneudenhoitoalan opiskelijoille Yrityksessä toimiminen -tutkinnon osa, jossa opiskelijat pääsivät harjoittamaan alan oikeaa yritystoimintaa turvallisesti ja ohjatusti oppilaitoksen tiloissa NY-yrittäjänä, 4H-yrittäjänä tai kevytyrittäjänä. Oma harjoitusyritys lisäsi motivaatiota ja antoi hyvän oppimisalustan erilaisten taitojen oppimiselle yrittäjänä. Se myös toimi ponnahduslautana oman yrityksen perustamiseen valmistumisen jälkeen.

Ympäri lukuvuoden toimipisteellä on opiskelijoiden apuna yrittäjyyden oppimisympäristö Starttaamo. Starttaamossa. Starttaamo tarjoaa opiskelijoille ohjausta yrittäjyyden opintoihin sekä tukea ja valmennusta yrittäjyysosaamiseen ja työelämävalmiuksiin. Starttaamo on tarkoitettu myös opetushenkilöstön yrittäjyysosaamisen vahvistamiseen. Tämän lisäksi yrittäjätarinat, yritysvierailut, tapahtumat sekä luennot yrittäjyyden eri asiantuntijoilta ja sidosryhmiltä ovat osa Tredun yrittäjyyden toimintakulttuuria.

Toimintatapoja kehitetään jatkuvasti

Yrittäjyys ja sen erilaiset muodot kehittyvät jatkuvasti, mikä haastaa myös oppilaitosta pysymään kehityksessä mukana. Syksyllä 2022 Santalahdentiellä alkaa Yrityksessä toimiminen -opintokokonaisuus, joka kattaa moniammatillisesti toimipisteen kaikki tutkintoalat. Yhteisesti kaikille aloille tarjottava valinnainen tutkinnon osa (15 osaamispistettä) on uudenlainen ja yhteisöllinen tapa toimia yrittäjyyskasvatuksen kentällä. Opinnot alkavat syyskuussa yrittäjyyden Minicamp-leiripäivällä, jossa opiskelijat pääsevät heti innovoimaan uusia liikeideoita. Opintojen aikana vahvistetaan opiskelijan työelämätaitoja ja yrittäjäpolun syntymistä.


Lisätietoja

Lehtori
Jessica Kankaanranta
puhelin 040 800 7454
sähköposti if.erepmat@atnarnaaknaK.acisseJ

Tuntiopettaja
Marita Mäkelä
puhelin +358408062650
sähköposti if.erepmat@alekam.a.atiram