Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Palvelut työpaikkaohjaajille

Oppimismahdollisuuksiin ja ohjausosaamiseen kannattaa työpaikalla panostaa, sillä se vahvistaa työpaikan vetovoimaa kiinnostavana työpaikkana. Lisäksi ohjausosaaminen on hyvä lisä ammattitaitoon. Opettaja vastaa opiskelijan arvioinnista ja muun pedagogisen prosessin sujuvuudesta. Työpaikkaohjaajan vastuulla on työprosessien ohjaaminen, oppimisen seuranta ja palautteen antaminen opiskelijalle työpaikalla.Työpaikkaohjaajien koulutukset

Tervetuloa maksuttomiin koulutuksiimme, jotka on suunnattu ensisijaisesti Tredun opiskelijoiden työpaikkaohjaajille. Valitse sinulle sopivin vaihtoehto ja ilmoittaudu mukaan!

Perehdytys uusille työpaikkaohjaajille

Virtuaalinen tervetuloperehdytys tarjoaa napakan yleiskatsauksen ohjaajan tehtäviin sekä työelämässä oppimisen suunnitteluun, ohjaukseen ja arviointiin.

Ota ohjauksen perusasiat haltuun uusien työpaikkaohjaajien perehdytyksessä verkossa. Saat tietoa, vertaistukea ja käytännön vinkkejä. Tutustut työpaikkaohjaajan rooliin ja tehtäviin, keskustelet työpaikkaohjaajan ja opettajan yhteistyöstä, opintojen suunnittelusta, ohjauksesta sekä arvioinnista. Keskustelu ja kokemusten jakaminen tuottavat uutta yhteistä ymmärrystä opiskelijan tukemiseen ja oppimisen ohjaamiseen.

Perehdytys on maksuton.

Syksyn valmennuksien ilmoittautumislinkit päivitetään tähän mahdollisimman pian.Työelämässä oppimisen ohjaaminen -verkkokoulutus

Monipuolinen koulutus sisältää työpaikkaohjaajan perustiedot opiskelijan perehdyttämisestä palautteen antamiseen ja arviointiin. Kaikki oppiminen tapahtuu verkossa: materiaaliin perehtyminen, osaamistesti, valmistautuminen ja osallistuminen kahteen verkkokeskusteluun. Valmennukseen on hyvä varata aikaa noin 8 tuntia, ja siitä saa osallistumistodistuksen. Verkkokoulutus on tarjolla kerran kuukaudessa.


Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen -soveltuu kaikkien alojen työpaikkaohjaajille

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Tavoitteena on kehittää ohjaajan ohjaustaitoja, lisätä taitoa tunnistaa ohjattavan olemassa olevaa osaamista ja tuoda tutkinnon perusteet osaksi arkea. Koulutus antaa myös työvälineitä perehdyttämiseen, palautteen antamiseen ja arviointiin. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä:


Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen -verkkovalmennus palvelualoille

Verkkovalmennus sisältää neljä tunnin mittaista Teams-tapaamista. Valmennus on suunnattu puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan, ravintola- ja catering-alan, hius- ja kauneudenhoitoalan, kasvatus- ja ohjausalan sekä sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden ohjaajille. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä:


Työpaikkaohjaaja - tärkeimmät työkalut kootusti

Ammatillisten tutkintojen perusteet löydät Opitopolusta:

Tutustu ohjaan.fi sivuston työpaikkaohjaajan työkalupakkiin täällä:

Tredu on ollut mukana valtakunnallisessa Parasta osaamista -verkostohankkeessa. Hankkeen tuloksena syntyi tärkeitä työkaluja työpaikkaohjaajien tueksi, kuten työelämässä oppimisen muistilista työpaikkaohjaajalle sekä osaamisen arviointiopas työpaikoille. Löydät nämä hyödylliset työkalut täältä:


Vieraskielisen opiskelijan tukeminen

Erikielisen ja erilaisesta kulttuurista tulevan opiskelijan ohjaaminen edellyttää ohjaajalta taitoja ja avointa mieltä. Ohjaus vaatii enemmän aikaa, koska ohjattavan tausta ja lähtötilanne on erilainen kuin syntyperäisen suomalaisen.


Kysy lisää!

Voit myös sopia henkilökohtaisen tapaamisajan asiantuntijoidemme kanssa.

Projektipäällikkö
Elina Akola
puhelin +358406751878
sähköposti if.erepmat@aloka.anile

Asiakkuuspäälllikkö
Erja Luttinen
puhelin 050 597 9208
sähköposti if.erepmat@nenittuL.ajrE

Kehittämispäällikkö
Helena Kallio-Lahtinen
puhelin 050 302 3106
sähköposti if.erepmat@nenithaL-oillaK.aneleH


Tämän sivun lyhytosoite on www.tredu.fi/tyopaikkaohjaajille