Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Palvelut työpaikkaohjaajille

Ammatillisessa koulutuksessa työpaikkaohjaajat ohjaavat opiskelijaa työpaikoilla yhdessä opettajien kanssa. Työpaikkaohjaajan vastuulla on työprosessien ohjaaminen, oppimisen seuranta ja palautteen antaminen opiskelijalle työpaikalla. Opettaja vastaa opiskelijan arvioinnista ja muun pedagogisen prosessin sujuvuudesta.

Kun opiskelija saavuttaa oppimiselle asetetut tavoitteet, osoittaa hän osaamisensa käytännön työtehtävissä työpaikalla eli näytössä. Näytön arvioijina toimivat työpaikan edustaja, joka usein on työpaikkaohjaaja ja opettaja yhdessä. Ennen näyttöä Tredun opettaja perehdyttää työpaikan edustajan arviointiin.

Oppimismahdollisuuksiin ja ohjausosaamiseen kannattaa työpaikalla panostaa, sillä se vahvistaa työpaikan vetovoimaa kiinnostavana työpaikkana. Lisäksi ohjausosaaminen on hyvä lisä ammattitaitoon.

Tarjoamme työpaikkaohjaajille palveluita, jotka tukevat oppimista ja ohjausta työpaikalla. Tarjoamme tukea sekä aloittaville että kokeneille ohjaajille. Työpaikkaohjaajana voit valita palveluista omaan tarpeeseesi sopivat palvelut haluamassasi järjestyksessä.

Tredun yhteistyökumppaneille palvelut ovat maksuttomia.


Yhteistyö opettajan kanssa

Opiskelijan tavoitteisiin sopiva ohjaus ja arviointi suunnitellaan yhdessä opettajan kanssa.

Työpaikan ja opettajan välinen yhteistyö on onnistumisen kivijalka. Jos teillä on useampia työpaikkakouluttajia, kysy mahdollisuudesta järjestää yrityskohtaisesti toteutettu valmennus.


Uusien työpaikkaohjaajien perehdytys

Ota ohjauksen perusasiat haltuun uusien työpaikkaohjaajien perehdytyksessä verkossa. Saat tietoa, vertaistukea ja käytännön vinkkejä. Tutustut työpaikkaohjaajan rooliin ja tehtäviin, keskustelet työpaikkaohjaajan ja opettajan yhteistyöstä, opintojen suunnittelusta, ohjauksesta sekä arvioinnista. Keskustelu ja kokemusten jakaminen tuottavat uutta yhteistä ymmärrystä opiskelijan tukemiseen ja oppimisen ohjaamiseen.

Perehdytys on maksuton.

Ilmoittaudu perehdytykseen tapahtuman kohdalta linkistä:

Ulkoinen linkkiPerjantaina 27.8.2021 klo 8.30-10.00

Ulkoinen linkkiTorstaina 7.10.2021 klo 8.30-10.00

Ulkoinen linkkiTiistaina 16.11.2021 klo 14.00-15.30


Työpaikkaohjaajan koulutus

Työpaikkaohjaajan tehtävä on tärkeä. Sen menestyksekäs hoitaminen edellyttää perehtymistä työelämässä oppimisen käytäntöihin eli suunnitteluun, toteutukseen ja osaamisen arviointiin.

Kehitä ohjaustaitojasi ja osallistu Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen -koulutukseen. Lisätietoa työpaikkaohjaajan koulutuksista löydät alla olevista linkeistä.

Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen 5 osp

soveltuu kaikkien alojen työpaikkaohjaajille esimerkiksi oppisopimuksella. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan alla olevasta linkistä:

Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen -verkkovalmennus

Suunnattu puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan, ravintola- ja cateringalan, hius- ja kauneudenhoitoalan sekä kasvatus- ja ohjausalan opiskelijoiden ohjaajille.


Ohjaan.fi valmennukset

Ohjaan.fi tarjoaa ohjattuna toteutettavaa Työelämässä oppimisen ohjaaminen-verkkokoulutusta ja itsenäisesti toteutettavaa eOhjaan verkkovalmenusta. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan alla olevista linkeistä.


Ohjaa oppisopimusopiskelijaa tai -yrittäjää

Työpaikalla tapahtuva oppiminen on oppisopimuskoulutuksen tärkein osa.

Työnantaja

  • Suunnittelee ja mahdollistaa opiskelijan ammattitaidon hankkimisen suoritettavaan tutkintoon sopivissa työtehtävissä.
  • Suunnittelee ohjauksen järjestämisen ja nimeää opiskelijalle työpaikkaohjaajan sekä esittää työpaikan edustajan näytön arvioijaksi.
  • Huolethii siitä, että sekä työpaikkaohjaaja että työpaikan muu henkilöstö ovat tietoisia opiskelijan oppisopimukseen liittyvistä suunnitelmista ja työtehtävistä.
  • Järjestää opiskelijalle mahdollisuuden osaamisen hankkimiseen muissa oppimisympäristöissä, kuten Tredussa.

Työpaikkaohjaaja

  • Huolehtii opiskelijan perehdytyksestä.
  • Osallistuu oppisopimuksen ja näytön suunnitteluun, toteutukseen ja arviointiin.
  • Tekee ohjaustyötä koulutuksen järjestäjän, opettajan ja muiden työpaikan työntekijöiden kanssa.

Hyvä Diili Mentoripankki

Hyvä Diili Mentoripankki on valtakunnallinen sähköinen palvelu, josta löytyy tietoa yrittäjän oppisopimuskoulutukseen liittyvästä ohjauksesta, mentorina toimimisesta sekä ohjauksen käytännöistä. Mentoripankissa on tällä hetkellä mukana 20 oppisopimustoimijaa eri puolilta Suomea.

Palvelu on yrityksille maksuton ja halutessanne teemme ilmoituksen puolestanne.


Ohjaan-valmennus yrittäjämentorille

Koulutus on mentorille, joka ohjaa oppisopimuksella opiskelevaa yrittäjää. Käsittelemme mentorin roolia ja tehtäviä yrittäjän oppisopimuskoulutuksessa, oppimisen ohjaamisen työkaluja, yrittäjän ohjaamisen erityispiirteitä sekä mentorin vahvuuksia, haasteita ja onnistumisen iloa.


Kysy lisää!

Voit myös sopia henkilökohtaisen tapaamisajan asiantuntijoidemme kanssa.

Tredun oppisopimuspalvelut
sähköposti if.erepmat@sumipos.ippo
puhelin 03 5654 7999

avoinna ma - pe klo 12-15

Muina aikoina yhteydenottopyynnöt sähköpostilla oppi.sopimus@tampere.fi


Oppisopimusneuvoja
Minna Myllylä
puhelin 050 320 9120
sähköposti if.erepmat@alyllym.annim

Asiakkuuspäälllikkö
Erja Luttinen
puhelin 050 597 9208
sähköposti if.erepmat@nenittuL.ajrE

Kehittämispäällikkö
Helena Kallio-Lahtinen
puhelin 050 302 3106
sähköposti if.erepmat@nenithaL-oillaK.aneleH


Tämän sivun lyhytosoite on www.tredu.fi/tyopaikkaohjaajille