Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Syksyn 2022 Aikuiskoulutusopas - opas täynnä ideoita ja inspiraatiota

Aikuiskoulutusopas

Opas täynnä ideoita ja inspiraatiota - lue verkkolehtiversio yläpuolelta löytyvän linkin takaa tai lataa saavutettava pdf tästä:


Kenelle aikuiskoulutus on tarkoitettu?

Aikuiskoulutus on osa jatkuvan oppimisen kokonaisuutta. Jatkuva oppiminen on tärkeää työelämän ja oman ammatillisen kasvun kannalta. Osaaminen on keskeistä työssä menestymisen vuoksi. Aikuinen oppijana ja opiskelijana on yksilöllinen ja sen vuoksi Tredulla on erilaisia ratkaisuja kouluttautumiseen. Miten sinä voisit lisätä osaamistasi tai pätevöityä ammattiin – tässä muutamia ideoita millä pääsee alkuun.


Etsi itsellesi sopiva koulutus Tredun verkkosivuilta

Tredu.fi –sivuston etusivulta hae koulutuksia -hakupalikasta voit hakea ja selailla koulutuksia eri hakuehdoilla.

  • Hae koulutuksen nimellä
  • Tai selaile ja suodata hakutuloksia valitsemalla yksi tai useampi hakuehto kuten ammattiala tai toimipiste
  • Koulutus -hakusanan alta löydät muunmuassa tutkinnon osat, lyhytkoulutukset ja korttikoulutukset
  • Klikkaamalla lopuksi HAE näet hakuasi vastaavat koulutuksemme yhdellä haulla

Haluan vaihtaa alaa

Voit opiskella uuden ammatin suorittamalla ammatillisen perustutkinnon. Perustutkinto-opinnoissa hankitaan alan perusosaaminen ja syvennetään valinnaisilla tutkinnon osilla ammatin jotain tiettyä osaamisalaa. Aiemmin suoritetut tutkinnot ja muulla tavalla hankittu osaaminen otetaan huomioon, kun sinulle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Näin opinnot räätälöidään juuri sinulle ja opiskelet vain sellaisia asioita, joihin sinulla ei vielä ole osaamista.

Voit opiskella oppisopimuskoulutuksella tai omaehtoisessa koulutuksessa.

Kuvassa lukee Monien mahdollisuuksien Tredu ja mies työmaakypärä päässä

Osaan käytännössä ammatin, mutta minulla ei ole tutkintoa

Tutkinnon suorittaminen on hyödyllistä - tutkinnon suorittaneen osaaminen on arvioitu ja tutkintotodistus osoittaa, että olet alan ammattilainen. Tutkinnon suorittaminen mahdollistaa myös jatko-opinnot. Lisäksi tutkinnolla voi olla vaikutusta palkkaukseen.

Tredussa järjestettävät tutkinnot:


Tehtävänkuvani on muuttunut ja tarvitsen uutta osaamista

Ura etenee ja uudet tehtävät on hyvä ottaa haltuun hankkimalla osaamista suorittamalla tutkinto, tarvittava tutkinnon osa, tietyn aiheen lyhytkoulutus tai korttikoulutus. Löydät koulutushausta koulutuksia ammattialoittain, koulutuksittain, toteutustavoittain tai toimipisteittäin.

Tutkinnot ja tutkinnonosakoulutukset voit suorittaa oppisopimuksella. Lue lisää täältä:


Haluan työllistyä heti, mutta tarvitsen pientä osaamisen päivittämistä

Lyhytkoulutukset, korttikoulutukset, tutkinnon osan/osien suorittaminen. Koulutushausta löydät tarjontaa tyypillisimpiin koulutustarpeisiin. Jos et löydä valmiista tarjonnasta sinulle sopivaa koulutusta, kysy TreduNavi –hakupalvelusta apua ja etsitään ratkaisu koulutustarpeeseesi yhdessä.

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti if.erepmat@ukah.udert
puhelin 040 170 5649


Tiedän jo mitä haluan, mutta miten voin hakeutua koulutukseen

Voit hakea koulutukseen jatkuvassa haussa.

Oppisopimuskoulutus

Oppisopimus voidaan tehdä, kun olet löytänyt koulutukseen soveltuvan työpaikan tai sopinut työnantajasi kanssa koulutuksen aloituksesta. Ota yhteyttä Tredun oppisopimuspalveluihin ja saat ohjeet, kuinka toimittaa taustatiedot oppisopimukseen.

Omaehtoinen koulutus

Perustutkintoihin haku toteutetaan noin kuukauden mittaisissa hakujaksoissa, joissa on vaihtuva koulutustarjonta. Lue lisätietoa hakeutumisesta täältä:

Ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin haetaan täyttämällä hakulomake. Löydät linkin hakulomakkeelle sinua kiinnostavan tutkinnon esittelysivulta klikkaamalla sinistä palkkia "Jatkuva haku".

Lyhytkoulutuksiin ja korttikoulutuksiin haetaan täyttämällä ilmoittautumislomake koulutuksen esittelysivulla olevan linkin kautta.


Olen työtön työnhakija ja haluaisin kouluttautua

Voit hakeutua omaehtoiseen koulutukseen ja mahdollisesti opiskella TE-toimiston myöntämän työttömyysetuuden turvin. Kysy lisätietoa omasta TE-toimistostasi. (linkki etuuksiin)

Voit hakeutua työvoimakoulutukseen TE-toimiston kautta. Tredu järjestää vuosittain useita työvoimakoulutuksia yhteistyössä TE-toimiston kanssa.

Opinnollistamisen avulla olemassa oleva osaaminen tehdään näkyväksi. Työttömän työnhakijan on mahdollista täydentää ammatillista osaamista työkokeilussa, työpajalla tai muussa työympäristössä. Lue lisää opinnollistamistestatäältä:

Opintojen rahoittamisesta löydät kootusti tietoa täältä:

Tämän sivun lyhytosoite on tredu.fi/aikuiskoulutus


Uudelle uralle tai lisää oppia?

Kolme Tredun taideteollisuusalan naisopiskelijaa

Monien mahdollisuuksien Tredu

Me olemme Tampereen seudun ammattiopisto Tredu - Suomen toiseksi suurin ammatillisen koulutuksen järjestäjä. Koulutustarjonnastamme löytyy 26 perustutkintoa, 21 ammattitutkintoa ja 11 erikoisammattitutkintoa.

Syvennä omaa ammattitaitoasi suorittamalla ammattitutkinto, erikoisammattitutkinto tai vaikkapa tutkinnon osa. Meillä voit myös suorittaa oppisopimuksella minkä tahansa ammatillisen tutkinnon.

Meille voit hakea 24/7 - lue lisää täältä