Työpaikkaohjaajalle

Kehitä ammattitaitoasi työpaikkaohjaajana!

Tredun työpaikkaohjauksen valmennuksissa ja koulutuksissa kehität omaa ammatillista osaamistasi.

Työpaikkaohjauksen osaaminen on työelämässä yhä halutumpaa ja arvostetumpaa. Laadukkaan työpaikkaohjauksen avulla saadaan rekrytoitua parhaimmat tekijät työpaikalle jo opiskelijoina.

Työpaikkaohjaajan merkitys opiskelijan ammattitaidon kehittymiselle on erittäin suuri. Työpaikkaohjaaja toimii ammattitaidollaan ja persoonallaan esimerkkinä työssä oppijalle. Tehtävä on vastuullinen, mutta myös antoisa. Parhaassa tapauksessa saat työssä oppijasta jatkossa uuden työkaverin.

Työpaikkaohjaaja ohjaa opiskelijan käytännön tehtäviä työpaikalla. Hänen tehtäviään ovat mm. työturvallisuuden varmistaminen, työskentelytapojen ja -prosessien ohjaaminen, oppimisen seuranta ja palautteen antaminen. Työpaikkaohjaaja myös arvioi työssä oppimisen jakson jälkeen opiskelijan osaamisen yhdessä opettajan kanssa.

Tredussa on tarjolla eri mittaisia työpaikkaohjauksen valmennuksia ja koulutuksia. Tutustu niihin ja ilmoittaudu mukaan!

Tervetuloa maksuttomiin valmennuksiin ja koulutuksiin!

Kun toimit työpaikkaohjaajana ensimmäistä kertaa tai haluat selkeyttä työpaikkaohjauksen käytännön perusasioihin, aloita tehokkaista ja käytännönläheisistä valmennuksistamme, joita ohjaavat kokeneet, ammatilliset opettajamme!

Tredun opiskelijoiden työpaikkaohjaajille tarkoitetut valmennukset ja koulutukset lisäävät osaamistasi mm. seuraavissa aiheissa, työssä oppimisen jakson suunnittelu, tutkintovaatimukset, erilaisten opiskelijoiden ohjaaminen sekä arviointi ja näyttö.

Koulutukset työpaikkaohjaajalle

Kun haluat syventää ammatillista työpaikkahjauksen osaamistasi, voit valita sinulle sopivan vaihtoehdon koulutuksen laajuuden ja oman alasi mukaan. Koulutukset ovat maksuttomia ja ne toteutetaan oppisopimuksena. Tätä varten sinulla tulee olla työpaikka ja työpaikalla ohjattava/ohjattavia opiskelijoita. Monipuolisesta tarjonnastamme löydät koulutuksia 5 – 60 osaamispisteen laajuuteen asti. Jos olet epävarma sinulle sopivasta koulutuksesta, ota yhteyttä oman alasi opettajaan tai Tredun työpaikkaohjauksen palveluihin!

Kaikille aloille sopivia valmennuksia

Mikäli alallasi ei ole tarjolla sinulle sopivaa koulutusta, valitse seuraavista sinulle sopiva valmennus:

Työelämässä oppimisen ohjaaminen. Monipuolinen koulutus sisältää työpaikkaohjaajan perustiedot opiskelijan perehdyttämisestä palautteen antamiseen ja arviointiin. Kaikki oppiminen tapahtuu verkossa: materiaaliin perehtyminen, osaamistesti, valmistautuminen ja osallistuminen kahteen verkkokeskusteluun. Osallistumisesta saa todistuksen. Verkkokoulutus on tarjolla kerran kuukaudessa ja sen toteuttaa valtakunnallinen Ohjaan.fi-verkosto, jossa Tredu on mukana. Kesto yhteensä 8 h. Klikkaa mukaan työelämässä oppimisen ohjaamisen koulutukseen tästä.

Yritysvalmennukset. Järjestämme myös yrityskohtaisesti räätälöityjä työpaikkaohjauksen valmennuksia. Mikäli työpaikallasi on useita työpaikkaohjauksen valmennuksesta kiinnostuneita, yrityksen edustajan kannattaa ottaa yhteys Työpaikkaohjuksen palveluihimme, niin sovitaan yhdessä siitä, minkälainen ratkaisu toimisi teille parhaiten!

Valmentaudu työpaikkaohjaajaksi verkossa. Työpaikkaohjaajan tehtävä on tärkeä. Sen menestyksekäs hoitaminen edellyttää perehtymistä työelämässä oppimisen käytäntöihin eli suunnitteluun, toteutukseen ja osaamisen arviointiin. Nyt sinulla on mahdollisuus kehittää näitä taitoja työpaikkaohjaajien verkkovalmennuksessa! Haku koulutukseen käynnistyy pian. Lue lisää Valmentaudu työpaikkaohjaajaksi verkossa -koulutuksesta tästä.

Kaikille aloille soveltuvia koulutuksia

Jos alallasi ei ole sinulle sopivaa koulutusta, tutustus kaikille aloille sopiviin työpaikkaohjauksen koulutuksiimme!

  • Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen (5 osp): Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Tavoitteena on kehittää ohjaajan ohjaustaitoja, lisätä taitoa tunnistaa ohjattavan olemassa olevaa osaamista ja tuoda tutkinnon perusteet osaksi arkea. Koulutus antaa myös työvälineitä perehdyttämiseen, palautteen antamiseen ja arviointiin.
  • Perehdyttäminen ja työnopastaminen (60 osp): Tässä koulutuksessa perehdytään perusteellisesti taidot työpaikalla tapahtuvaan ohjaamiseen. Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena.

UUTTA! Monikulttuurisuusosaaminen ohjauksessa -verkkokoulutus!

Koulutuksessa hankit osaamista monikulttuurisesta ohjausosaamisesta, kulttuurien välisistä erovaisuuksista sekä kieli- ja kulttuuritietoisesta ohjauksesta työpaikkaohjaajana toimimisen tueksi. Lisäksi koulutuksen sisältönä on erilaiset ohjaukseen liittyviä menetelmät ja materiaalit, joita voit hyödyntää monikulttuurisen opiskelijan ohjaustilanteissa. Koulutuksen järjestää Ohjaan.fi -verkosto, jossa myös Tredu on mukana aktiivisena toimijana. Lue lisää ja ilmoittaudu tästä!

UUTTA! Valtakunnallinen OhjausHELP työpaikkaohjaajille!

Ohjaan.fi OhjausHELP on uusi valtakunnallinen palvelu opiskelijoiden työpaikkaohjaajille. Tule verkkotapaamiseen ja kysy mitä tahansa ohjaamiseen liittyvää asiaa. Työpaikkaohjauksen asiantuntijamme vastaavat kysymyksiin ja antavat käytännön vinkkejä erilaisiin ohjaustilanteisiin. Vastaamassa on eri oppilaitosten edustajia, mukana syksyn aikana myös Tredun asiantuntija!

OhjausHELP tapaa Teamsissa keskiviikkoisin klo 9–12, osallistuminen ja lisätietoja tämän linkin kautta.


Keskustele työpaikkaohjauksen palvelujen asiantuntijoidemme kanssa tai kysy tilauskoulutuksistamme!

Projektipäällikkö
Elina Akola
Projektikoordinaattori
Marika Yli-Arvela
Kehittämispäällikkö
Erja Luttinen

Todella joustavaa yhteistyötä oppilaitoksen kanssa ja harjoittelupaikan toiveet toteutuivat täysin.