Työpaikkaohjaajalle

Kehitä ammattitaitoasi työpaikkaohjaajana!

Tredun työpaikkaohjauksen valmennuksissa ja koulutuksissa kehität omaa ammatillista osaamistasi.

Työpaikkaohjauksen osaaminen on työelämässä yhä halutumpaa ja arvostetumpaa. – Laadukkaan työpaikkaohjauksen avulla saadaan rekrytoitua parhaimmat tekijät työpaikalle jo opiskelijoina.

Työpaikkaohjaajan merkitys opiskelijan ammattitaidon kehittymiselle on erittäin suuri. Työpaikkaohjaaja toimii ammattitaidollaan ja persoonallaan esimerkkinä työssä oppijalle. Tehtävä on vastuullinen, mutta myös antoisa. – Parhaassa tapauksessa saat työssä oppijasta jatkossa uuden työkaverin.

Työpaikkaohjaaja ohjaa opiskelijan käytännön tehtäviä työpaikalla. Hänen tehtäviään ovat mm. työturvallisuuden varmistaminen, työskentelytapojen ja -prosessien ohjaaminen, oppimisen seuranta ja palautteen antaminen. Työpaikkaohjaaja myös arvioi työssä oppimisen jakson jälkeen opiskelijan osaamisen yhdessä opettajan kanssa.

Tredussa on tarjolla eri mittaisia työpaikkaohjauksen valmennuksia ja koulutuksia. Tutustu niihin ja ilmoittaudu mukaan!

Tervetuloa maksuttomiin valmennuksiin ja koulutuksiin!

Tredun opiskelijoiden työpaikkaohjaajille tarkoitetut valmennukset ja koulutukset lisäävät osaamistasi mm. seuraavissa:

 • Työssä oppimisen jakson suunnittelu
 • Suoritettavan tutkinnon tutkintovaatimukset
 • Erilaisten opiskelijoiden ohjaaminen
 • Arviointi ja näyttö

Valitse sinulle sopivin vaihtoehto ja ilmoittaudu mukaan!

Kuvassa Tredun kone- ja tuotantotekniikan opiskelijoita.

Perehdytykset työpaikkaohjaajalle

Työpaikkaohjaaja saa perehdytyksen työpaikkaohjaukseen ensisijaisesti opiskelijan omaopettajalta. Tarjoamme myös yleisiä, kaikille aloille sopivia perehdytyksiä työpaikkaohjaajan tehtäviin.

 • Tarkoitettu aikuisopiskelijoiden työpaikkaohjaajille. Kysy suoralinkki opettajalta!

 • (Kesto 1,5 h) tarjoaa napakan yleiskatsauksen ohjaajan tehtäviin sekä työelämässä oppimisen suunnitteluun, ohjaukseen ja arviointiin.Ota ohjauksen perusasiat haltuun uusien työpaikkaohjaajien perehdytyksessä verkossa. Saat tietoa, vertaistukea ja käytännön vinkkejä. Tutustut työpaikkaohjaajan rooliin ja tehtäviin, keskustelet työpaikkaohjaajan ja opettajan yhteistyöstä, opintojen suunnittelusta, ohjauksesta sekä arvioinnista. Keskustelu ja kokemusten jakaminen tuottavat uutta yhteistä ymmärrystä opiskelijan tukemiseen ja oppimisen ohjaamiseen.

  Syksyn valmennuksien ilmoittautumislinkit päivitetään tähän mahdollisimman pian.

 • (Kesto 8 h) Monipuolinen koulutus sisältää työpaikkaohjaajan perustiedot opiskelijan perehdyttämisestä palautteen antamiseen ja arviointiin. Kaikki oppiminen tapahtuu verkossa: materiaaliin perehtyminen, osaamistesti, valmistautuminen ja osallistuminen kahteen verkkokeskusteluun. Osallistumisesta saa todistuksen. Verkkokoulutus on tarjolla kerran kuukaudessa.

  Klikkaa koulutukseen tästä

Valmennukset työpaikkaohjaajalle

Tredussa on tarjolla runsaasti eri alojen omia työpaikkaohjauksen valmennuksia – ja lisää valmistuu koko ajan! Katso alla olevista eri alojen verkkovalmennuksista itsellesi sopivin.

 • Valmennus on suunnattu puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan, ravintola- ja catering-alan, hius- ja kauneudenhoitoalan, kasvatus- ja ohjausalan sekä sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden ohjaajille. Uudet päivämäärät ilmoitetaan elokuussa. Koulutuksen kesto 4 x 1 h. Lue lisää tästä 

 • Tämä työpaikkaohjaajakoulutus tarjoaa työvälineitä, valmiuksia ja vertaistukea niille, jotka tekevät ohjaustyötä työpaikallaan. Valmennuksessa perehdytään työpaikalla tapahtuvan oppimisen ja näytön prosesseihin, tutkinnon osien ammattitaitovaatimuksiin sekä ohjaukseen ja arviointiin. Osallistuaksesi valmennukseen sinulla tulee olla sosiaali- tai terveysalan työpaikka. Saat valmennuksesta todistuksen. Koulutuksen kesto: 5 h.

 • Varhaiskasvatukselle on valmistunut oma työpaikkaohjaajakoulutus. Tarkemmat tiedot ja toteutuspäivämäärät ilmoitetaan lähiaikoina.

 • Tässä valmennuksessa saat lisätietoa erityisopiskelijan tukemisesta varhaiskasvatuksen työpaikalla. Voit osallistua yhteen tai kaikkiin valmennuksiin:

  • Yleistä erityisopiskelijan ohjaamisesta ti 6.9. klo 15-16
  • Toiminnanohjauksen tukeminen ti 4.10. klo 15-16
  • Jaksamisen ja mielenterveyden haasteet ti 1.11. klo 15-16
  • Tarkkaavuuden ja keskittymisen haasteet ti 29.11. klo 15-16

  Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet päivitetään sivustolle mahdollisimman pian.

 • Tämä koulutus on suunnattu työelämän edustajille, jotka toimivat työpaikkaohjaajina ja osaamisen arvioijina yrityksessään ja työpaikallaan liiketoiminnan opiskelijoille. Koulutuksessa opit uutta ja jaat kokemuksia muiden työpaikkaohjaajana toimivien kanssa. Koulutuksen kesto: 2 x 3 h. Lue lisää tästä

Järjestämme myös yrityskohtaisesti räätälöityjä työpaikkaohjauksen valmennuksia. Mikäli työpaikallasi on useita työpaikkaohjauksen valmennuksesta kiinnostuneita, yrityksen edustajan kannattaa ottaa yhteys Työpaikkaohjuksen palveluihimme, niin sovitaan yhdessä siitä, minkälainen ratkaisu toimisi teille parhaiten!

Koulutukset työpaikkaohjaajalle

Kun haluat syventää ammatillista työpaikkahjauksen osaamistasi, voit valita sinulle sopivan vaihtoehdon koulutuksen laajuuden ja oman alasi mukaan. Koulutukset ovat maksuttomia ja ne toteutetaan oppisopimuksena. Tätä varten sinulla tulee olla työpaikka ja työpaikalla ohjattava/ohjattavia opiskelijoita. Monipuolisesta tarjonnastamme löydät koulutuksia 5 – 60 osaamispisteen laajuuteen asti. Jos olet epävarma sinulle sopivasta koulutuksesta, ota yhteyttä oman alasi opettajaan tai Tredun työpaikkaohjauksen palveluihin!

 • Kasvatus- ja ohjausala:  Nuoriso- ja yhteisöohjaajakoulutus: Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen (5 osp)

Kaikille aloille soveltuvia koulutuksia:

 • Työpaikkaohjaajaksi valmentautuminen (5 osp): Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Tavoitteena on kehittää ohjaajan ohjaustaitoja, lisätä taitoa tunnistaa ohjattavan olemassa olevaa osaamista ja tuoda tutkinnon perusteet osaksi arkea. Koulutus antaa myös työvälineitä perehdyttämiseen, palautteen antamiseen ja arviointiin.
 • Perehdyttäminen ja työnopastaminen (60 osp). Tässä koulutuksessa perehdytään perusteellisesti taidot työpaikalla tapahtuvaan ohjaamiseen. Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena.


Keskustele työpaikkaohjauksen palvelujen asiantuntijoidemme kanssa tai kysy tilauskoulutuksistamme!
Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@tampere.fi

Asiakkuuspäällikkö
Erja Luttinen

Tutustu työpaikkaohjauksen valmennuksiin ja koulutuksiin ja valitse sieltä omasi!