Työpaikkaohjaajalle

Kehitä ammattitaitoasi työpaikkaohjaajana!

Työpaikkaohjaajan tehtävä on tärkeä. Sen menestyksekäs hoitaminen edellyttää perehtymistä työelämässä oppimisen käytäntöihin. Sinulla on mahdollisuus kehittää näitä taitoja Tredun työpaikkaohjaajien valmennuksissa ja koulutuksissa. Tredun opiskelijoiden työpaikkaohjaajille tarkoitettujen valmennusten ja koulutusten aiheina mm. työssä oppimisen jakson suunnittelu, tutkintovaatimukset, erilaisten opiskelijoiden ohjaaminen sekä arviointi ja näyttö.


Ryhmä kiinteistöalan opiskelijoita

Löydä sinulle sopiva työpaikkaohjaajakoulutus

Tervetuloa maksuttomiin työpaikkaohjaajien valmennuksiin ja koulutuksiin! Kun haluat syventää ammatillista työpaikkahjauksen osaamistasi, voit valita sinulle sopivan vaihtoehdon koulutuksen laajuuden ja oman alasi mukaan.

Työpaikkaohjaajakoulutukset löydät koulutushaustamme. Kirjoita esim. "työpaikkaohjaaja, kiinteistö" niin löydät kiinteistöpalvelualan työpaikkaohjaajakoulutukset.

Jos olet epävarma sinulle sopivasta koulutuksesta, ota yhteyttä oman alasi opettajaan tai Tredun työpaikkaohjauksen palveluihin!

Koulutushakuun
ohjaan.fi

OHJAAN.fi -verkoston koulutukset

Tredu on mukana aktiivisena toimijana valtakunnallisessa OHJAAN.fi -verkostossa. Löydät tarjolla olevat koultukset ja ohjeet OHJAAN.fi verkkosivuilta.

Poimintoja tarjolla olevista koulutuksista:

- Työelämässä oppimisen ohjaaminen (8h)

- Monikulttuurisuusosaaminen ohjauksessa -verkkokoulutus!

- Valtakunnallinen OhjausHELP työpaikkaohjaajille!
Päivystämme keskiviikkoisin klo 9–12 välisenä aikana, tule sinulle sopivana hetkenä!

Ohjaan.fi
Kuvassa liiketoiminnan työntekijöitä ja opiskelijoita

Perehdyttäminen ja työnopastaminen (60 osp)

Tässä koulutuksessa perehdytään perusteellisesti taidot työpaikalla tapahtuvaan ohjaamiseen.
Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena.

Perehdyttäminen ja työnopastaminen (60 osp)

Tärkeitä linkkejä ja vinkkejä työpaikkaohjaajIlle

Ammatillisten opintojen e-perusteet 

Ohjaan.fi

  • Työelämässä oppimisen ohjaaminen (8h) Monipuolinen koulutus sisältää työpaikkaohjaajan perustiedot opiskelijan perehdyttämisestä palautteen antamiseen ja arviointiin. Kaikki oppiminen tapahtuu verkossa: materiaaliin perehtyminen, osaamistesti, valmistautuminen ja osallistuminen kahteen verkkokeskusteluun. Osallistumisesta saa todistuksen. Verkkokoulutus on tarjolla kerran kuukaudessa ja sen toteuttaa valtakunnallinen Ohjaan.fi-verkosto, jossa Tredu on mukana.
  • Monikulttuurisuusosaaminen ohjauksessa -verkkokoulutus! Koulutuksessa hankit osaamista monikulttuurisesta ohjausosaamisesta, kulttuurien välisistä erovaisuuksista sekä kieli- ja kulttuuritietoisesta ohjauksesta työpaikkaohjaajana toimimisen tueksi. Lisäksi koulutuksen sisältönä on erilaiset ohjaukseen liittyviä menetelmät ja materiaalit, joita voit hyödyntää monikulttuurisen opiskelijan ohjaustilanteissa. Koulutuksen järjestää Ohjaan.fi -verkosto, jossa myös Tredu on mukana aktiivisena toimijana.
  • Valtakunnallinen OhjausHELP työpaikkaohjaajille! Ohjaan.fi OhjausHELP on uusi valtakunnallinen palvelu opiskelijoiden työpaikkaohjaajille. Tule verkkotapaamiseen ja kysy mitä tahansa ohjaamiseen liittyvää asiaa. Työpaikkaohjauksen asiantuntijamme vastaavat kysymyksiin ja antavat käytännön vinkkejä erilaisiin ohjaustilanteisiin. Vastaamassa on eri oppilaitosten edustajia, mukana syksyn aikana myös Tredun asiantuntija! OhjausHELP tapaa Teamsissa keskiviikkoisin klo 9–12, osallistuminen ja lisätietoja tämän linkin kautta.
  • Kielitietoinen ja monikulttuurinen ohjaus | Ohjaan.fi Vieraskielisen opiskelijan tukeminen
  • Vinkkilista_erityinentuki-1.pdf (ohjaan.fi) Tukea tarvitsevan opiskelijan ohjaaminen

 

 

 

Yritysvalmennukset

Järjestämme myös yrityskohtaisesti räätälöityjä työpaikkaohjauksen valmennuksia. Mikäli työpaikallasi on useita työpaikkaohjauksen valmennuksesta kiinnostuneita, yrityksen edustajan kannattaa ottaa yhteys Työpaikkaohjuksen palveluihin, niin sovitaan yhdessä siitä, minkälainen ratkaisu toimisi teille parhaiten!

 

Projektipäällikkö
Elina Akola
Projektikoordinaattori
Marika Yli-Arvela
Tuntiopettaja
Satu Drufva