Kilpailutoiminta

Tredu on aktiivinen toimija kilpailutoiminnan saralla, tule rohkeasi mukaan ja haasta itsesi!

Ammattiosaamisen suomenmestaruuskilpailu Taitaja

Taitajassa nuoret tulevaisuuden huippuosaajat ja ammattilaiset kilpailevat ammattitaitokilpailun SM-mitaleista noin 45 eri ammattialalla yli neljänsadan kilpailijan voimin. Kilpailussa osa lajeista on erityistä tukea tarvitseville osaajille tarkoitettuja TaitajaPLUS-lajeja, ja joissain lajeissa myös kansainväliset kilpailijat sekä lukio- ja ammattikorkeakouluopiskelijat pääsevät näyttämään osaamistaan.

Taitajaan voivat osallistua kilpailuvuonna 21 vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevat nuoret. Kilpailu järjestetään vuosittain.

Taitaja osana opintoja, kilpailutoiminnan ja siihen harjaantumisen kautta teet myös opintoja valmiiksi. Voit suorittaa esimerkiksi valinnaisen 15 osaamispisteen tutkinnonosan Huippuosaajana toimiminen. Kilpailutoiminnan voi myös sisällyttää osaksi ammatillisia opintoja. Jos itsensä haastaminen ja kilpailukärpänen puraisee, ole rohkeasti yhteydessä opettajaasi ja kerro toiveistasi sen suhteen. Me Tredussa autamme sinua saavuttamaan tavoitteesi.

Kilpailutoiminnassa on myös kansainvälisiä mahdollisuuksia

WorldSkills-kilpailu on joka toinen vuosi järjestettävä nuorten kansainvälinen ammattitaitokilpailu, jossa ratkotaan maailmanmestaruudet noin ammatillisen koulutuksen 50 lajissa. Suurimmassa osassa lajeista kilpailijat voivat täyttää kilpailuvuonna korkeintaan 22 vuotta.

EuroSkills on joka toinen vuosi järjestettävä ammattitaidon Euroopan mestaruuskilpailu. Kilpailussa ammattiin opiskelevat ja jo valmistuneet nuoret mittelevät oman alansa paremmuudesta noin 50 lajissa. Kilpailussa korostuvat tiimilajit ja uudet ammatit. Kilpailijoiden ikäraja on 18–25 vuotta.

Abilympics on vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien ammattiosaajien ammattitaitokilpailutoiminnalla edistetään ammatillisen erityisopetuksen tunnettuutta ja arvostusta maailmalla sekä lisätään yhteistyötä oppilaitosten ja työelämän välillä. Kilpailussa ei ole ikärajaa. Abilympics-kilpailu järjestetään joka neljäs vuosi.

Saku-toiminta

SAKU ry:n tavoite on edistää työ- ja toimintakykyisyyttä, hyvinvointia, yhdessä tekemistä sekä elämäniloa ammatillisessa koulutuksessa liikunnan ja kulttuurin keinoin.

SakuStars- kulttuurikilpailu

Ustars on vuosittain huhtikuussa järjestettävä kulttuurikilpailu SAKU ry:n jäsenyhteisöjen opiskelijoille. Keskimäärin kilpailuihin osallistuu ennakko- ja livesarjoihin noin 1000 opiskelijaa. SAKUstarsin tarkoitus on kannustaa ammattiin opiskelevia kulttuuriharrastuksessa ja antaa opiskelijoille mahdollisuus tuoda esiin sellaista osaamista, joka ei oppilaitoksen arjessa välttämättä tule esiin.

SAKUstarsissa tärkeää ei ole menestyminen vaan osallistuminen.

Tänä vuonna kilpailu järjestetään poikkeuksellisesti vasta syyskuussa Helsingissä. Tredusta vuosittain kisaan matkaa bussilastillinen innokkaita opiskelijoita kilpailuhuoltajineen. Osallistumalla kulttuurikilpailuun edistät myös opintojasi.

Olisiko tämä sinun juttusi, ole yhteydessä, vaikkapa äidinkielenopettajaasi, niin hän ohjaa sinua eteenpäin.

Saku:n opiskelijaliikunta

Opiskelijaliikunta tarjoaa ammattiin opiskeleville kipinöitä uuden liikunta- tai kulttuuriharrastuksen aloittamiseen, motivaatiota ja lisähaastetta harrastamiseen sekä mahdollisuuden nuorten oman toiminnan järjestämiseen. Tavoitteena on tukea nuorten liikunnallista, aktiivista ja terveellistä elämäntapaa sekä aktiiviseksi kansalaiseksi kasvamista.

Miten mukaan?

Tredun opiskelijana sinulla on mahdollisuus osallistua SAKU:n liikunta- ja urheilutoimintaan.

Tapahtuma- ja kilpailukalenteri

Jos kiinnostuit, lisätietoa ilmoittautumisesta ja osallistumisesta saat liikunnanopettajilta ja urheilukoordinaattorilta.

Kysy lisää

Kysy lisää

Kysy lisää Taitaja- tai SakuStars- kilpailutoiminnasta

Kysy lisää

Kysy lisää Saku:n opiskelijaliikunnasta