Kansainvälisyys

Kansainvälisyys on osa Tredun arkea ja opintoja. Opiskelijanamme pääset hankkimaan kansainvälistä osaamista monin tavoin sekä ulkomailla opiskellen ja työskennellen että omasta oppilaitoksesta käsin.

Opiskelijavaihto ulkomailla

Kaikki opiskelijamme voivat hakea ulkomaille opiskelijavaihtoon. Vaihdon aikana suoritat opintoja työelämässä tai paikallisessa oppilaitoksessa. Vaihto voi kestää kahdesta viikosta puoleen vuoteen. Ulkomailla suoritettavien opintojen sekä työssäoppimisjaksojen tavoitteena on turvata opiskelijoille ammattitaito ja valmiudet, jotka mahdollistavat toimimisen monikulttuurisessa ympäristössä ja sijoittumisen kansainvälisille työmarkkinoille. Vaihtojaksot ovat monelle mieleenpainuvinta ja opettavaisinta aikaa opinnoissa!

Opastamme sinua ennen vaihtoa ja tuemme sinua ulkomailla opiskelun aikana. Ulkomaan vaihdon voi rahoittaa esimerkiksi Erasmus+ -apurahalla, joka kattaa pääosin asumis- ja matkustuskulut.

Meille on tärkeää, että saat kansainvälisiä kokemuksia turvallisesti

Kieli- ja kansainvälisyysopinnot

Meillä voit opiskella englannin ja ruotsin lisäksi ranskaa, saksaa, espanjaa, portugalia, venäjää tai kiinaa.

Tredulaisilla on mahdollisuus valita opintoihinsa tutkinnonosa ”Kansainvälisessä työympäristössä toimiminen”, joka sisältää mm. työskentelyä kansainvälisessä yrityksessä Suomessa tai ulkomailla. Myös kotikansainvälisyys-tutkinnonosa on valittavissa, ja näin omassa oppilaitoksessa toteutetut kansainväliset tapahtumat ym. aktiviteetit tulevat luontevasti osaksi opintoja.

Monimuotoinen opiskeluympäristömme

Olemme monikulttuurinen oppilaitos. Meillä opiskelee suuri joukko eri kansallisuuksiin kuuluvia opiskelijoita ja opimme toinen toisiltamme. Voit halutessasi toimia myös kansainvälisten opiskelijoidemme tutorina.

Tapahtumat, projektit, tilaisuudet 

Kehitämme Tredun toimintaa strategisilla painopistealueilla mm. kansainvälisten projektien kautta. Opiskelijamme ovat aina tärkeässä roolissa kansainvälisissä projekteissa, joihin osallistumme. Järjestämme myös erilaisia kansainväliseen toimintaan liittyviä tapahtumia ja tilaisuuksia toimipisteissämme lukuvuoden aikana.

Kansainväliset projektit tarjoavat opiskelijoille mahdollisuuksia suorittaa liikkuvuusjakso ulkomailla opiskellen ja työskennellen. Kansainvälisessä toiminnassa voi olla mukana myös osallistumalla Tredussa järjestettäviin kansainvälisiin projektiviikkoihin yhdessä kumppanimaiden opiskelijoiden kanssa eri aloilla ja teemoissa, esim. globaalin työelämän vaatimat taidot, digitaaliset menetelmät oppimisen tukena, kansainvälinen yrittäjyystapahtuma jne.

Kansainväliset kilpailut

Kansainvälisiä yhteyksiä voit luoda myös ammatillisissa kilpailuissa. Tredulaisia osallistuu esimerkiksi EuroSkills- ja WorldSkills-kilpailuihin, jotka järjestetään vuosittain eri maissa.

Kansainväliset verkostot

Kansainvälinen toiminta Tredun koulutusaloilla pohjautuu pitkäjänteiseen vastavuoroiseen verkostoyhteistyöhön. Yhteistyötä tehdään koulutusorganisaatioiden, yritysten ja työelämän sekä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

Osallistumme kansainväliseen yhteistyöhön pääosin pitkäaikaisten eurooppalaisten kumppaneiden kanssa sekä strategisesti tärkeiden toimintojen kehittämiseen globaalisti.

Panostamme kansainvälisyyden kehittämiseen myös kotimaisten kumppaneiden kanssa.
Koulutuksen kehittämisessä ja monikulttuuristen osaajien koulutuksessa teemme yhteistyötä Tampereen kaupungin muiden toimijoiden ja korkeakouluyhteisön kanssa.

Kysy lisää

Kansainvälisten asioiden koordinaattori

Ene Härkönen

Kansainvälisten asioiden koordinaattori

Anna-Maija Siirtonen

Kansainvälisten asioiden koordinaattori

Ritva Klaavu

Kehittämispäällikkö

Tellervo Tarko