Koulutukset yrittäjille ja henkilöstölle


Tredun koulutusratkaisut työelämälle

 • Kortti- ja lyhytkoulutukset

  Kortti- ja lyhytkoulutukset ylläpitävät työpaikan turvallisuutta ja kehittävät henkilöstön osaamista. Järjestämme koulutuksia myös yrityksesi toiveiden mukaisesti.

  Tutustu tuleviin kortti- ja lyhytkoulutuksiimme tai ota yhteyttä yrityskoordinaattoreihimme ja kysy tarjous!

   

  Lisä- ja täydennyskoulutukset

  Tredu tarjoaa lisä- ja täydennyskoulutusta eri opintoaloilla. Alakohtaiset lisä- ja täydennyskoulutukset löydät koulutustarjonnastamme. Valitse opintoala ja tutustu tarjontaan.

  Koulutushaussa voit valita hakukriteeriksi myös pelkästään osatutkintokoulutukset.

  Yrityskoordinaattorimme auttavat sinua eteenpäin, jos etsit räätälöityä täydennyskoulutusratkaisua.

   

  Oppisopimus ratkaisuna henkilöstön koulutukseen

  Oppisopimuksella koulutat osaavaa työvoimaa juuri sinun yrityksesi tai yhteisösi tarpeisiin. Oppisopimus voidaan solmia jo työsuhteessa olevalle tai uudelle rekrytoitavalle työntekijälle. ​

  Oppisopimuskoulutuksessa suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu työpaikalla työtä tehden. Tutkinnonosien valinnat ja koulutuksen kesto suunnitellaan opiskelijan ja työnantajan tarpeet huomioiden.

  Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta

 • Kasvata yrityksesi tuottavuutta ja työviihtyvyyttä! Esihenkilö- ja johtamistyöllä on keskeinen vaikutus henkilöstön tehokkuuteen ja pysyvyyteen.

  Tredusta saat:

  • valmennusta yrityksen tai yksikön strategiseen johtamiseen
  • työkaluja arjen operatiiviseen johtamiseen ja ohjaamiseen (esim. tiimiesimiehille, vuoropäälliköille ym.)
  • toimialaan kohdennettua työnjohdollista valmennusta (esim. teollisuus-, logistiikka- ja palvelualat).

  Tuemme oppimistasi esimies- ja johtamistyössä. Löydät koulutusvaihtoehtoja täältä

 • Yrittäjille suunnatut koulutukset 

  Koulutushaustamme löydät erityisesti yrittäjien tarpeisiin suunniteltuja koulutuksia. Kehity niillä osa-alueilla, joilla on yrityksesi pyörittämisen kannalta merkitystä, esimerkiksi markkinointi ja myynti, johtaminen, perehdyttäminen tai talousosaaminen.

   

  Tredun Aikuiskoulutusopas

  Katso alkavat koulutukset uusimmasta Aikuiskoulutusoppaastamme. Useimmat näistä koulutuksista voidaan toteuttaa oppisopimuksena. Linkin uusimpaan kalenteriimme löydät Aikuiskoulutus-sivultamme.

   

  Yrittäjän oppisopimus

  Oppisopimuskoulutus on yrittäjälle hyvä tapa kehittää yritystään ja omaa osaamistaan käytännönläheisesti.  Yrittäjänä voit opiskella yrittäjyyteen, liiketoiminnan edistämiseen tai omaan ammattialaasi liittyviä opintoja.

  Yrittäjän oppisopimuskoulutuksen edellytyksiä:

  • Yrityksellä Y-tunnus​
  • YEL- tai MYEL-vakuutus​
  • Yritysmuoto voi olla: tmi, oy, osuuskunnan jäsen itsenäisenä yrittäjänä, ay tai ky​
  • Riittävästi tuotanto- ja palvelutoimintaa sekä tarpeelliset työvälineet​
  • Yrittäjä toimii päätoimisesti (vähintään 25 h / viikko) omassa yrityksessään

  Lisäksi yrittäjä valitsee itselleen mentorin omasta verkostostaan tai valtakunnallisesta Mentoripankista. Mentori voi olla toinen yrittäjä tai muutoin tehtävään soveltuva henkilö ja hänen tehtävänään on tukea yrittäjän oppisopimusopintojen etenemistä.

  Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta

  Ota yhteyttä alakohtaiseen koulutustarkastajaan ennen ilmoittautumista. Löydät yhteystiedot linkin takana olevan sivun lopusta. Täytä sen jälkeen ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen.

 • Meiltä saat työkaluja ammattitaitoiseen ohjaukseen! Työpaikkaohjauksen osaaminen on työelämässä yhä tärkeämpi kilpailuetu. Tredun työpaikkaohjauksen valmennuksissa ja koulutuksissa kehität omaa tai henkilöstösi ammatillista osaamista.

  Lue työpaikkaohjaajakoulutuksista lisää täältä.

 • Henkilöstön kouluttamiseen ja opiskeluun yrittäjänä on tarjolla erilaisia rahoitusvaihtoehtoja.

  • Oppisopimuskoulutus on pääsääntöisesti maksutonta ja sen ajalta työntekijälle maksetaan palkkaa. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta
  • Työntekijän on mahdollista hakea tukea opintojensa ajalle. Lue lisää opintojen aikaisesta rahoituksesta
  • Henkilölle, joka suorittaa ammatillisen perustutkinnon, ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon, voidaan myöntää ammattitutkintostipendi, joka on kertakorvaus suoritetusta tutkinnosta. Lue lisää ammattitutkintostipendistä
  • Yrittäjä voi saada tukea kouluttautumiseensa opintotuesta tai starttirahasta. Lue lisää yrittäjän opintojen rahoituksesta
  • Työnantajalla on mahdollisuus kouluttaa työpaikan nykyisiä tai uusia työntekijöitä yhteishankintakoulutuksella. Koulutus toteutetaan ja rahoitetaan työnantajan sekä työ- ja elinkeinohallinnon yhteistyönä. Koulutuksen kokonaiskustannukset työnantajalle riippuvat yrityksen koosta ja koulutuksesta. Lue lisää yhteishankintakoulutuksista
  • Työnantaja voi vähentää verotuksessa koulutusvähennyksen siinä tapauksessa, että työntekijän ammatillista osaamista on kehitetty ennalta laaditun koulutussuunnitelman mukaisesti. Lue täältä lisää koulutusvähennyksestä

Syvennä osaamistasi tai kouluttaudu uuteen toimenkuvaan Tredussa!