Apua rekrytointiin

Jos valmiita osaajia ei löydy, on uuden työntekijän kouluttaminen hyvä ratkaisu! Työntekijän rekrytointiin koulutuksen avulla on tarjolla useita vaihtoehtoja. Suurena ammattioppilaitoksena meillä Tredussa on 19 000 opiskelijaa vuodessa ja lisäksi käytössämme on laajat verkostot, joita hyödynnetään opiskelijoiden löytämisessä.

Tiitus-työpaikkatori

Tredun Tiitus-palvelussa voit ilmoittaa työmahdollisuuksia Tredun opiskelijoille.

Palvelu on työnantajalle maksuton ja voit ilmoittaa siellä työssäoppimispaikkojen lisäksi avoimia työpaikkoja. Ne voivat olla osa-aikatöitä opintojen oheen, eri pituisia oppisopimuspaikkoja tai työpaikkoja valmistuville.

Tiitus-palvelussa työpaikkailmoitusten teko ja hakijoiden kanssa viestiminen on tehty helpoksi.

Tutustu palveluun osoitteessa tiitus.fi/tredu. Autamme mielellämme palvelun käyttöönotossa.

Kysy lisää

Yrityskoordinaattori
Sami Heikkilä

TreduRekry

Tarvitsetko työntekijöitä? Tarjoamme sinulle Tredun omaa rekrykoulutusta uusien osaajien hankkimiseen!  

TreduRekry-koulutuksessa oppimistavoitteet määritellään yhdessä. Näin varmistetaan, että uusilla työntekijöillä on sellainen osaaminen, jota juuri sinun työpaikallasi tarvitaan. Koulutus järjestetään pääsääntöisesti oppisopimuskoulutuksena työtä tekemällä.  

TreduRekry-koulutuksessa on työnantajalle monia etuja. Koulutuksen kohderyhmää ei ole rajattu, joten sitä voidaan tarjota kaikille kiinnostuneille työttömistä työnhakijoista alanvaihtajiin, nuorille ja aikuisille. Työnantajana saat Tredusta tukea koulutuksen suunnitteluun, markkinointiin ja opiskelijahankintaan. 

Kysy lisää

Suunnittelija
Saaga Härkönen

Rekrytoi oppisopimuksella

Oppisopimus on hyvä tapa rekrytoida uusi työntekijä, sillä oppisopimuskoulutus mahdollistaa uuden työntekijän kouluttamisen juuri sinun yrityksesi tarpeisiin. Rekrytoitava työntekijäkin hyötyy saadessaan työpaikan lisäksi puuttuvan tutkintokoulutuksen. Oppisopimuskoulutusta voidaan hyödyntää koko tutkintoon tähtäävien koulutusten lisäksi myös lyhytkestoisessa tutkinnon osa -koulutuksessa.

Lue lisää henkilöstön oppisopimuskoulutuksesta

Rekrytoiva työvoimakoulutus

Tarvitsetko tukea henkilöstön löytämiseen? Rekrytoiva työvoimakoulutus on hyvä vaihtoehto tilanteisiin, joissa yritys tarvitsee tukea henkilöstön löytämiseen ja kouluttamiseen työttömistä työnhakijoista.

Koulutus suunnitellaan yhteistyössä työnantajan, TE-toimiston ja Tredun kesken. Koulutukseen hakeutuminen tapahtuu TE-toimiston kautta. Koulutuksen tarkoituksena on, että koulutettavat henkilöt työllistyvät yritykseen koulutuksen päätyttyä. Koulutusajalta työnantajalle ei tule kustannuksia. Koulutuksen kesto on yleensä 4-6 kuukautta.

Kysy lisää

Kehittämispäällikkö
Erja Luttinen

Yhteishankintakoulutukset

Yhteishankintakoulutuksen avulla voit kouluttaa nykyisiä tai uusia työntekijöitäsi yhteistyössä TE-palveluiden kanssa. TE-palvelut tarjoavat apua koulutuksen järjestämiseen ja työnantaja osallistuu koulutuksen rahoitukseen ja opiskelijavalintaan.

Koulutus voi olla ammatillista täydennys- tai jatkokoulutusta. Yrityksesi työvoima- ja koulutustarpeet ovat aina lähtökohtana koulutuksen suunnittelulle. Olemme Tredussa mielellämme kumppanina koulutuksen tuottajana yhteishankintakoulutuksissa.

Kysy lisää

Kehittämispäällikkö
Erja Luttinen

Kansainväliset tilauskoulutukset

Me Tredussa voimme järjestää tutkintoviennin tilauskoulutuksia, joiden tarkoituksena on täyttää Pirkanmaan alueen työvoimantarvetta eri aloilla. Tätä tarkoitusta varten järjestettävät tilauskoulutukset järjestetään Tredun toimipisteissä Pirkanmaan alueella.

Koulutuksen maksaa ulkomainen tai suomalainen tilaajaorganisaatio. Opiskelijaryhmän opiskelijat suorittavat koulutusohjelmassaan suomalaisen tutkinnon tai tutkinnon osia. Opiskelijoiden tulee olla EU- ja ETA-alueen ulkopuolisten valtioiden kansalaisia.

Teemme tilauskoulutusyhteistyötä monien luotettavien kumppanien kanssa. Lue lisää täältä

Kysy lisää

Kehittämispäällikkö
Tellervo Tarko

Taloudelliset tuet rekrytointiin

Työnantajalle on tarjolla erilaisia taloudellisia tukia uusien työntekijöiden rekrytointiin.

  • Palkkatuki on työttömän työnhakijan työllistymisen edistämiseksi tarkoitettu harkinnanvarainen tuki. Jos palkkaat työttömän työnhakijan, voit saada palkkatukea 30, 40 tai 50 prosenttia palkkauskustannuksista. Tietyissä tilanteissa yhdistys, säätiö tai rekisteröity uskonnollinen yhdyskunta voi saada palkkatukea 100 prosenttia palkkauskustannuksista.

    Lue lisää palkkatuesta

  • Jos palkkaat työllisyys- ja kasvupalveluissa asiakkaana olevan työttömän työnhakijan, voidaan sinulle myöntää rekrytointilisää. Lisä on tarkoitettu työnantajalle henkilön palkkaamisesta syntyviin rekrytointi-, työtila-, työvaate-, perehdyttämis- ja ohjauskustannuksiin, mutta ei palkkakustannuksiin.

    Tutustu rekrytointilisään ja -palkkioon

  • Työnantajana sinun on mahdollista saada työpaikalle jalkautuvaa kieli- ja kulttuuritukea työllistäessäsi maahan muuttaneen henkilön. Tuen mahdollisuus arvioidaan tilannekohtaisesti.

    Kysy lisää: tredu.oske@tampere.fi

Kun valmiita osaajia ei löydy, uuden työntekijän kouluttaminen on hyvä vaihtoehto!