Yhteishaku

Hanki ammatillista etumatkaa monien mahdollisuuksien Tredusta!

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely, jonka hakuaika on vuosittain helmi-maaliskuussa ja opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan kesäkuussa. Opiskelijavalinta tehdään valtakunnallisten kriteerien mukaisesti.

Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa  (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Tutustu perusopetuksen jälkeiseen yhteishakuun Opintopolku-palvelussa.

Yhteishaku 2023

Julkaisemme yhteishaun 2023 hakuoppaan syksyllä ja pääset selailemaan sitä sähköisenä versiona tällä sivulla.

Voit myös tutustua Treduun oppilaitoksena ja Tredussa opiskeltaviin tutkintoihin paikanpäällä eri toimipisteissä tai etänä omalta tietokoneeltasi. Tutustumisiin ilmoittautuminen tapahtuu opinto-ohjaajasi välityksellä. Syksyn tutustumisten ajankohtia on jo ilmoitettu ilmoittautumisjärjestelmässä ja uusia lisätään syksyn ja talven aikana.

Tredun opiskelijoita

Tutustu unelma-ammattisi täällä!

Tuleva tredulainen! Sinulla on edessäsi tärkeä päätös - ammatinvalinta. Yhteishaussa haetaan opiskelemaan perustutkintoon, jonka jälkeen voit jatkaa opintojasi tai jatkaa työelämään.

Löydät kaikki Tredussa järjestettävät perustutkinnot täältä
Tredun media-alan opiskelijoita

Mietitkö vielä, mitä tehdä tulevaisuudessa?

Onko oma unelma-ammattisi vielä hakusessa? Haluatko korottaa numeroitasi ennen seuraavaa yhteishakua? Tule löytämään oma polkusi TUVAsta! Tutkintokoulutukseen valmentava eli TUVA-koulutus lisää valmiuksiasi suunnata ammatilliseen koulutukseen tai lukioon.

Hakuaika TUVAan on joustava: voit hakea keväisin yhteishaussa tai ympäri vuoden jatkuvassa haussa.

Tutustu & hae TUVAan