Pääsy- ja soveltuvuuskokeet

Pääsy- ja soveltuvuuskokeella mitataan hakijoiden valmiuksia toimia kyseisellä alalla sekä parantaa alalle parhaiten soveltuvien hakijoiden mahdollisuutta tulla valituksi. Pääsy- ja soveltuvuuskoe on hakijalle maksuton.

Tredussa järjestetään yhteishaun 2024 hakijoille pääsy- ja soveltuvuuskokeet lentokoneasennuksen perustutkinnossa ja metsäalan perustutkinnossa.

Kutsu

Kutsu kokeeseen lähetetään sähköpostiisi hakuajan päättymisen jälkeen. Pääsy- ja soveltuvuuskoe voi olla monivaiheinen. On tärkeää, että osallistut kokeen kaikkiin vaiheisiin. Saat lisätietoa kokeen sisällöstä ja aikataulusta kutsussa.

Aikataulut ja ohjeet

Klikkaa sinua kiinnostavan tutkinnon nimeä ja saat esiin lisätietoa pääsy- ja soveltuvuuskokeiden toteutuksesta, aikatauluista sekä kokeen sisällöstä ja arvioinnin perusteista.

 • Lentokoneasennuksen perustutkinnon pääsy- ja soveltuvuuskoe järjestetään 24.4.2024 etätoteutuksena. Kaikille hakijoille lähetetään tarkemmat ohjeet kokeesta sähköpostilla ennen koepäivää. Hylätty koetulos on esteenä opiskelijaksi valinnalle (0 pistettä tai ei osallistunut kokeeseen).

  Koepäivä on sama kaikissa lentokoneasennuksen perustutkintoa kouluttavissa oppilaitoksissa, Vantaan ammattiopisto Variaa lukuunottamatta.

  Kaikki hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen. Valinta lentokoneasennuksen perustutkintoon tapahtuu vain pääsy- ja soveltuvuuskokeen pisteiden perusteella.

  Hakijoille lähetetään tarkemmat ohjeet kokeeseen sähköpostilla.

  Koe muodostuu kolmesta osa-alueesta: 

  • kykytestit (suomen kieli, englannin kieli, laskutaito ja mekaaninen päättelykyky ja sääntöjen noudattaminen) 0-4 pistettä
  • persoonallisuustestit (työkäyttäytyminen) 0-2 pistettä
  • videohaastattelu 0-4 pistettä

  Tarvittaessa voidaan järjestää henkilökohtainen haastattelu vielä erillisenä päivänä.

  Jos haastattelusta saa 0 pistettä, koetulos hylätään.

  Kokeet perustuvat peruskoulun oppimäärään. Pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen osallistuva tarvitsee pöytätietokoneen / kannettavan tietokoneen tai mobiililaitteen, jossa on kamera sekä nettiyhteyden. Laskinta ei tarvita kokeen suorittamiseksi.

  Mikäli hakijalla on lukihäiriö, hän voi saada pidemmän ajan kokeen suorittamiseen. Hänen tulee lähettää todistus lukihäiriöstä oppilaitokseen. Todistukseksi riittää erityisopettajan, psykologin tai terveydenhuollon lausunto. Oppilaitoksen yhteystiedot löytyvät kutsusta, joka lähetetään hakijalle ennen koepäivää.

 • Kaikille hakijoille lähetetään sähköpostissa ohjeet soveltuvuuskokeeseen osallistumisesta sekä esitietolomake ennakkoon täytettäväksi. Esitietolomakkeen hakijat täyttävät itsenäisesti verkossa ennen soveltuvuuskoetta.

  Pisteytys:

  1. esitietolomake 0-1 pistettä
  2. haastattelu 0-2 pistettä
  3. hahmottaminen ja tarkkaavaisuus 0-3 pistettä
  4. matematiikka 0-2 pistettä
  5.  motoriikka (Grooved Pegboard) 0-2 pistettä

  Hakijalle annetaan pääsy- ja soveltuvuuskokeesta 0–10 pistettä.

  Pääsykoepäivät: torstai 25.4.2024 ja perjantai 26.4.2024

  Koe on yksipäiväinen. Saat kutsussa tiedon sinulle varatusta ajankohdasta.
  Paikka:
  Tredu Metsätien toimipiste, Ylöjärvi
  Metsätie 1
  34300 Kuru