Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Maahanmuuttajakoulutus

Tarjoamme Tredussa maahanmuuttajien koulutukseen monipuolisesti erilaisia vaihtoehtoja. Tuemme opiskelijoitamme monin tavoin. Autamme niin opiskelun perustaitojen kanssa, kuin ammattiopintoihin kiinni pääsemisessäkin. Samalla opiskelijat tutustuvat suomalaiseen opiskelu- ja työkulttuuriin.

Koulutustarjonta:

Perusopetus sopii sinulle, jos haluat oppia suomen kieltä ja peruskoulun oppiaineita, kuten esimerkiksi matematiikkaa tai englantia. Et tarvitse aiempaa koulutusta.

Suomen kieltä ja kulttuuria -koulutus sopii sinulle, jos olet jo käynyt koulua kotimaassasi tai Suomessa, mutta haluat oppia lisää suomen kieltä ja kulttuuria.

Valmassa voit miettiä mille alalle haluat, saada tukea opiskeluun ja elämänhallintaan ja oppia suomen kieltä.

Muun maahanmuuttajille suunnatun koulutuksen voit tarkistaa koulutushausta. Laita kohtaan "koulutus" valinta "maahanmuuttajille". Lisäksi voit suorittaa ammatillisen tutkinnon.


Kenelle

Maahanmuuttajille, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai ruotsi.


Miksi kannattaa hakeutua

Maahanmuuttajille suunnatut koulutuksemme antavat sinulle valmiudet hakeutua jatko-opintoihin tai suoraan työelämään. Autamme sinua valitsemaan oikean koulutuksen tilanteesi ja tavoitteidesi mukaan.


Kielikoe

Hakijoille, joiden äidinkieli on muu kuin suomi, järjestetään kielikoe. Kokeeseen lähetetään erillinen kutsu ja kokeeseen osallistuminen on pakollista, jos todistusta kielitaidosta ei ole.


Hakeutuminen

Voit hakea itsenäisesti koulutukseen verkossa sähköisellä hakulomakkeella. Hakulomake on koulutussivulla (esimerkiksi aikuisten perusopetus-sivulla).


Infosta saat lisätietoa koulutuksista.


Voit myös osallistua ohjaus- ja hakupäivään, jossa saat apua koulutuksen valintaan ja hakemuksen täyttämiseen.

Koulutukseen ja hakeutumiseen liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä opinto-ohjaajaan, koulutussuunnittelijaan tai Maahanmuuttajien kansainväliseen osaamiskeskukseen (yhteystiedot tällä sivulla alempana).


Maahanmuuttajakoulutuksen infot

Infossa kuulet lisätietoja seuraavista koulutuksista:

  • Aikuisten perusopetus (lukutaitovaihe, alkuvaihe, päättövaihe)

  • Suomen kieltä ja kulttuuria

  • VALMA -ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus

Voit katsoa infotallenteen alla olevista linkeistä. Uusia infoja ei tällä hetkellä järjestetä.


Maahanmuuttajakoulutuksen ohjaus- ja hakupäivä

Ohjaus- ja hakupäivässä saat apua koulutuksen valintaan ja hakemuksen täyttämiseen.

Ohjaus- ja hakupäivissä voit hakea aikuisten perusopetukseen, Suomen kieltä ja kulttuuria-koulutukseen tai VALMA -ammatilliseen koulutukseen valmentavaan koulutukseen (maahanmuuttajille suunnatut ryhmät).

Milloin?

Kevään 2022 ohjaus- ja hakupäivä järjestetään koronatilanteen salliessa 25.4 huhtikuuta 2022, klo 9-15. Paikkana Tredun Santalahdentien toimipiste, Santalahdentie 10 (Tredun Helmen Satama).

Älä tule paikalle sairaana! Seuraamme viranomaisohjeistusta koronatilannetta koskien ja tiedotamme tällä sivulla mahdollisista muutoksista ohjaus- ja hakupäivää koskien. Sisälle samaan tilaan saa tulla vain rajoitusten mukainen määrä henkilöitä, joten on mahdollista, että osallistujat voivat joutua jonottamaan ulkona hetken aikaa.

Ota mukaan

  • kuvallinen henkilöllisyystodistus
  • koulu- tai opiskelutodistukset
  • todistukset suomen kielen opinnoista
  • työtodistukset
  • kotosuunnitelma

Kysy lisää

Annamme lisätietoja koskien maahanmuuttajakoulutusta. Mikäli sinulla on kysymyksiä johonkin tiettyyn koulutusalaan liittyen, ota yhteyttä koulutusalan henkilöihin.

Koulutuspäällikkö
Kristiina Teiss
puhelin 040 806 2669
sähköposti if.erepmat@ssieT.aniitsirK

Opinto-ohjaaja
Tarja Kyttälä
puhelin 040 056 2120
sähköposti if.erepmat@alattyK.ajraT

Koulutussuunnittelija
Suunnittelija
Elina Champaneri
puhelin 040 538 9517
sähköposti if.erepmat@irenapmahC.anilE

Maahanmuuttajien kansainvälinen osaamiskeskus

Maahanmuuttajien kansainvälisestä osaamiskeskuksesta saat tukea ja apua koulutukseen hakeutumisessa tai työllistymisessä. Osaamiskeskus on Tredun, Tampereen kaupungin työllisyys-ja kasvupalvelujen sekä TE -toimiston yhteinen toiminta-alusta vieraskielisille.

Koulutukseen ja hakeutumiseen liittyvissä asioissa ota yhteyttä tredu.oske@tampere.fi tai opinto-ohjaaja Elisa Keski-Hirvelään puh. 040 749 2429

Tietoa maahanmuuttajakoulutuksesta eri kielillä

Maahanmuuttajien kansainvälinen osaamiskeskus
sähköposti if.erepmat@sukseksimaaso
puhelin 041 730 1407