Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Oppisopimuskoulutus

Tervetuloa Tredun oppisopimuskoulutukseen!

Oppisopimus on ammatillisen koulutuksen muoto, jossa koulutuksen järjestäjä, työnantaja ja työntekijä sopivat suunnitelmallisesta oppimisesta työpaikalla. Myös yrittäjä voi kasvattaa osaamistaan oppisopimuksella.

Tavoitteena on tutkinto tai tutkinnon osa, perustutkinto ammatti- tai erikoisammattitutkinto, jossa opiskelija saavuttaa tutkinnon ammattitaitovaatimusten mukaisen osaamisen. Tavoitteena voi olla myös muu ammatillinen syventävä koulutus.


Syksyn 2021 oppisopimusinfot

Osallistu Tredun oppisopimuspalveluiden oppisopimusinfoon netissä, johon ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Info on tarkoitettu sekä koulutukseen haluaville että työnantajille.

Tervetuloa infoihimme kuulemaan lisää oppisopimuksesta!

Lisätietoa ja ilmoittautumislinkit löydät täältä:


Oppisopimuskoulutus mahdollistaa

  • Työsuhteessa olevalle opiskelijalle tilaisuuden opiskella työtä tekemällä, TES:n mukaisen palkan ja tarvittaessa opiskelupäiviltä opintososiaaliset etuudet.
  • Koulutustaan vastaavalle alalle työllistyneen opiskelijan opintojen loppuun saattamisen oppisopimuksella.
  • Koulutuksen uusiin työtehtäviin niiden vaihtuessa esimerkiksi siirtyminen esimiestyöhön, tuotteen valmistuksesta varastotehtäviin, asiakaspalvelusta taloushallintoon, vanhustenhoidosta vuodeosastotyöhön ja niin edelleen.
  • Rekrytoinnin yhteydessä alaan liittyvän työn tiedollisen ja taidollisen hallinnan työpaikalla.
  • Joustavan koulutusajan opiskelijan henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti.
  • Maksuttoman koulutuksen perustutkinnoissa, ja ammatti- ja erikoisammattitutkinnoissa maksuttoman tai erittäin edullisen koulutuksen.

Oppisopimuskoulutuksessa työtehtävien on vastattava tutkinnon vaatimuksia, jolloin opiskelu hyödyttää sekä opiskelijan opintoja että työnantajaa. Käytännössä osaaminen hankitaan työpaikalla työtehtävissä ja osaamista täydennetään oppilaitoksen oppimisympäristöissä.

Koulutuksessa hankittu osaaminen osoitetaan näytöissä, joissa arvioinnin tekevät työnantajan edustaja ja koulutuksen edustaja.

Tiesitkö, että meidän kauttamme voit päästä suorittamaan oppisopimuksella lähes minkä tahansa ammatillisen tutkinnon. Kysy lisää Tredun oppisopimuspalveluista!


Oppisopimustarinoita


Lauri Tuohimaa ja Aleksi Riuttala opiskelivat molemmat Tredussa yrittäjän ammattitutkinnon, joka on yksi suosituimmista oppisopimuksella suoritettavista tuotkinnoistamme. Oheisella videolla Lauri ja Aleksi kertovat kokemuksistaan tutkinnosta sekä yrittämisestä.

Voimia huolehtii päivittäin 35 000 asiakkaan hyvinvoinnista monipuolisilla ateriapalveluilla. Tredu ja Voimia tekevät kiinteästi yhteistyötä: oppisopimuksia on tehty kahden viimeisen vuoden aikana jo 80, mikä tarkoittaa sitä, että joka 10. voimialainen on käynyt Tredun oppisopimuskoulutuksen.


Yrittäjän oppisopimus

Yrittäjälle oppisopimuskoulutus on mahdollinen, jos sinulla on Y-tunnus ja käytät yritystoimintaasi vähintään 25 h / viikko.

Yrittäjänä voit opiskella omaa ammattialaasi, yrittäjyttä, johtamista ja liiketoiminnan edistämistä. Yrittäjät ovat oikeutettuja opintososiaalisiin etuuksiin, jos osallistuminen koulutukseen aiheuttaa ansiomenetyksiä.

Kun hakeudut oppisopimuskoulutukseen, tarvitset ohjaajaksesi mentorin. Mentorina toimii toinen kokenut yrittäjä, joka tukee yrittäjää opintojen etenemisessä koko oppiajan. Voit löytää mentorisi omista verkostoistasi tai hakemalla mentoria valtakunnallisesta mentoripankista.


Oppisopimuksen aloittaminen

Ota aivan ensimmäiseksi yhteyttä Tredun oppisopimuskeskukseen, selvitämme yhdessä tilanteesi ja mahdollisuutesi oppisopimuskoulutukseen. Tämän jälkeen voit täyttää oheisen taustatietolomakkeen (linkit aukeavat Wilma -järjestelmään):

Rekrytoinnin yhteydessä työnantajalla on mahdollisuus palkkatukeen koko oppisopimusajalle työttömän tai irtisanomisuhan alla olevan työntekijän kohdalla. Tämä ei koske jo omaehtoisesti Tredussa opiskelevaa. Harkinnanvaraisen tuen määrittelee TE-toimisto.


Kysy lisää oppisopimuksesta!

Tredun oppisopimuspalveluiden henkilökunnan yhteystiedot löydät tältä sivulta:

Tredun oppisopimuspalvelut
sähköposti if.erepmat@sumipos.ippo
puhelin 03 5654 7999

avoinna ma - pe klo 12-15

Muina aikoina yhteydenottopyynnöt sähköpostilla oppi.sopimus@tampere.fi

33720 Tampere