Työtä lähellä ihmistä – SuPer-päivänä puhuteltiin lähihoitajaopiskelijoita

SuperPäivä Santalahdentiellä

Tredun blogi

Kaikki artikkelit

Santalahdentiellä vietettiin 3.5.2023 soten SuPer-päivää. Ohjelmassa oli asiantuntijapuheenvuoroja, toimintapisteitä ja SuPer-torilla mahdollisuus jututtaa SuPerilaisia ja yritysedustajia. Esillä oli hyvinvointiteknologiaa sekä tarjolla opiskelijoiden järjestämä kahvila ja jäätelömyynti.

Auditoriossa kuultiin puheenvuoroja mm. Hoiwa Oy:n Fadumo Alilta, Commu Appin Sami Ekmarkilta, sekä asiaa lähihoitajan ja liiton lakimiehen silmin. Auditorion houstina toimi loistava Tico Svart, opiskelijatyön koordinaattori SuPerliitosta, joka on itsekin valmistunut lähihoitajaksi Pyynikiltä vuonna 2012.

Tico haastoi opiskelijoita miettimään työssäjaksamista. Vastauksia kaikui auditoriossa.

– työilmapiiri, työn tuloksen näkeminen, hyvä uni ja järkevät työajat ja tauot

Tico summasi itselleen mieleen jääneen kokemuksen nuorena lähihoitajana toimiessaan.

– Kun olin nuorena hoitajana raskaassa työssä ja yksikössä, jäi mieleen erityisesti se, että joka aamu ja lähtiessä tervehdittiin ja kiitettiin toisia päivästä. Tämä sai jaksamaan työssä.

Tico Svart, opiskelijatyön koordinaattori SuPerilta houstasi SuPer-päivää

SuPer-torilla oli vilskettä opiskelijaryhmien tutustuessa standien tarjontaan. Yritysedustajien ja SuPerilaisten lisäksi Tredun strategiapisteellä haastettiin opiskelijoita pohtimaan vastuullisuuslupauksia ja kerättiin ajatuksia tulevaisuuden työelämätaidoista.

SuPerin standilla hymyili SuPer-hupparissa edustava Mia Korpela, SuPerOpo. Mia, mikä on SuPerOpo?

– SuPerOpo on opiskelijoiden tuki ja turva työpaikoilla. Toimin itsekin hoitotyössä Mäntänvuoren terveydessä lähihoitajana, ja siksi olen lähellä opiskelijoiden arkea.

SuPer-päivän anti oli mielekäs niin opiskelijaryhmille, näytteilleasettajille kuin järjestäjillekin.

– SuPer-päivä on mennyt tosi hyvin! Torilla on ollut hyvin opiskelijoita ja standilla puhuttiin enimmäkseen opiskelusta ja liiton toiminnasta. Moni liittyi SuPeriin tässä standillä käydessään, huikkaa Mia ja osoittaa portailla siistissä nipussa lepäävää liittymisnivaskaa.

Lisätiedot:

Inga Pöntiö
lehtori, projektipäällikkö
TREDU, hyvinvointipalvelut, sosiaali- ja terveysala
040 711 5365, inga.pontio@tampere.fi