Megafoni

Millä aloilla löytyy nopeimmin töitä?

On aloja, joilla on paljon kilpailua työpaikoista, ja aloja, joilla tarvitaan kipeästi työntekijöitä. Vaikka ammatinvalinnassa on tärkeä pohtia omia kiinnostuksen kohteita ja valita itselle mieluinen ala, on hyvä miettiä myös sitä, kuinka helposti alalla saa työpaikan ja millaisia työtehtävät ovat eri aloilla tulevaisuudessa. Alla olevasta linkistä löydät työkaluja hahmottamaan osaajapula-aloja ja tietoa alojen työtehtävistä.

Katso Ammattibarometristä lisätietoa siitä, missä ammateissa työllistyt helpoiten Pirkanmaalla.

Eri ammattien työllisyystilanteesta, osaamisvaatimuksista ja palkkauksesta saat lisätietoa ForeAmmatti-nettiportaalista (valitse ForeAmmatti Avoin).

Kiertotalousosaamisesta tai yrittäjyydestä apua työllistymiseen

Ilmastonmuutos ja sen torjuminen ja siten kiertotalous on ala, jonka ympäriltä löytyy tulevaisuudessa työpaikkoja. Tutustu kiertotalouden työpaikkoihin tästä.

Vaikka oma alasi ei suoranaisesti liittyisi kiertotalouteen, on kiertotalousosaamisesta hyötyä kaikkialla. Kaikkiin ammatillisiin perustutkintoihin voi halutessaan valita Ilmastovastuullinen toiminta -tutkinnon osan, jossa opit muun muassa selvittämään työsi ilmastovaikutuksia ja pohtimaan käytännön ratkaisuja vaikutusten vähentämiseksi.

Tutkintoon voi lisätä myös yrittäjyysosaamista, jos mielessä on ajatus yritystoiminnan aloittamisesta. Yrityksessä toimiminen sekä Yritystoiminnan suunnittelu -tutkinnon osat ovat kaikkiin ammatillisiin perustutkintoihin kuuluvia valinnaisia tutkinnon osia.

Opinnot ja työnhaku

Tredussa opiskellessa etsit yleensä itse työssäoppimispaikkasi ja valmistuttasi työpaikkasi. Saat kuitenkin opintojesi aikana paljon tukea ja ohjausta siihen, miten etsiä, löytää ja saada työpaikka. Opintojen aikaiseen työssäoppimispaikkaasi saatat jopa työllistyä vakinaisesti opintojen jälkeen.

Opintojesi aikana tulevat tutuksi oman alasi julkisesti avoinna olevat työpaikat ja piilotyöpaikat sekä se, mistä niitä löytyy – useimmiten oma työ löytyykin juuri piilotyöpaikoista. Piilotyöpaikasta puhutaan silloin, kun työpaikasta ei ilmoitella missään mutta siihen palkataan työntekijä, jos sellainen löytyisi tai tarjoutuisi.

Tiitus-työkaluun voit tehdä oman profiilin ja esitellä siten itsesi mahdolliselle uudelle työnantajallesi. Avoinna olevien työpaikkojen lisäksi Tiitus tuo nähtäväksesi Tredun ja sen yhteistyökumppanien yhteisesti sopimat erityisesti tredulaisille suunnatut työpaikat.

Tutustu Tredun oppimiskylään Hiedanrannassa, Nokialla ja Orivedellä, siellä on tarjolla useita opiskelun mahdollistavia työpaikkoja ehkäpä juuri sinulle.