Peukalo

Pärjäänkö opinnoissa?

Opinnoissa pärjääminen voi mietityttää ennen opintojen aloittamista. Pärjäämiseen voi liittyä monenlaisia kysymyksiä ja huolia tai sinulla voi olla huonoja kokemuksia aiemmista opinnoistasi. Opiskelu on kuitenkin mukavaa ja monet asiat tehdään eri tavalla kuin ennen. Usko itseesi ja mahdollisuuksiisi, sillä opinnoissa menestymisessä tärkeää on oma asenne ja valmius tehdä töitä. Alla löytyvästä valikosta löydät apua ja vinkkejä mahdollisiin huoliin.

Opintojen alussa on yleensä oman ryhmäsi yhteinen kasvokkain tapahtuva tutustumisjakso, jossa tutustut Tredun toimintatapoihin, opettajiisi ja ohjaajiisi sekä muihin opiskelijaryhmäsi jäseniin ja saat opintosi alkuun.

Tredussa on myös opiskelijakunta- ja tutor-toimintaa. Heidän tehtävänään on viedä opiskelijoiden asioita eteenpäin Tredun toimielimissä. Lisäksi he ovat vanhojen ja uusien opiskelijoiden tukena järjestäen esimerkiksi erilaisia teemapäiviä ja tarjoten ohjausta.

Lisäksi tukenasi ovat muun muassa opinto-ohjaaja, kuraattori ja oppilaitosdiakoni. Jos sinua mietityttää jokin asia ennen opintoja, katsothan alla olevasta valikosta, huolettaako sinua erityisesti jokin näistä kysymyksistä, niin kerromme kuinka autamme sinua. Huom! Portaikko aukeaa valitettavasti vasta tammikuussa.

Kuuntele DialTredun podcast oppimisesta:

Lue podcast tästä (pdf).