Takaisin
Peukalo

Pärjäänkö opinnoissa?

Opinnoissa pärjääminen voi mietityttää ennen opintojen aloittamista. Pärjäämiseen voi liittyä monenlaisia kysymyksiä ja huolia tai sinulla voi olla huonoja kokemuksia aiemmista opinnoistasi. Opiskelu on kuitenkin mukavaa ja monet asiat tehdään eri tavalla kuin ennen. Tukea on saatavilla opintojen aikana eri tilanteisiin. Sivun alla olevista lisävalikoista löydät apua ja vinkkejä mahdollisiin huoliin.

Opinnoissa pärjääminen voi mietityttää, jos edellisistä opinnoista on jo mennyt aikaa. Usko itseesi ja mahdollisuuksiisi, sillä opinnoissa menestymisessä on tärkeää oma asenne ja halu tehdä töit oppimisen eteen. Opintojen alkaessa sinua saattaa mietityttää uuteen ryhmään meneminen ja ryhmässä toimiminen voi jännittää. Opintojen alussa on yleensä yhteinen tutustumisjakso, jonka aikana tutustut Tredun toimintatapoihin, opettajiin ja ohjaajiin sekä muihin opiskelijaryhmän jäseniin. Näin saat opintosi ohjatusti alkuun.

Opiskelun eri vaiheissa tukenasi on laaja toimijaverkosto. Alla olevassa kuvassa näet ohjaustoimijoita, joilta saat apua ja tukea eri tilanteisiin. Tukiverkosto on käytettävissä myös opintojen aikana.

Kuuntele DialTredun podcast oppimisesta:

Lue podcast tästä (pdf).