Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto

Hius- ja kauneudenhoitoalan työ on yksilöllistä asiakaspalvelua, joko toisen palveluksessa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työ on vaihtelevaa ja itsenäistä suunnittelutyötä vuorovaikutuksessa asiakkaan kanssa. Olennaista siinä on sosiaaliset taidot, sisäinen yrittäjyys, kädentaidot, luovuus ja estetiikan tulkintataito.

Tutkinnon sisältö

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Ammatillisen perustutkinnon laajuus on 180 osp.

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnossa on neljä osaamisalaa ja tutkintonimikkeet on määritelty osaamisaloittain seuraavasti:

  • hius- ja kauneudenhoidon neuvonnan osaamisala, kosmetiikkaneuvoja
  • ihon hoidon osaamisala, kosmetologi
  • kampaajatyön osaamisala, kampaaja
  • parturityön osaamisala, parturi.

Tutustu hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinnon tutkinnon perusteisiin Opetushallituksen sivuilla

Alan opinnot sisältävät ammattiteorian, työteknisten harjoitusten lisäksi asiakkaiden palvelua, ohjausta ja kauneudenhoitoalan tuotteiden myyntityötä Tampereella Hyvinvointikeskus Tredun Helmen oppimisympäristöissä. Opintoihin sisältyy myös monipuolista työpaikoilla tapahtuvaa oppimista. Opinnoissa opiskellaan alan keskeisiä ammatillisia sisältöjä, joissa yrittäjyys on tärkeänä osana. Opintojen aikana on mahdollisuus osallistua alan tapahtumiin, kilpailutoimintaan sekä kansainvälisiin vaihtoihin. Opinnot toteutetaan pääsääntöisesti klo 8.00–20.00 välisenä aikana.