Puuteollisuuden perustutkinto

Tredusta valmistut puualan ammattilaiseksi!

Puualan koulutuksessa pääset oppimaan arvostetun ammatin ja opit tekemään puusta huonekaluja ja käyttöesineitä (puuseppä) tai puurakenteita ja niiden osia (teollisuuspuurakentaja). Puu on luonnonmukainen ja ekologinen materiaali, jota tullaan tulevaisuudessa hyödyntämään entistä enemmän. Ammattitaidolla valmistetut tuotteet mahdollistavat pidemmän elinkaaren ja materiaalihukka minimoituu.

Meillä on ensiluokkaiset koneet ja laitteet, mm CNC-koneita, robottijyrsin sekä laserleikkuri, joita hyödyntämällä pääset oppimaan 2- ja 3D maailman Autodeskin ohjelmia apuna käyttäen. Puualalta löytyy rennot ja asiantuntevat opettajat sekä hyvä tekemisen meininki. Pääset käyttämään luovuuttasi suunnitteluvaiheesta tuotteen valmiiksi saattamiseen asti.

Koulutuksen jälkeen voit työllistyä monipuolisesti erilaisiin kädentaitoa ja puualan osaamista vaativiin tehtäviin teatterista tehtaisiin tai hyödyntää erinomaista alan tuoteosaamistasi myyntityössä.

Tutkinnon sisältö

Puuteollisuuden perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Tutustu puuteollisuuden perustutkinnon tutkinnon perusteisiin Opetushallituksen sivuilla

Puuteollisuuden perustutkinnossa voi erikoistua puurakenne-, puusepän-, puulevy- tai sahateollisuuteen.