Ajoneuvoalan ammattitutkinto

Autoalan työnjohtaja, oppisopimuskoulutus

Tule hankkimaan ammatillista etumatkaa ja lähde mukaan autoalan työnjohtajakoulutukseen.

Hakuaika
Tulossa syksyllä
Kenelle
Lukio tai ammatillinen perustutkinto, Peruskoulu
Toteutustapa
Monimuoto, Oppisopimus
Toimipiste
Tampere Ajokinkuja
Opinnot alkavat
Kysy vapaita opiskelupaikkoja
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Ajoneuvoalan työnjohtaja toimii hallityönjohtajana, myynnin työnjohtajana, varaosamyynnin työnjohtajana, tiiminvetäjänä tai ajoneuvoalan asiantuntija-, suunnittelu- ja kehitystehtävissä. Työnjohtajan tehtäviin kuuluu töiden vastaanottoa, asiakaspalvelua, hinnoittelua, jälkimarkkinointia ja esimerkiksi ajoneuvokorjaamotoiminnan tai ajoneuvo- tai varaosamyynnin organisointia.

Työnjohtajan työpaikkoja ovat mm. kevyen- ja raskaankaluston autoliikkeet ja korjaamot. Hän voi toimia huollon asiakaspalvelussa ja usein myös mekaanikkojen esimiehenä.

Ajoneuvoalan työnjohtajalla on monipuolista osaamista autoalan korjaamo- ja asiakaspalvelutehtävistä. Ajoneuvoalalla tarvitaan hyviä vuorovaikutustaitoja sekä omatoimisuutta. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • työturvallisuudesta huolehtiminen
  • kiinnostus kehittää omaa osaamista
  • kustannustehokkuus
  • tiimityötaidot

Ajoneuvoalan ammattitutkinto (150 osp) tarjoaa osaamisen kehittymis- ja täydennysmahdollisuuden autoalalla työskenteleville. Tutkinto sisältää viisi osaamisalaa. Tredussa tarjolla on näistä kaksi:

  • korjaamopalveluiden osaamisala
  • työnjohdon osaamisala

Tredussa voit suorittaa myös automyyjäkoulutuksen, joka on osa liiketoiminnan ammattitutkintoa.

Koulutuksen laajuus suunnitellaan opiskelijan aikaisempien opintojen, työn tai muun soveltuvan kokemuksen kautta hankitun osaamisen perusteella. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Työssä tapahtuvaa oppimista täydennetään tietopuolisilla opinnoilla. Yhteensä lähiopetusta on valinnoista riippuen 16-18 päivää. Lisäksi koulutuksen aikana opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa seuraavat pätevyyskoulutukset: Tulityö, EA 1, ilmastointilaite ja SFS6002 – sähköturvallisuus. Tietopuolisen opetuksen lisäksi opetusmuotoina ovat etä- ja verkko-opinnot sekä työssäoppiminen.
Ammattitaito osoitetaan aidoissa työelämän tehtävissä. Näytöt järjestetään tutkinnon suorittajan työpaikalla joustavasti opintojen aikana. Koulutuspaikkana on Tredun Ajokinkujan toimipiste Tampereella.

Koulutus soveltuu sinulle

Oppilaaksi ottamisen edellytykset

  • Suoritettu alan perustutkinto tai vastaavat tiedot ja taidot
  • Alan työkokemusta kolme vuotta
  • Hyvä terveys
  • Hyvä suomen kielen taito

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat monipuolissa autoalan korjaamo- ja asiakaspalvelutehtävissä. Koulutus on suunnattu sekä huolto- että vauriokorjaamon työnjohtajille ja henkilöille, jotka ovat mahdollisesti siirtymässä työnjohtajan tehtäviin.

Näin haet

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan.

Ota yhteyttä koulutustarkastaja Mikko Heikkiseen ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:

Ilmoittautumislomake oppisopimukseen

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Ulla Lilja

Koulutustarkastaja

Mikko Heikkinen


TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere