Ajoneuvoalan perustutkinto

Automekaanikko

Autoala työllistää. Hae mukaan, suorita tutkinto ja valitse työpaikkasi!

Yhteishaku

Hakuaika 20.02. - 19.03.2024

Hae koulutukseen Opintopolussa
Hakuaika
20.02. - 19.03.2024
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Ylöjärvi Pallotie
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
maksuton

Ajoneuvoala on kasvanut voimakkaasti viime vuosina ja osaaville ammattilaisille on kysyntää. Ajoneuvoalan ammattilaiset huolehtivat ajoneuvokaluston kunnosta ja varmistavat siten kuljetusten ja liikenteen toimivuuden. Toimintaympäristö on kansainvälistynyt.

Koulutuksessa opit tekemään ajoneuvojen huoltoja, diagnostiikkaa ja korjauksia itsenäisesti. Opit myös huomioimaan ajoneuvoalaa koskevat säädökset turvallisuutta ja ympäristöasioita unohtamatta. Teknisen osaamisen lisäksi opit asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaitoja. Työssäsi tarvittavat diagnosointilaitteet ja maahantuojien sekä varaosaliikkeiden tietokoneohjelmat tulevat sinulle myös tutuksi.

Mitä koulutus sisältää?

Automekaanikko on yksi ajoneuvoalan perustutkinnon tutkintonimikkeistä. Automekaanikoksi valmistuu ajoneuvotekniikan osaamisalalta. Automekaanikko osaa tehdä autojen huoltoa, vianhakua ja mekaanista korjausta, esim. korjata moottoria, vaihteistoa, voimansiirtoa tai alusta- ja hallintalaitteita. Hän osaa käyttää oikeita työmenetelmiä, työkaluja ja erilaisia testereitä.

Automekaanikko voi työskennellä esim. auto- ja huoltokorjaamoissa tai ajoneuvoja valmistavassa teollisuudessa. Automekaanikko voi työskennellä työntekijänä yrityksessä tai itsenäisenä yrittäjänä.

Koulutus soveltuu sinulle

Automekaanikon työ edellyttää halua tehdä töitä käsillä ja laitteilla, asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaitojen hallintaa, itsenäistä työotetta ja ongelmien ratkaisukykyä. Työssä pitää toimia huolellisesti ja ottaa huomioon työturvallisuus, ympäristömääräykset, ohjeistukset ja työympäristön vaatimukset. Tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • asiakaspalvelutaito
  • looginen ajattelu
  • oma-aloitteisuus
  • yhteistyötaidot
  • ympäristömyönteinen toiminta
  • yrittäjyyshenkisyys

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 20.2. – 19.3.2024. Ylöjärven ajoneuvoalan perustutkinnon hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Sanna Marjalaakso-Salonen