Ajoneuvoalan perustutkinto

Automekaanikko

Autoala työllistää. Hae mukaan, suorita tutkinto ja valitse työpaikkasi!

Hakuaika
Ei haussa tällä hetkellä
Kenelle
Lukio tai ammatillinen perustutkinto, Peruskoulu
Toteutustapa
Monimuoto, Oppisopimus, Päiväopetus
Toimipiste
Orivesi Ammattikouluntie

Mitä koulutus sisältää?

Mekaanikko huolehtii ajoneuvokaluston kunnosta. Mekaanikko etsii ja korjaa autojen vikoja ja tekee erilaisia huoltoja. Hän tuntee tekniikan ja hallitsee autohuollon ja -korjauksen sekä diagnostiikan työmenetelmät. Mekaanikko käyttää työssään nykyaikaisia testilaitteita ja hallitsee niihin liittyvän tietotekniikan. Mekaanikon työtehtäviin kuuluu myös henkilö- ja pakettiautojen määräaikaishuollot, merkkihuollot sekä vikojen etsiminen ja ratkaiseminen. Mekaanikot tekevät lisäksi mekaanisen vaihteiston ja voimansiirron vikojen korjauksia.

Mekaanikko toimii auto- ja konekorjaamolla monipuolisissa huoltotehtävissä. Työpaikkoja ovat autokorjaamot, autotarvikeliikkeet, isot autotalot, rengasliikkeet ja autoteollisuus. Merkittäviä työllistäjiä ovat myös pienkonekorjaamot, raskaan kaluston korjaamot, huoltamot ja erilaiset rengas-, autosähkö- ja varaosaliikkeet sekä kuljetustehtävät.
Mekaanikolta edellytetään omatoimisuutta, kykyä itsenäiseen työskentelyyn, kädentaitoja ja hyvää fyysistä kuntoa.

Mekaanikon ammattissa tärkeää on hyvä tekniikan tuntemus sekä kyky ratkaista ongelmia. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
• Palveluhenkisyys
• Pitkäjänteisyys
• Yhteistyötaidot
• Ympäristömyönteinen toiminta
• Halu oppia uutta
• Yrittäjyysosaaminen

Opiskelujen toteutus

Koulutuksen toteutusmuotoina ovat lähiopetus, etä- ja verkko-opinnot sekä työssä oppiminen. Koulutuksen laajuus ja kesto määräytyvät opiskelijan aikaisempien opintojen, työ- tai muun soveltuvan kokemuksen kautta hankitun osaamisen perusteella. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS).

Koulutus soveltuu sinulle

  • Hakijalla on tarve koulutukselle
  • Hakija on motivoitunut opiskelemaan
  • Hakijalla on autoalalle riittävät terveydelliset ja muut edellytykset
  • Hakijalla on riittävät opiskeluvalmiudet alan opintoihin tai oppilaitoksessa on tarjolla riittävät tukitoimet opintoihin
  • Hakijalla on riittävä suomen kielen taito alalle

Näin haet

HUOM: Koulutukseen ei voi hakea tällä hetkellä.

Hae koulutukseen Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi.

Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.

Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot auto-alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan.

Ota yhteyttä Tredun oppisopimuspalveluihin tai alakohtaiseen koulutustarkastajaan Mikko Heikkiseen ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimukseen

Kysy lisää!

Opinto-ohjaaja

Marjut Silvennoinen

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere