Ekokampaaja

Hakuaika
Haku uuteen ryhmään aukeaa syksyllä 2023 ja koulutus alkaa tammikuussa 2024!
Kenelle
Lukio tai ammatillinen perustutkinto
Toteutustapa
Monimuoto
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Hinta
Koko koulutus: 950 € Vain kasvivärjäys: 600 €

Ekokampaaja on hiusalan ammattilainen, joka on erikoistunut ekokampaajaksi lisäkoulutuksen avulla. Ekokampaajakoulutus tarjoaa kampaajille mahdollisuuden syventää ammatillista osaamista luonnonmukaisten hiustenhoitojen, kasvivärjäysten ja energialeikkausten pariin.

Ekokampaajat suosivat työskentelyssään raaka-aineita ja tuotteita, jotka ovat luonnosta saatavia ja ympäristöystävällisiä. Ekokampaajien käyttämät hiustenhoito- ja muotoilusarjat ovat ekologisia, eettisiä ja biohajoavia, sekä hiusten värjäys toteutetaan kasvivärejä hyödyntäen.

Ekokampaajaopinnot sopivat kaikille hiusalan perustutkinnon suorittaneille parturi-kampaajille, joita kiinnostaa ekologisten hius- ja hiuspohjan hoitojen tekeminen, luontoa kunnioittavat työtavat ja uusien näkökulmien oppiminen.

Koulutettu ekokampaaja voi olla yrittäjänä tai työntekijänä parturi-kampaamossa tai ekokampaamossa. Koulutuksen suorittaneilla on myös mahdollisuus liittyä Suomen Koulutetut Ekokampaajat ry:n jäseneksi.

Ekokampaajakoulutuksen aikana käydään läpi erilaisia luontoa säästäviä ja hyvinvointia lisääviä työskentelymenetelmiä kuten intialaista päähierontaa sekä puhdistus- ja hoitokuureja savea, yrttejä ja merilevää käyttäen. Koulutuksessa perehdytään myös luonnonmukaisiin hiustenhoitotuotteisiin ja niiden sisältämiin ainesosiin, kasvivärjäyksiin ja kasvivärjäämisen menetelmiin sekä opetellaan energialeikkauksen perusteet.

Koulutuksen teemoja ovat mm.:

  • Hiusten hoitaminen: Intialainen päähieronta, Savi-, merilevä- ja yrttihoido, Luonnonmukaisten hiustenhoitotuotteiden raaka-ainetuntemus, Lainsäädäntö ja sertifikaatit
  • Kasvivärjäys: Teoria, Kasvivärjäykset ja yrtit, Käytännön harjoitukset ja verkkotehtävät
  • Energialeikkaus: Teoria ja harjoitustyöt, Intialainen päähieronta
  • Käytännön lopputyöt: Lopputyö käsittää kirjallisen kehittämistehtävän, portfolion opintojen aikana tehdyistä asiakasharjoituksista sekä asiakkaalle tehdyn ekologisen palvelukokonaisuuden (intialainen päänhieronta, puhdistushoito, energialeikkaus ja kasvivärjäys).

Koko koulutuksen sijaan voit myös suorittaa vain hiusten kasvivärjäämisen.

Opiskelijavalinta

Sinulla pitää olla parturi-kampaajan perustutkinto suoritettuna ja todistus siitä sekä alan työpaikka, jossa voit harjoitella ekokampaajan töitä. Sinulla pitää olla myös tietokone käytössäsi koko opiskelun ajan.

Hakuaikana hakemuksen jättäneille lähetetään ennakkotehtävä, joka tulee palauttaa ennen valintaa. Valinta suoritetaan ennakkotehtävän perusteella. Valinnan tuloksista ilmoitetaan hakijoille hakuajan loppuun mennessä.

Koulutusaika

26.1.2023 – 30.8.2023

Toteutus

Koulutuksessa on lähiopetusta sekä verkko-opetusta.

Lähiopetuspäivät:
26.1-27.1.2023
16.-17.2.2023
15.-16.3.2023
13.-14.4.2023
10.-11.5.2023
6.6.-7.6.2023
29.8.-30.8.2023

Lisäksi on oppimistehtäviä verkko-oppimisympäristössä. Sinulla tulee olla tietokone käytössäsi sekä ekokampaajan työtehtäviin soveltuva työympäristö.

Hinta

Koko koulutus: 950 € (sis.alv.) Laskutamme koko koulutuksen maksun kahdessa erässä. Koulutusmaksua ei palauteta, mikäli opinnot keskeytyvät. Hinta sisältää materiaalin koululla tehtäviin harjoituksiin koko koulutuksen aikana.

Kasvivärjäys: 600 € (sis.alv.) Maksu suoritetaan ilmoittautumisen jälkeen. Hinta sisältää materiaalin koululla tehtäviin harjoituksiin koulutuksen aikana.

Kysy lisää

Tuntiopettaja
Noora Tammi
puhelin 040 523 4220
sähköposti noora.tammi@tampere.fi

Koulutussuunnittelija
Amra Fejzic
puhelin 040 837 5944
sähköposti amra.fejzic@tampere.fi