Ekokampaaja

Hae nyt!

Hakuaika 20.02. - 31.05.2024

Ilmoittaudu koulutukseen
Hakuaika
20.02. - 31.05.2024
Kenelle
Lukio tai ammatillinen perustutkinto
Toteutustapa
Monimuoto
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Opinnot alkavat
5.8.2024
Hinta
Koko koulutus: 950 €

Ekokampaaja on hiusalan ammattilainen, joka on erikoistunut ekokampaajaksi lisäkoulutuksen avulla. Ekokampaajakoulutus tarjoaa kampaajille mahdollisuuden syventää ammatillista osaamista luonnonmukaisten hiustenhoitojen, kasvivärjäysten ja energialeikkausten pariin.

Ekokampaajat suosivat työskentelyssään raaka-aineita ja tuotteita, jotka ovat luonnosta saatavia ja ympäristöystävällisiä. Ekokampaajien käyttämät hiustenhoito- ja muotoilusarjat ovat ekologisia, eettisiä ja biohajoavia, sekä hiusten värjäys toteutetaan kasvivärejä hyödyntäen.

Ekokampaajaopinnot sopivat kaikille hiusalan perustutkinnon suorittaneille parturi-kampaajille, joita kiinnostaa ekologisten hius- ja hiuspohjan hoitojen tekeminen, luontoa kunnioittavat työtavat ja uusien näkökulmien oppiminen.

Koulutettu ekokampaaja voi olla yrittäjänä tai työntekijänä parturi-kampaamossa tai ekokampaamossa. Koulutuksen suorittaneilla on myös mahdollisuus liittyä Suomen Koulutetut Ekokampaajat ry:n jäseneksi.

Ekokampaajakoulutuksen aikana käydään läpi erilaisia luontoa säästäviä ja hyvinvointia lisääviä työskentelymenetelmiä kuten intialaista päähierontaa sekä puhdistus- ja hoitokuureja savea, yrttejä ja merilevää käyttäen. Koulutuksessa perehdytään myös luonnonmukaisiin hiustenhoitotuotteisiin ja niiden sisältämiin ainesosiin, kasvivärjäyksiin ja kasvivärjäämisen menetelmiin sekä opetellaan energialeikkauksen perusteet.

Koulutuksen teemoja ovat mm.:

  • Hiusten hoitaminen: Intialainen päähieronta, Savi-, merilevä- ja yrttihoidot, Luonnonmukaisten hiustenhoitotuotteiden raaka-ainetuntemus, Lainsäädäntö ja sertifikaatit
  • Kasvivärjäys: Teoria, Kasvivärjäykset ja yrtit, Käytännön harjoitukset ja verkkotehtävät
  • Energialeikkaus: Teoria ja harjoitustyöt, Intialainen päähieronta
  • Käytännön lopputyöt: Lopputyö käsittää kirjallisen kehittämistehtävän, portfolion opintojen aikana tehdyistä asiakasharjoituksista sekä asiakkaalle tehdyn ekologisen palvelukokonaisuuden (intialainen päänhieronta, puhdistushoito, energialeikkaus ja kasvivärjäys).

Koko koulutuksen sijaan voit myös suorittaa vain hiusten kasvivärjäämisen.

Opiskelijavalinta

Sinulla pitää olla parturi-kampaajan perustutkinto suoritettuna ja todistus siitä sekä alan työpaikka, jossa voit harjoitella ekokampaajan töitä. Sinulla pitää olla myös tietokone käytössäsi koko opiskelun ajan.

Hakuaikana hakemuksen jättäneille lähetetään ennakkotehtävä, joka tulee palauttaa ennen valintaa. Valinta suoritetaan ennakkotehtävän perusteella. Valinnan tuloksista ilmoitetaan hakijoille hakuajan loppuun mennessä.

Koulutusaika

5.8.-12.12.2024

Toteutus

Koulutuksessa on lähiopetusta sekä verkko-opetusta.

Lisäksi on oppimistehtäviä verkko-oppimisympäristössä. Sinulla tulee olla tietokone käytössäsi sekä ekokampaajan työtehtäviin soveltuva työympäristö.

Lähipäivät:

5.-6.8.2024 Opetuksen sisältö, ekokampaajan etiikka, luonnonöljyt, hoidot ja intialainen päähieronta

11.-12.9.2024 Kosmetiikan raaka-aineet, lainsäädäntö, päähieronta parityöskentelynä

9.-10.10.2024 Kasvivärien teoriaa ja erilaiset yrtit, hoidot ja kasvivärit asiakastyössä

20.-21.11.2024 Energialeikkaus ja eteeriset öljyt, kasvivärit, sertifikaatit ja asiakastyö

11.-12.12.2024 Kehittämistehtävät ja asiakaskokonaisuus, valmistuminen

Etä- ja verkkotehtävinä: sertifikaatit, incit, kestävä kehitys, kehittämistehtävä ja asiakasportfoliotyöt.

Hinta

950 € (sis.alv.) Laskutamme koko koulutuksen maksun kahdessa erässä. Koulutusmaksua ei palauteta, mikäli opinnot keskeytyvät. Hinta sisältää materiaalin koululla tehtäviin harjoituksiin koko koulutuksen aikana.

Kysy lisää

Koulutussuunnittelija
Amra Fejzic
puhelin 040 837 5944
sähköposti amra.fejzic@tampere.fi