Ajoneuvoalan ammattitutkinto

Henkilöautomekaanikko, oppisopimus

Tule hankkimaan ammatillista etumatkaa ja lähde mukaan henkilöautomekaanikkokoulutukseen.

Hakuaika
Tulossa keväällä
Kenelle
Peruskoulu, Lukio tai ammatillinen perustutkinto
Toteutustapa
Monimuoto, Oppisopimus
Toimipiste
Tampere Ajokinkuja
Opinnot alkavat
Kysy vapaita aloituspaikkoja
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Korjaamopalveluiden asiantuntija on ajoneuvoasentaja, joka on työskennellyt jo muutamia vuosia alalla ja jolla on halu syventää ja laajentaa osaamistaan. Autoalan ammattilainen voi toimia esimerkiksi henkilöautomekaanikkona ajoneuvojen ja/tai koneiden huolto-, vianhaku- ja korjaustehtävissä itsenäisesti alaa säätelevät lait, asetukset ja määräykset huomioiden.

Henkilöautomekaanikko voi toimia työntekijänä, toimihenkilönä, yrittäjänä tai itsenäisenä ammatinharjoittajana ajoneuvoalan organisaatioissa ja yrityksissä. Hän voi toimia myös ajoneuvoalan asiantuntija-, suunnittelu- ja kehitystehtävissä.

Henkilöautomekaanikko toimii huolellisesti ja ammattitaitoisesti. Autojen nopea tekninen kehitys edellyttää henkilöautomekaanikolta kykyä oppia ja omaksua uutta tietoa. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

 • asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot
 • vastuullisuus
 • taloudellisuus
 • looginen ajattelu- ja ongelmanratkaisukyky
 • kehittävä työote

Ajoneuvoalan ammattitutkinto (150 osp) tarjoaa osaamisen kehittymis- ja täydennysmahdollisuuden autoalalla työskenteleville. Tutkinto sisältää viisi osaamisalaa. Tredussa tarjolla on näistä kaksi:

 • korjaamopalveluiden osaamisala
 • työnjohdon osaamisala

Lisäksi voit suorittaa Tredussa automyyjäkoulutuksen joka on osa liiketoiminnan ammattitutkintoa.

Työssä tapahtuvaa oppimista täydennetään tietopuolisilla opinnoilla. Lähiopetusta on 2-3 päivänä per kuukausi. Yhteensä lähiopetusta on valinnoista riippuen 22–24 päivää. Lisäksi koulutuksen aikana opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa seuraavat pätevyyskoulutukset: Tulityö, EA 1 (2 pv), ilmastointilaite ja SFS6002 – sähköturvallisuus. Tietopuolisen opetuksen lisäksi opetusmuotoina ovat etä- ja verkko-opinnot. Koulutuspaikkana on Tredun Ajokinkujan toimipiste Tampereella.

Koulutuksen laajuus suunnitellaan opiskelijan aikaisempien opintojen, työn tai muun soveltuvan kokemuksen kautta hankitun osaamisen perusteella. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Koulutus soveltuu sinulle

Opiskelijaksi ottamisen edellytykset

 • Suoritettu alan perustutkinto tai vastaavat tiedot ja taidot
 • Alan työkokemusta kaksi – kolme vuotta
 • Hyvä terveys
 • Hyvä suomen kielen taito.

Koulutus suoritetaan oppisopimuskoulutuksena, joka edellyttää alan työpaikkaa.

Jos sinulla ei vielä ole alan työpaikkaa mutta olet kiinnostunut tästä koulutuksesta niin voit tiedustella vapaista opiskelupaikoista Erkka Javanaiselta.

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka toimivat monipuolissa autoalan korjaamo- ja asiakaspalvelutehtävissä. Koulutus on suunnattu sekä huolto- että vauriokorjaamon työnjohtajille ja henkilöille, jotka ovat mahdollisesti siirtymässä työnjohtajan tehtäviin.

Näin haet

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan.

Ota yhteyttä koulutustarkastaja Mikko Heikkiseen ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:

Ilmoittautumislomake oppisopimukseen

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Ulla Lilja

Koulutustarkastaja

Mikko Heikkinen

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere