Liiketoiminnan ammattitutkinnon osa, työvoimakoulutus nro 720869

Kirjanpito ja reskontrat

Kun sinulla on aiempaa taloushallinnon taustaa koulutuksen tai työkokemuksen kautta ja haluat päivittää tai syventää kirjanpidon, tilinpäätösten, laskutuksen tai reskontrien osaamistasi, hae mukaan koulutukseen!

Hae nyt!

Hakuaika 22.04. - 09.09.2024

Hae koulutukseen TE-palvelut sivuston kautta
Hakuaika
22.04. - 09.09.2024
Toteutustapa
Monimuoto, Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Sammonkatu
Opinnot alkavat
07.10.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Kun sinulla on aiempaa taloushallinnon taustaa koulutuksen tai työkokemuksen kautta ja haluat päivittää tai syventää kirjanpidon, tilinpäätösten, laskutuksen tai reskontrien osaamistasi, hae mukaan koulutukseen! Tavoitteena on suorittaa liiketoiminnan ammattitutkinnon osia taloushallinnon osaamisalalta ja työllistyä alalle.

Taloushallinnon ammattilaisista on kysyntää kaikkialla työelämässä. Kirjanpidon, laskutuksen ja reskontrien tehtävissä vaaditaan erityistä huolellisuutta ja tarkkuutta sekä asiakaspalvelutaitoja. Taloushallinnon ammattilaiset työskentelevät esimerkiksi yritysten ja muiden organisaatioiden talousosastoilla ja tilitoimistoissa.

Koulutuksesta järjestetään infotilaisuus keskiviikkona 8.5.2024 klo 10 – 11, teams online.

Koulutuksesta järjestettiin infotilaisuus 8.5.2024. Infomateriaalin voit halutessasi pyytää osoitteesta: heidi.rantanen1@tampere.fi.

Koulutuksen sisältöön kuuluvat esimerkiksi:

 • työvälineohjelmat sekä taloushallinnon sovellusohjelma
 • taloushallinnon matematiikka
 • palkanlaskennan perusteet
 • sähköinen asiakasviestintä
 • kirjanpidon ja arvonlisäverotuksen hoitaminen
 • reskontran hoitaminen
 • tilinpäätös ja verotus
 • uraohjaus ja työnhakuvalmennus.

Koulutus on kokopäiväistä päiväopiskelua. Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Sammonkadun toimipaikassa pidettävien lähiopetuspäivien lisäksi koulutukseen sisältyy ohjattua verkko- ja etäopetusta. Työssäoppimisjakson kesto on noin viisi kuukautta. Työssäoppimispaikan etsintä käynnistetään opintojen alussa ja oppilaitoksesta saa ohjausta ja tukea paikan hakuun.

Koulutus perustuu liiketoiminnan ammattitutkinnon taloushallinnon osaamisalan tutkinnon osien vaatimuksiin. Koulutuksessa suoritetaan tutkinnon pakollisena osana Liiketoiminnan tehtävissä toimiminen. Silloin kun aikaisempi työkokemuksesi on riittävä ja työssäoppimispaikan työtehtävät täyttävät tutkinnossa ja sen osissa vaadittavat kriteerit, koulutuksen aikana suoritetaan lisäksi yksi tai kaksi tutkinnon osaa seuraavista:

 • Kirjanpidon ja arvonlisäverotuksen hoitaminen
 • Reskontran hoitaminen
 • Tilinpäätös ja verotus.

Tutkinnon perusteet löydät osoitteesta
Tutkinnon perusteet opintopolussa – liiketoiminnan ammattitutkinto

Tutkintoon kuuluvat näytöt tehdään koulutuksen aikana työpaikalla alan työtehtävissä.

Koulutusaika
koulutus alkaa 7.10.2024
Kesto n. 7 kk

Näin haet

Hae koulutukseen
te-palvelut.fi-sivuston kautta 9.9.2024 mennessä. Koulutuksen nro 720869.

Täytä hakemus ’Hae tähän koulutukseen’ -painikkeen kautta. Jättämällä koulutushakemuksen sitoudut osallistumaan valintatilaisuuteen ja aloittamaan koulutuksen, mikäli tulet siihen valituksi. Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman vahvaa tunnistautumista, sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-toimistossa ennen hakuajan päättymistä.

Valintahaastatteluun kutsutaan koulutushakemuksen perusteella, joten täytäthän hakemuksesi huolellisesti. Kerro hakemuksesi tarkemmissa perusteluissa kiinnostuksestasi koulutukseen ja siitä, miten tarpeellinen koulutus on työnhakusi kannalta. Kerro myös, millaisia työtehtäviä olet hakemassa.

Voit seurata hakemuksesi tilannetta ja tarkistaa valintatietosi Oma asiointi -palvelussa osoitteessa www.tyomarkkinatori.fi .

 • Hakuaika koulutukseen päättyy 9.9.2024.
 • Valintahaastattelut järjestetään 19.-20.9.2024.
 • Koulutus alkaa 7.10.2024.

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja sen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat TE-palveluiden koulutusneuvonnasta puhelimitse maanantaista perjantaihin klo 9.00–16.15 numerosta 0295 020 702. Koulutusneuvonnan löydät myös Facebookista osoitteella www.facebook.com/koulutusneuvonta.

Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta. Lisätietoa työvoimakoulutuksesta voit lukea osoitteesta https://tyomarkkinatori.fi/henkiloasiakkaat/koulutus/eri-tavat-opiskella/opiskelu-tyottomana.

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille, joiden työnhaku on voimassa.

Kysy lisää

Tuntiopettaja

Anette Virtanen

Koulutussuunnittelija

Heidi Rantanen