Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Lähiesihenkilö, tiiminvetäjä, vuorovastaava

Tunnista omat vahvuutesi ja opi motivoimaan tiimiäsi. Lähiesimiestyön ammattitutkinto tarjoaa tiiminvetäjille, lähiesihenkilöille ja vuorovastaaville laaja-alaiset tiedot lähiesimiestyöstä sekä työkaluja oman tiimin tai työryhmän motivointiin, innostamiseen ja kehittämiseen. Kehitä osaamistasi oppisopimuksella!

Hakuaika
20.09.2023 - 19.02.2024
Toteutustapa
Monimuoto, Oppisopimus
Toimipiste
Tampere Sammonkatu
Opinnot alkavat
06.03.2024
Hinta
Koko tutkinto: 100 € Osatutkinto: 50€/ 1 tutkinnonosa

Mitä koulutus sisältää?

Tunnista omat vahvuutesi ja opi motivoimaan tiimiäsi. Lähiesimiestyön ammattitutkinto tarjoaa tiiminvetäjille, lähiesihenkilöille ja vuorovastaaville laaja-alaiset tiedot lähiesihenkilötyöstä sekä työkaluja oman tiimin tai työryhmän motivointiin, innostamiseen ja kehittämiseen.

Lähiesihenkilö ohjaa ja suunnittelee oman työryhmän, tiimin, osaston, palveluyksikön tai vastaavan työskentelyä. Työssä keskeistä on erilaisten ihmisten valmentaminen ja ohjaaminen, talouden ja lainsäädännöllisten oikeuksien ja velvollisuuksien ymmärrys sekä kehittämisosaaminen. Hyvä lähiesihenkilö ohjaa, valmentaa ja kehittää tiimiään sekä rakentaa hyvinvoivaa työyhteisöä yhdessä henkilöstönsä kanssa.

Voit toimia päivittäisjohtamisen tehtävissä erilaisissa toimintaympäristöissä lähiesihenkilönä tai työryhmän vetäjänä.

Koulutuksessa saat mm.

 • asiantuntemusta alan toiminnan ja palvelun laadun parantamiseen
 • työkaluja tavoitteelliseen tiimin ja työryhmän ohjaamiseen ja motivointiin
 • vahvistusta esihenkilötyön viestintään ja vuorovaikutukseen
 • eväitä työhyvinvoinnin tukemiseen ja perehdyttämiseen
 • osaamista kannattavuuden ja tuloksellisuuden ymmärtämiseen sekä työn kehittämiseen
 • tietoa lainsäädännön määräämien oikeuksien ja velvollisuuksien ymmärtämiseen
 • työvälineitä kehittää henkilöstötyötä, asiakkuuksia, kannattavuutta tai suunnitella lähiesihenkilötyöhön liittyvä kehittämishanke

Lähiesimiestyön ammattitutkinto (150 osp) sopii kaikilla toimialoilla lähiesihenkilöinä työskenteleville tai uusille esihenkilöille, päälliköille ja asiantuntijoille, joilla on työryhmä tai tiimi.

Tutkinto henkilökohtaistetaan tukemaan sinun omia osaamis- ja kehittymistarpeitasi lähiesihenkilönä/tiiminvetäjänä. Lähiopetusta (klo 8.30-16.00) on enintään 14 päivää Tredun Sammonkadun toimipisteessä. Lisäksi saat valmennusta ja henkilökohtaista ohjausta verkossa.

Lähiesimiestyön ammattitutkinto (150 osp) muodostuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta sekä kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta

  • Lähiesimiehenä toimiminen, 70 osp
  • Asiakassuhteiden hoito, 40 osp
  • Toiminnan kannattavuus, 40 osp
  • Henkilöstötyö, 40 osp
  • Kehittämissuunnitelma, 40 osp

  Yhdeksi valinnaiseksi tutkinnon osaksi voi valita myös tutkinnon osan toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta (40 osp).

Tutkinnon perusteet – Lähiesimiestyön ammattitutkinto

Koulutusaika
6.3.2024 – 30.5.2025

Koulutus soveltuu sinulle, jos

Lähiesimiestyön ammattitutkinto sopii päivittäisjohtamisen eri tehtävissä toimiville henkilöille, jotka toimivat esimerkiksi tiimin- tai työryhmänvetäjänä tai ryhmä- tai palveluvastaavana. Lähiesimiestyön ammattitutkinto soveltuu myös hyvin uusille esihenkilöille, päälliköille ja asiantuntijoille, joilla on työryhmä tai tiimi.

Koulutus ja tutkinnon suorittaminen edellyttävät työsuhdetta sekä työryhmää/tiimiä, jota ohjaat.

Suomen kielen kielitaito vähintään B2.1.

Näin haet

Oppisopimuskoulutus
Lisätietoa oppisopimuskoulutuksesta: Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta
Koulutus suoritetaan pääsääntöisesti oppisopimuksella, sillä suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Ota yhteyttä alakohtaiseen koulutustarkastajaan (Mervi Lammi) ennen ilmoittautumista. Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen:
Ilmoittautumislomake oppisopimukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimukseen

Hae koulutukseen 19.2.2024 mennessä.

Kysy lisää

Lisätietoa oppisopimuskoulutuksesta

Koulutustarkastaja

Mervi Lammi