Tarjoilija
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto antaa monipuoliset taidot ruoanvalmistus-, tarjoilu-, myynti- ja asiakaspalvelutehtäviin.
- Hakuaika
- 09.06. - 25.06.2025
- Kenelle
- Peruskoulu
- Toteutustapa
- Päiväopetus
- Toimipiste
- Tampere Santalahdentie
- Opinnot alkavat
- 06.08.2025
- Hinta
- Maksuton
Mitä koulutus sisältää?
Tarjoilijan koulutuksessa hankit osaamista tarjoilutyöhön, asiakaspalveluun ja myyntiin. Opit tuottamaan onnistuneita palvelukokonaisuuksia asiakkaille ja huolehtimaan asiakkaiden tyytyväisyydestä, asiakastilojen viihtyisyydestä ja puhtaudesta sekä ruokien ja juomien myynnistä. Opettelet hallitsemaan kassatoiminnot ja erilaiset tarjoilutavat. Tutustut myös tilaus- ja edustustarjoiluun.Tarjoilijat työskentelevät monenlaisissa ravintoloissa, kuten kahviloissa, ruokaravintoloissa, baareissa ja juhla- ja pitopalveluyrityksissä.
Tutkinnon suorittanut tarjoilija osaa
• toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisin liikeideoin ja toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
• esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia
• kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä tuotteita
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä). Ammatillisiin opintoihin kuuluu yksi kokeille ja tarjoilijoille yhteinen pakollinen tutkinnon osa, ravitsemispalveluissa toimiminen (20 osaamispistettä), kaksi osaamisalan (kokki/tarjoilija) pakollista tutkinnon osaa (yhteensä 65 osaamispistettä) ja valinnaisia tutkinnon osia 60 osaamispistettä.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto sisältää kaksi osaamisalaa:
• asiakaspalvelun osaamisalan (tarjoilija) ja
• ruokapalvelun osaamisalan (kokki).
ePerusteet – Ravintola- ja catering-alan perustutkinto 180 osp
Opinnot voivat sisältää lähiopetusta myös iltaisin.
Koulutus sopii sinulle
Jos olet käynyt peruskoulun tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot. Sinulla tulee olla riittävä suomen kielen taito opiskeluun ja alalla työskentelyyn. Jos äidinkielesi ei ole suomi, suomen kielen kielitaitotaso tulee olla vähintään A2.2.
Tarjoilijalla on hyvä ruoka- ja juomatuntemus. Hyvä tarjoilija on motivoitunut, oma-aloitteinen ja luonteva asiakaspalvelija. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
- myynti-, esiintymis- ja yhteistyötaidot
- kielitaito
- joustavuus
- vastuuntunto
- hygieniaosaaminen
- tieto- ja viestintätekniset taidot
- taloudellinen ajattelu
- yrittäjämäinen asenne
Kaksoistutkinto
Tredussa on mahdollista opiskella ammatillisen perustutkinnon lisäksi myös lukio-opintoja. Voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon (5 lukioainetta) kolmessa vuodessa kaikissa ammatillisissa perustutkinnoissa. Lukio-opinnot suoritetaan lukion opetussuunnitelman mukaisesti. Edellytämme, että lukio-opinnot aloittavalla opiskelijalla on peruskoulun päättötodistuksessa vähintään arvosana 7 oppiaineista äidinkieli, englanti ja matematiikka sekä lukuaineiden keskiarvo vähintään 7,0. Lue lisää: kaksoistutkinto Tredussa
Näin haet
Hae koulutukseen Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi.
Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.
Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Jos et osallistu kielikokeeseen, hakemuksesi peruuntuu. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.
Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.