Ravintola- ja catering-alan perustutkinto lukion tai ammatillisen perustutkinnon suorittaneille

Tarjoilija

Tarjoilijan työ on asiakaspalvelua, myyntiä ja tarjoilua.

Hakuaika
19.02. - 10.04.2024
Kenelle
Lukio tai ammatillinen perustutkinto
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Kangasala Finnentie
Opinnot alkavat
22.10.2024
Hinta
Koulutus on maksuton.

Mitä koulutus sisältää?

Tarjoilijan koulutuksessa hankit osaamista tarjoilutyöhön, asiakaspalveluun ja myyntiin. Opit tuottamaan onnistuneita palvelukokonaisuuksia asiakkaille ja huolehtimaan asiakkaiden tyytyväisyydestä, asiakastilojen viihtyisyydestä ja puhtaudesta sekä ruokien ja juomien myynnistä. Opettelet hallitsemaan kassatoiminnot ja erilaiset tarjoilutavat. Tutustut myös tilaus- ja edustustarjoiluun.

Koulutus toteutetaan päiväopintoina, opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti. Koulutuksen kesto on 2,5-3 vuotta.

Tarjoilijalla on hyvä ruoka- ja juomatuntemus. Hyvä tarjoilija on motivoitunut, oma-aloitteinen ja luonteva asiakaspalvelija. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • myynti-, esiintymis- ja yhteistyötaidot
  • kielitaito
  • joustavuus
  • vastuuntunto
  • hygieniaosaaminen
  • tieto- ja viestintätekniset taidot
  • taloudellinen ajattelu
  • yrittäjämäinen asenne

Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista 145 osp ja yhteisistä tutkinnon osista 35 osp. Tutkintoon sisältyy pakollinen tutkinnon osa, ravitsemispalveluissa toimiminen 20 osp, kaksi osaamisalan pakollista tutkinnon osaa, yhteensä 65 osp ja valinnaisia tutkinnon osia 60 osp.

Koulutus soveltuu sinulle

• Jos olet suorittanut aiemmin lukion ja/tai ylioppilastutkinnon tai ammatillisen perustutkinnon.
• Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso A2.2.

Testaamme hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole suorittaneet suomalaista peruskoulua tai toisen asteen koulutusta suomen kielellä, eikä todistusta suomen kielen taidosta ole. Kutsu kielikokeeseen lähetetään hakijan sähköpostiin.

Näin haet

Hae koulutukseen Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.

Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.
Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Tredun ravintola- ja catering-alan opiskelija kertoo opiskelusta Tredussa. Ohita video

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Sari Maaninka

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere