Tarjoilija
Tarjoilijan työ on asiakaspalvelua, myyntiä ja tarjoilua.
- Hakuaika
- 14.07. - 20.08.2025
- Kenelle
- Peruskoulu, Ammatillinen perustutkinto, Lukio
- Toteutustapa
- Päiväopetus
- Toimipiste
- Kangasala Finnentie
- Opinnot alkavat
- 20.10.2025
- Hinta
- Koulutus on maksuton.
Mitä koulutus sisältää?
Tarjoilijan koulutuksessa hankit osaamista tarjoilutyöhön, asiakaspalveluun ja myyntiin. Opit tuottamaan onnistuneita palvelukokonaisuuksia asiakkaille ja huolehtimaan asiakkaiden tyytyväisyydestä, asiakastilojen viihtyisyydestä ja puhtaudesta sekä ruokien ja juomien myynnistä. Opettelet hallitsemaan kassatoiminnot ja erilaiset tarjoilutavat. Tutustut myös tilaus- ja edustustarjoiluun.
Tutkinnon suorittanut tarjoilija osaa
• toimia asiakaspalvelijan tehtävissä erilaisin liikeideoin tai toiminta-ajatuksin toimivissa ravintoloissa tai julkisen sektorin toimipaikoissa
• kunnostaa asiakastiloja ja laittaa esille myytäviä ruoka- ja juomatuotteita
• esitellä, myydä ja tarjoilla ruokia ja juomia.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista ja yhteisistä tutkinnon osista. Koulutus toteutetaan päiväopintoina, opiskelijan henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti. Koulutuksen kesto on 2,5-3 vuotta.
Ravintola- ja catering-alan perustutkinto sisältää kaksi osaamisalaa:
• asiakaspalvelun osaamisalan (tarjoilija) ja
• ruokapalvelun osaamisalan (kokki).
ePerusteet – Ravintola- ja catering-alan perustutkinto 180 osp
Asiakaspalvelun osaamisalan suorittanut tarjoilija työskentelee ravintoloissa, henkilöstöravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, liikenneasemilla, kahviloissa, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä sekä suurtalouden toimipaikoissa.
Koulutus soveltuu sinulle
• Jos olet suorittanut vähintään peruskoulun tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot.
• Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso A2.2.
Testaamme hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole suorittaneet suomalaista peruskoulua tai toisen asteen koulutusta suomen kielellä, eikä todistusta suomen kielen taidosta ole. Kutsu kielikokeeseen lähetetään hakijan sähköpostiin.
Tarjoilijalla on hyvä ruoka- ja juomatuntemus. Hyvä tarjoilija on motivoitunut, oma-aloitteinen ja luonteva asiakaspalvelija. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
• myynti-, esiintymis- ja yhteistyötaidot
• kielitaito
• joustavuus
• vastuuntunto
• hygieniaosaaminen
• tieto- ja viestintätekniset taidot
• taloudellinen ajattelu
• yrittäjämäinen asenne
Näin haet
Hae koulutukseen Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.
Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.
Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.