Siirry sisältöön
Käytämme sivustolla evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Lisätietoja
Hae
Valikko
a a

Korkeakouluopinnot

Korkeakouluopintojen suorittaminen osana ammatillisia opintoja

Tredussa voit suorittaa korkeakouluopintoja osana perustutkintoasi. Suorittamalla korkeakouluopinnot saat mahdollisuuden tutustua korkea-asteen opintoihin ja samalla saat tietoa korkeakouluopintojen soveltuvuudesta juuri sinulle. Lisäksi suoritetut korkeakouluopinnot voidaan sisällyttää henkilökohtaiseen opiskelusuunnitelmaasi (HOKS).

Sinulla on mahdollisuus suorittaa pienempiä opintokokonaisuuksia tai kokonaisia väyläopintoja.


Opintokokonaisuudet osana tutkintoa

Tredun opiskelija voi suorittaa yksittäisiä korkeakouluopintoja korkeintaan 10 opintopisteen laajuisesti. Sisältö suunnitellaan yhdessä OMA-opettajan ja opinto-ohjaajan kanssa. Tutkintoon sisällytettävät korkeakouluopinnot ovat opiskelijalle maksuttomia. Jos kiinnostuit, niin ota yhteyttä omaan opinto-ohjaajaasi!


Väyläopinnot Tredussa

Väyläopinnot ovat valmiiksi suunniteltu paketti korkeakouluopinnoista. Opiskelija suorittaa alakohtaisesti joko noin puolen vuoden tai vuoden korkeakouluopinnot ammatillisten opintojensa aikana. Näin opiskelija saa lyhennettyä tulevia korkeakouluopintojaan.

Normaalisti ammatillisen perustutkinnon suorittamiseen kuluu aikaa noin kolme vuotta ja korkeakoulututkintoon noin neljä vuotta. Väyläopintojen avulla korkeakoulututkinnon voi suorittaa kolmessa vuodessa.

Kuvassa on esimerkki kone- ja tuotantotekniikan väyläopintojen toteutuksesta. Normaalisti ammatillisen perustutkinnon suorittamiseen kuluu aikaa noin kolme vuotta ja korkeakoulututkintoon noin neljä vuotta. Väyläopintojen avulla korkeakoulututkinnon voi suorittaa kolmessa vuodessa.

Väyläopinnot Tredussa lyhentävät korkeakouluopintojen kestoa

Väyläopinnot alakohtaisesti

Valkoista nuolta klikkaamalla saat auki alakohtaiset tiedot ja hakeutumisohjeet.