Kamera-ja videoassistentti/DIT -koulutus

Projektin tavoitteena on kouluttaa osaavaa työvoimaa elokuva- ja tv-alan tuotantoihin. Rahoittajana toimii Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskus (JOTPA). Projektin päätoteuttaja on Tredu.

Jotpa logo
Tredun logo

Kamera-ja videoassistentti/DIT -koulutus

Tavoitteet ja toimenpiteet

Tavoitteena on kouluttaa osaavaa työvoimaa elokuva- ja tv-alan tuotantoihin. Film Tampereen ja alueen muiden toimijoiden työn tuloksena alueelle on saatu runsasti elokuva- ja tv-tuotantoja. Tuotantojen lisääntyessä on havaittu, että osaajapula hankaloittaa liiketoiminnan kehittämistä. Tavoitteena on täydentää osaamista vastaamaan korkeita ja pitkälle erityneitä ammattitaitovaatimuksia.

Tavoitteena on vahvistaa alueellisesti elokuva- ja tv-alan tuotantojen ekosysteemiä ja vastata alan kasvaviin ja kehittyviin osaamistarpeisiin. Kansainväliset tuotannot luovat tarvetta entistä korkeampitasoisemmalle ja erikoistuneemmalle osaamiselle. Tavoitteena kansainvälisen yhteistyön kehittäminen ja alueen vakiinnuttaminen merkittävänä, luotettavana ja kehittyvänä tuotantoympäristönä.

Tulokset

Projektin tulostavoitteet: Työllistää alan toimijoita, vastaa alan yritysten osamistarpeisiin ja vahvistaa Tampereen seudun media-alan ekosysteemiä.

Kesto

Projekti toteutetaan ajalla 1.8.2022 – 31.12.2024.

Salkku

Kestävä elämäntapa.

Vastuuhenkilö

Projektipäällikkö Juha Pitkänen Juha.Pitkanen@tampere.fi, Puh. 0504334840.