Aikuiskoulutustapahtumassa juhlittiin Tredun onnistumisia

Mies oravanpyörässä
Lähes 90 henkilöä saapui etätapahtumaan 1.12. kuulemaan, mitä Tredun aikuiskoulutuksen kentällä tapahtuu. Jo toisen kerran järjestetyssä Aikuiskoulutustapahtumassa keskusteltiin koulutuksen yleisistä näkymistä, työelämän sekä asiakkaiden toiveista, monenlaisista räätälöidyistä koulutusratkaisuista sekä aikuiskoulutuksen markkinoinnista.

Tapahtumassa kuultiin puheenvuoroja laajasti kouluttajilta, työelämän kanssa työskenteleviltä, Tredun yhteistyökumppaneilta ja hallinnon henkilöstöltä. Koulutusjohtajat ja asiakkuusjohtaja avasivat tapahtuman puhumalla siitä, kuinka uudet teknologiat, erilaiset kriisit, globalisaatio sekä yhteiskunnan ja työelämän muutokset koskettavat Tredua aikuiskouluttajana.

TreduRekry on timantti

”TreduRekry on timantti!” Näin tapahtumassa kommentoitiin, kun koulutuspäällikkö Riitta Silas pääsi ääneen. TreduRekry-malli on työelämälle räätälöity ratkaisu, jonka päätavoite on saada lisää osaajia eri aloille tehokkaammin; tässä tapauksessa sosiaali- ja terveysalalle.

– 160 hakijaa tuli ja oltiin todella tyytyväisiä hakijoiden laatuun, Silas iloitsee. TreduRekry hyödynsi markkinoinnissa Tampereen kaupungin vetovoimaa ja mainosti somessa laajasti koko Etelä-Suomelle.

Anne Paavilainen, Tampereen kaupungilta, totesi lisäksi heidän saaneen hyvää palautetta työpaikoilta, joissa kouluttautujat ovat harjoittelemassa. TreduRekry-mallia voi hyödyntää eri koulutusaloille, ja tällä hetkellä Tredussa on käynnissä 4 samankaltaista tapausta.

Opetuksen ja ohjauksen tueksi

Kiinteistöalan opettaja Janne Sulkava kertoi seinättömästä amiksesta eli siitä, kuinka koulutusta viedään kiinnostuneille ”sohvalle”. Formaatissa opetus tapahtuu pääsääntöisesti verkossa; muutamaa lähi- ja ohjauspäivää koululla sekä käytännön harjoittelua työpaikalla lukuun ottamatta. Sulkava kuvailee seinätöntä amista mm. aikuisen elämään sopivaksi, ketteräksi, ekologiseksi ja kustannustehokkaaksi tavaksi kouluttaa.

Elina Akola muistutti kuuntelijoita siitä, että myös aikuisopiskelijoillamme on aina työpaikkaohjaaja – ja että hyvät työpaikkaohjaajat ovat kilpailuvaltti yrityksille rekrytointitilanteessa.
Verkkosivuiltamme löytyy lukuisia, maksuttomia työpaikkaohjaajakoulutuksia, ja yritykselle voidaan myös luoda räätälöity kokonaisuus, jos osallistujia on vähintään 15.

Terveisiä Tredun kumppaneilta

Laura Vettenranta Saarioisilta (kehityspäällikkö, HR) kertoo, että Tredu-yhteistyön myötä saadut työntekijät ovat hyvin sitoutuneita. Koulutusten kautta tulleet ja kesätyöntekijät usein jatkavat Saarioisilla töissä; tai tulevat heille oppisopimuksella opiskelemaan. Yhteistyöstä on selvästi tullut jäsentyneempää kumppanuussopimuksen laatimisen myötä.

Satu Laitinen, Tammenlehväkeskuksen toimitusjohtaja näkee, että kumppanuussopimus tekee yhteistyöstä monipuolisempaa ja ennakoitavaa.
– Työpaikan moniosaajia tarvitaan, ja nyt on tehty yhdessä Tredun kanssa semmoisia koulutuksia, jossa laitoshoitajasta koulutetaan moniosaajia sekä ruoka- ja puhtaanapitotoimintaan. Siten, että työtekijän pystyy tekemään useita eri asioita Tammenlehväkeskuksessa, ja se vapauttaa esim. hoitajan muihin töihin.

Lopuksi tapahtumassa kuultiin vielä Tredun johtajan Kirsi Viskarin yhteenveto päivän annista. Aikuiskoulutustapahtumasta on tarkoitus muodostua joka vuosi pidettävä tilaisuus, jossa tredulaiset ja yhteistyökumppanit voivat yhdessä juhlistaa Tredun aikuiskoulutuksen kehitysaskelia ja onnistumisia.