Ajokinkujalla opiskellaan vastuullisesti – toimipiste vastaanotti Kestävän kehityksen sertifikaatin

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun Ajokinkujan toimipiste Tampereella vastaanotti Kestävän kehityksen sertifikaatin keskiviikkona 31.8.2022. Sertifikaatti on osoitus kestävän kehityksen huomioimisesta koulutuksessa, oppimisympäristössä, kumppanuuksissa sekä johtamisessa. Kestävän kehityksen sertifikaatin myönsi Opetus-, kasvatus- ja koulutusalojen säätiö OKKA.

─ Tredu Ajokinkujan toimipisteessä on vahva kestävän elämäntavan kehittämisen ”pöhinä”. Henkilöstö on yhteisöllistä ja vierailukäynnin aikana tehdyn tutustumiskierroksen aikana toimipisteestä välittyi avoin, turvallinen ja hyvinvoiva ilmapiiri. Toimipisteessä tuntuu vallitsevan luottamuksen ilmapiiri, jolloin tiimit voivat suunnitella ja kehittää omaa toimintaansa hyvin itsenäisesti, kertoo auditoija Eira Bani.

Tredun johtaja Kirsi Viskari vastaanottaa diplomin OKKA-säätiön Erkka Lainiselta.

Kestävän tulevaisuuden tavoitteet liitetty kattavasti opetukseen

Ajokinkuja on Tredun toinen toimipiste, joka on saanut Kestävän kehityksen sertifikaatin. Toimipisteessä opiskelijoiden alakohtainen perusosaaminen varmistetaan mm. materiaalien, energiatehokkuuden ja turvallisuuteen liittyvissä taidoissa. Koulutuksessa vahvistetaan myös opiskelijoiden kriittistä ajattelutaitoa pohtimalla mm. eri teknologioiden etuja ja haittoja sekä vesivarojen globaalia riittävyyttä.

─ Ammattilaisen tulee ymmärtää, mistä puhutaan ja osata toimia omalta osaltaan vastuullisesti, toteuttaa kestävää kehitystä käytännössä. Oppilaitosten tehtävä on opettaa opiskelijat ymmärtämään, mitä kaikkea on vastuullisuus. Vastuullisuusasioita tulee punnita kaikessa, mihin voi omilla toimillaan työssään vaikuttaa, toteaa toimipistevastaava Jari Jokirinne.

Tredun jokainen toimipiste sertifioitu vuoteen 2030 mennessä

OKKA-säätiö on ylläpitänyt oppilaitosten kestävän kehityksen sertifiointia vuodesta 2004 alkaen. Sertifiointi perustuu kestävän tulevaisuuden indikaattoreihin, joiden avulla tarkastellaan oppilaitoksen tulevaisuuden ennakointikykyä ja yhteiskuntaa uudistavaa toimintatapaa opetuksessa, toimintakulttuurissa ja johtamisessa. Sertifiointi perustuu oppilaitoksen toiminnan itsearviointiin ja kehittämissuunnitelmaan. Sertifikaatin vaatimusten täyttyminen todennetaan ulkoisella auditoinnilla.

─ Tähtäämme siihen, että vuoteen 2030 mennessä kaikki Tredun toimipisteet on sertifioitu. Sertifiointityö onnistuu hyvällä yhteistyöllä, kertoo kestävän kehityksen koordinaattori Pia Korhonen.

Tredussa on 14 toimipistettä ympäri Pirkanmaata. Ajokinkujan lisäksi sertifikaatin saa tänä vuonna Santalahdentien toimipiste Tampereella.

Lue lisää Ajokinkujan toimipisteestä.

Lue lisää OKKA-säätiöstä.

Lisätietoja
lehtori, kestävän kehityksen koordinaattori
Pia Korhonen
puhelin 050 441 9015
sähköposti pia.korhonen@tampere.fi

Ajokinkuja toimipiste
toimipistevastaava
Jari Jokirinne
puhelin 040 806 2969
jari.jokirinne@tampere.fi