Ammatillinen koulutus kiinnosti Keniassa – Tellervo Tarko tutustutti kenialaiset Tredun toimintatapaan

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun asiantuntijat kutsuttiin esittelemään suomalaista ammatillista koulutusta Kenian ministeriöön elokuun lopulla. Vierailun aikana syvennyttiin suomalaiseen ammatillisen koulutuksen reformiin ja keskusteltiin erityisesti työelämäyhteistyöstä.

Tredun kehittämispäällikkö Tellervo Tarko edusti Suomen ammatillista koulutusta Kenian opetusministeriön järjestämässä Kenya-Finland International Conference on Enhanching Education in Kenya -konferenssissa 22.-26.8. Mombasassa.

Konferenssin tavoitteena oli vahvistaa ja laajentaa yhteistyötä edelleen. Keskustelua syntyi erityisesti osaamisperusteisista tutkinnon perusteista ja osaamisperusteisuuden toimeenpanosta arjessa. Kenialaiset olivat myös kiinnostuneita työelämäyhteistyöstä sekä tutkinnon perusteiden laadullisesta ennakoinnista yhteistyössä työelämän kanssa.

─ Kenia panostaa tällä hetkellä vahvasti koulutusjärjestelmänsä kehittämiseen ja suomalaiset mallit ammatillisessa koulutuksessa kiinnostavat. Nyt neuvottelussa onkin, millaisilla koulutusohjelmilla meidän on mahdollista vastata heidän kehitystarpeisiinsa, kertoo Tarko.

Elokuussa kenialaisista opiskelijoista koostuva tutkintoviennin tilauskoulutusryhmä aloitti sosiaali- ja terveysalan perustutkinto-ohjelman suorittamisen Tredussa.

─ Osaamisviennille uusia avauksia on ilmassa tulevaisuudessakin, toteaa Tarko.

Lue lisää:

https://educationnews.co.ke/2022/08/23/international-conference-on-enhancing-education-in-kenya-kicks-off/

https://www.kbc.co.ke/kenya-finland-brainstorm-on-enhancing-education-in-kenya/

https://youtu.be/GWiTFJtW22k

https://youtu.be/2IMscUszVhs

Kuva: Tellervo Tarko (eturivissä keskellä) ja muu suomalainen työryhmä Keniassa elokuun lopulla.