Keikkatöihin, työelämäjaksoille tai oppisopimukseen – Tredun opiskelijat ovat kysyttyjä tekijöitä Pirkanmaan yrityksille

Tampereen ammattiopisto Tredu solmi kolme uutta kumppanuussopimusta paikallisten yritysten kanssa. Vaikka yritykset toimivat hyvin eri aloilla, kaikkia yhdistää tarve apukäsien saamiseksi työpaikan riveihin vaikkapa suoraan koulun penkiltä. Erityisesti nuoren työvoiman kohdalla yhteistyössä korostuu ohjauksen merkitys, johon Tredu satsaakin nyt erityisesti.

Viikolla 34 yritysten johto ja tredulaiset ideoivat kumppanuustapaamisissa yhteistyömuotoja, joita kehiteltiin Särkänniemen Karmivan Karnevaalin keikkatyöstä aina Pirkanmaan Voimian monipalveluosaajaksi ja Tampereen Infran leikkikentän hoitajaksi.

Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä näkee, että strateginen kumppanuus Tredun kanssa antaa luvan tehdä, ideoida, kehittää ja selvittää yhä enemmän mahdollisuuksia yli toimialojen.
– Kohdataan ja katsotaan yhdessä tulevaisuutta, ja täydennetään ihmisten osaamista juuri niillä palasilla, joita työnantaja tarvitsee. Pienistä kokonaisuuksista siirrytään vähitellen suuriin, kuten toivottavasti vaikkapa kokonaisen luokallisen opetuksen siirtoon Särkänniemeen.

”Monipuolisesta Tredusta löytyy paljon tekemistä monipuoliselle Särkänniemelle!”

Särkänniemen henkilöstöstä löytyy yli 70 nimikettä, ja kun istuttiin yhteiseen pöytään, pyrittiin löytämään vastinpareja niin, että opettajat, koulutuspäälliköt ja johtajat pääsivät kohtaamaan koulutusalaansa vastaavia särkänniemeläisiä. Ohjauksen tueksi suunniteltiin mm. yhdessä tuotettuja perehdytysvideoita.

Pinttyneiden mielikuvien romutustalkoot

Pirkanmaan Voimialla puolestaan kohdattiin yrityksen uusissa tiloissa Technopoliksella ja pohdittiin mm. kiinteistö- ja puhtausalan vetovoiman lisäämistä nuorten keskuudessa. Työelämäimagon ja pinttyneiden mielikuvien kehittämisessä on vielä työtä!

Tredun johtaja Kirsi Viskari kertoo, kuinka kumppanuuden hyöty on siinä, että keskustelemme yhdessä koulutuksen tulevaisuudesta ja siitä mitä työelämä tulee vaatimaan.
– Näin saamme tehtyä yhteistä toimintasuunnitelmaa ja saamme yhdessä paremmat eväät tulevaisuuteen.

Rekrytoivilla työvoimakoulutuksilla työtä ja osaamista

Tampereen Infran kumppanuustapaaminen alkoi yhteisellä kenttäkatselmuksella Hervannan Joutsenpuistossa. Puistoon on parhaillaan nousemassa uusi leikkikenttä ja ulkoilualueita rakennetaan kovaa vauhtia. Tredun ja Infran yhteistyö koskettaa mm. logistiikka-, rakennus- ja viheralaa sekä kiinteistöhuoltoa ja metsänkäsittelyä.

Infran kanssa on rakennettu uusien rakennuskohteiden lisäksi rekrytoivia työvoimakoulutuksia, joihin hakeutumalla saa samalla sekä koulutuksen että työpaikan.
– Se on työssäoppijalle motivoivaa, kun hän näkee alusta loppuun rakennusprosessin sekä työnsä lopputuloksen. Nyt on jo neljäs vuosi, kun tehdään rekrytoivaa koulutusta Infran kanssa, kertoo koulutuspäällikkö Marja Lehtisaari.