Keke-viikko käynnisti kestävän elämäntavan huhtikuun Tredussa

Vastuullisuuslupaus-lappuja roikkumassa pahvisessa vastuullisuuslupauspuussa
Toimipisteillä vietettiin viikolla 15 kestävän kehityksen viikkoa. Viikon teemana oli ”Älä tuhlaa energiaa, ole energiaa!”.

Erilaista ohjelmaa järjestettiin toimipisteillä pitkin viikkoa ja verkossa oli mahdollisuus osallistua kestävän kehityksen webinaareihin. Tredulaisilta kerättiin vastuullisuuslupauksia, joita tehtiin opiskelijoista aina johtoryhmään asti. Henkilökunnalla oli käynnissä viikon ajan myös Älä tulosta -haastekisa.

Santalahdentien opetusravintola Elmerissä kiinnitettiin viikon aikana erityistä huomiota vegaaniseen ruokaan. Mukana vierailemassa toimipisteellä oli Tampereen yliopiston opiskelija Veera Vihmaa, jonka kanssa opiskelijat pääsivät keskustelemaan erilaisista näkökulmista ruokaan ja kestävään kehitykseen liittyen. Veeran vierailu oli osa Tampereen yliopiston ja Tredun kestävän kehityksen yhteistyötä, joka on alkanut CCC-CATAPULT -hankkeen tiimoilta.

Santalahdentien toimipisteellä pidettiin myös vaihtotori, jossa käytetyt tavarat vaihtoivat omistajaa kovaa vauhtia. Kirjastossa taas kerättiin ja annettiin kestokasseja lainaajille.

Yhteistä tekemistä vastuullisuuden merkeissä

Lempäälän Virta-kampuksella järjestettiin viikolla IMBY eli In My Backyard -päivä. Paikalla oli noin kolmekymmentä eri alan ammattilaista kertomassa työstään ja vastuullisuusteoistaan. Kampuksen upean yhteisen päivän mahdollistivat muun muassa Lempäälän Ilmastosoturit, lukion opettaja Jarmo Lehtinen ja Tredun Riina Aspila.

Oriveden toimipisteessä kerättiin vastuullisuuslupausten lisäksi henkilökunnalta vinkkejä toimipisteen keke-toiminnan kehittämiseen.

Hervannassa Hepolamminkadun toimipisteellä järjestettiin aulassa yhteistä tekemistä, kun Dekati Oy oli mittaamassa reaaliaikaisesti ilman pienhiukkaspitoisuutta ja Ekokumppanit esitteli toimintaansa. Viikon aikana paikalla oli myös eri alojen ammattilaisia puhumassa kestävän kehityksen aihealueista. Tampereen yliopiston projektipäällikkö Yrjö Majanne kertoi auditoriossa Vety-teknologian mahdollisuuksista ja vastuullisuudesta puhumassa oli Destian ympäristöpäällikkö Hanna Haukilahti.

Kiitos kaikille vastuullisuuslupauksista ja positiivista kohtaamisista! Tästä on hyvä jatkaa.

Pia Korhonen ja Minna Syvänniemi

Osana kestävän kehityksen viikkoa Tredu osallistui VASKI-hankkeen haastekampanjaan, jonka tarkoituksena oli kerätä kestävän kehityksen ja vastuullisuuden lupauksia. Lupauksia kerättiin sosiaalisessa mediassa ja toimipisteillä vastuullisuuslupauspuihin. Hervannan media-ala valmisti viikkoa varten pahviset lupauspuut itse, materiaalit puihin saatiin lahjoituksena DS Smith Tampereelta. VASKI-hankkeen sisarhanke on KESTU-hanke (kestävän tulevaisuuden ammattilaiset).

Kestävän elämäntavan huhtikuu jatkuu

Kestävän elämäntavan huhtikuussa vietetään tällä hetkellä nuukuusviikkoa, joka on vuosittainen järkevän kulutuksen teemaviikko. Nuukuusviikko on aloitettu haastamalla kaikki tredulaiset Miljoona roskapussia -kampanjaan. Jo haasteen ensimmäisenä päivänä Santalahdentiellä hiusalanopiskelijat keräsivät opettaja Katja Kähkösen johdolla puolessa tunnissa kuusi roskapussia!

Lue lisää Miljoona roskapussia -kampanjasta.

Tiistaina 25.4.2023 järjestetään Kehitä osaamisesi kiertotaloudessa -hankkeen (KEOSKI) päätösseminaari, joka on suunnattu opetus- ja ohjaushenkilöstölle. Seminaari järjestetään Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelujen KIERTO-hankkeen kiertotaloustapahtuman (KIERTO FEST Future) yhteydessä.

Lue lisää KIERTO FEST future –messuista.

Lue lisää KEOSKI-hankkeen päätösseminaarista.