Lempäälässä alkaa tieto- ja viestintätekniikan koulutus 2024: Tredun koulutustarjonta laajenee hyvinvointiteknologiaan

Uuden koulutuksen myötä tieto- ja viestintätekniikan ja sosiaali- ja terveysalan koulutusten yhteistyö tiivistyy.

Tredussa voi ensi vuonna opiskella myös hyvinvointiteknologia-asentajaksi. Koulutus on ensimmäisen kerran haettavissa yhteishaussa 2024 Lempäälän toimipisteessä.

Lempäälässä alkavasta tieto- ja viestintätekniikan koulutuksesta valmistuu hyvinvointiteknologia-asentajia, jotka osaavat toimia sosiaali- ja terveysalan toimintaperiaatteiden ja arvojen mukaan. He osaavat asentaa turvalaitteita- ja hyvinvointiteknologiajärjestelmiä sekä hyödyntää hyvinvointiteknologiaa asiakkaan toimintakyvyn ylläpitämiseksi. Hyvinvointiteknologia-asentaja varmistaa laitteiden turvallisen käytön ja opastaa asiakasta hyvinvointiteknologian käytössä.

Hyvinvointiteknologia-asentaja-koulutus vastaa hyvin tulevaisuuden tarpeisiin. Meillä on yhä enemmän hyväkuntoisia vanhuksia, joiden kotona asumista tuetaan erilaisilla teknologioilla. Tätä koulutusta on innostavaa suunnitella alan yritysten ja toimijoiden kanssa.

Kirsi Viskari, Tredun johtaja

Virta-kampuksella järjestetään syksyllä 2023 keskustelu- ja infotilaisuuksia uudesta koulutuksesta. Syys-lokakuussa järjestetään tilaisuus alan asiantuntijoille ja yhteistyökumppaneille. Loka-marraskuussa järjestettävään tilaisuuteen kutsutaan alasta kiinnostuneet ja yhteistyökumppaneille kertovat alan kehityksestä, tulevaisuuden tarpeista ja työpaikoista.

Lisätietoja:
Marko Seppä-Murto, toimipistepäällikkö, koulutuspäällikkö
marko.seppa-murto@tampere.fi
+3584 0806 4102

Taustatietoa tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnosta
Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon voi opiskella Tredussa eri osaamisaloilla:

– Hyvinvointiteknologia-asentaja, Lempäälä, 2024 alkaen, UUSI koulutus
– Tietoverkkoasentaja, Hepolamminkatu, Kangasala
– ICT-asentaja, Hepolamminkatu, Kangasala
– IT-tukihenkilö, Hepolamminkatu, Kangasala
– Elektroniikka-asentaja, Hepolamminkatu
– Ohjelmistokehittäjä, Hepolamminkatu

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon suorittaneella on tieto- ja viestintätekniikan tehtävissä edellytetty ammattitaito, ja hän osaa toimia yhteistyökykyisesti tieto- ja viestintäteknisessä ympäristössä. Tutkinnon suorittanut osaa käyttää alan sanastoa, selvittää asiakkaan tarpeita ja tehdä asiakaslähtöisiä ratkaisuja tieto- ja viestintäteknisiin tehtäviin liittyen. Hän varmistaa, että työn lopputulos vastaa työlle asetettuja vaatimuksia.