Logistiikan linja-autopäivä sai kiitosta paikallisilta yrityksiltä

Linja-autoalaa vaivaa krooninen kuljettajapula ympäri Suomea. Pulaa on myös alan opiskelijoista. Hepolamminkadun logistiikan opettajat päättivät vastata tilanteeseen kehittelemällä linja-autopäivän, jossa paikalliset yritykset ja alan opiskelijat voisivat kohdata, ja alalle saataisiin houkuteltua lisää opiskelijoita.

Päivä järjestettiin 18.11. Tredun Hepolamminkadun terminaalihallissa. Tapahtuma oli ensisijaisesti suunnattu logistiikan ensimmäisen vuoden opiskelijoille, joilla on pian edessään osaamisalan valinta.

Paikallisista linja-autoyrityksistä päivään osallistuivat Väinö Paunu Oy, Länsilinjat Oy, Pirkanmaan Tilausliikenne Oy, Oy Pohjolan Liikenne Ab ja Tampereen Kaupunkiliikenne. Yritykset toivat kalustoaan näytille terminaalihalliin, joten kävijät pääsivät kokeilemaan, miltä esimerkiksi bussin ratin takana istuminen tai kuulutuksen tekeminen tuntuivat.

Näytillä oli myös upouusi suomalainen sähköbussi Jeti. Kyseisiä busseja nähtäneen tulevaisuudessa myös Tampereen kaupunkiliikenteessä.

Yritysten edustajat tyytyväisiä linja-autopäivään ja toivovat jatkoa tapahtumalle

Yritykset kokevat arvokkaana tilaisuudet, joissa opiskelijat ja työelämän edustajat pääsevät kohtaamaan ja verkostoitumaan. Konkreettinen hyöty tästä näkyikin heti: muutamat opiskelijat saivat tapahtuman ansiosta kesätyöpaikkatarjouksia ensi vuodelle.

Myös Tredun puolelta tapahtumaan oltiin tyytyväisiä.

– Todella hyvin onnistui siihen nähden, että koko idea lähti liikkeelle satunnaisesta käytäväkeskustelusta, kommentoi lehtori Marko Hämäläinen.

Ensimmäinen linja-autopäivä oli Hämäläisen mukaan ”hyvä harjoituskierros”, ja jatkossa suunnitelmissa on isompi ja säännöllinen tapahtuma.