Näyttävää yhteistyötä – Tampereen maalarimestariyhdistyksen uusi logo syntyi opiskelijavoimin

Voittajien on helppo hymyillä. Vasemmalta oikealle Bianca Jalonen, Tiia Leminen ja Pauliina Kanerva.

Helmikuussa Tampereen seudun ammattiopisto Tredun media-ala sai yhteydenoton paikalliselta maalarimestariyhdistykseltä. Yhdistys on aktiivisesti toimiva yli 100-vuotias, ja sen tavoitteena on ylläpitää ammattitaitoista maalausalan osaamista Pirkanmaalla ja olla mukana vaikuttamassa työmarkkinoiden ja taloudellisen sektorin toimintaan. Nyt oli tarve saada yhdistykselle ikioma logo, joka kuvastaa aktiivista ja ajan hermolla olevaa toimijaa. Logon suunnittelusta järjestettiin kilpailu Tredun Hepolamminkadun toimipisteen media-alan opiskelijoille.

Tampereen maalarimestariyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Kai Partanen ja varapuheenjohtaja Ari-Petri Ojanen kävivät maaliskuun lopussa Hervannassa avaamassa kilpailun ja kertomassa opiskelijoille toiveitaan uudesta logosta. Opiskelijat saivat vinkkejä siitä, mitä logossa olisi hyvä olla ja mitä ehkä voisi välttää. Vinkiksi saatiin myös kurkata muiden yhdistysten logoja. Kannustimena kilpailuun osallistumiseen oli maineen ja kunnian lisäksi näkyvyyttä ja kolmelle parhaalle ehdotukselle palkinto.

Puolessatoista kuukaudessa kilpailuun tuli yhteensä 12 logoehdotusta, joita Tremmyn hallitus pääsi kokouksessaan arvioimaan. Jokaisen ehdotuksen mukana seurasi opiskelijan tekemä lyhyt kirjallinen esittely suunnitelmasta. Hallitus teki logon uudistamista vaivihkaa jäsenistöltään ja siitä kerrottiin laajemmin vasta kun uusi logo oli valittu.

Toukokuun lopussa Tampereen maalarimestariyhdistys kutsui kolmen mieluisimman logon suunnittelijat palkittavaksi yhdistyksen Mestariklubille. Palkitsemistilaisuudessa pidettiin Pauliina Kanervan, Tiia Lemisen ja Bianca Jalosen jännitystä yllä ja valitun logon suunnittelija paljastettiin vasta mestariklubin tyylikkäiden tilojen esittelyn ja kakkukahvittelun jälkeen.

Palkitsemistilaisuudessa tyytyväiset tilaajat ja voittajat: Tampereen maalarimestariyhdistyksen varapuheenjohtaja Ari-Petri Ojanen, puheenjohtaja Kai Partanen, logokilpailun voittaja Bianca Jalonen ja palkitut Tiia Leminen ja Pauliina Kanerva sekä hallituksen jäsen Arto Iivonen ja rahastonhoitaja Jarmo Laine.

Palkitsemistilaisuudessa tyytyväiset tilaajat ja voittajat: Tampereen maalarimestariyhdistyksen varapuheenjohtaja Ari-Petri Ojanen, puheenjohtaja Kai Partanen, logokilpailun voittaja Bianca Jalonen ja palkitut Tiia Leminen ja Pauliina Kanerva sekä hallituksen jäsen Arto Iivonen ja rahastonhoitaja Jarmo Laine.

Tampereen maalarimestariyhdistys valitsi äänestyksen tuloksena uudeksi logokseen media-alan ensimmäisen vuoden opiskelija Bianca Jalosen ehdotuksen. Logossa on yhdistetty maaliraidat perinteisen mestarimerkin M-kirjaimeen. Suunnittelijan omin sanoin: ”Symboli on luotu maaliraidoilla, jotka osoittavat taiteellista suorituskykyä ja luottamusta työhön. Mintunvihreä edustaa Tremmyn nuorekasta ja eteenpäin katsovaa asennetta.” Logosta toteutetaan myös muita väriversioita käytettäväksi eri tarpeissa.

Yhtenä uuden logon valintakriteerinä oli käyttökelpoisuus eri tilanteissa. Kevään aikana ehdittiin jo suunnitella logon monipuolista käyttöä mestariklubin verhoista pinssiin ja leivoksen koristeluun. Eli syksyllä on luvassa jatkoa yhteistyölle Tredun eri alojen kanssa.