Niklaksen kesä täyttyi veneiden pesusta – tredulaiset perustivat viime vuonna 164 yritystä

Tredulaisia opiskelijoita

Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa yhä useampi opiskelija perustaa yrityksen opintojen aikana. Viime vuonna tredulaiset perustivat 164 yritystä, kun vuotta aiemmin vastaava luku oli 128. Tulevaisuuden yrittäjyyteen ja yrittäjyyskasvatukseen onkin panostettu Tredussa viime vuosina voimakkaasti.

Tredussa ennakoidaan tulevaisuuden työelämätarpeita jokaisesta näkökulmasta. Yksi merkittävä menestystekijä tulevaisuuden työmarkkinoilla on yrittäjyys ja yrittäjämäinen työskentelytapa. Tredussa vallitseekin yrittäjyyteen rohkaiseva henki ja yrittäjiä syntyy monilta eri aloilta. Silti yrittäjyys ei ole itseisarvo vaan oleellista on tarjota hyvät eväät työelämään.

─ Meillä jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa yrittäjyysopintoja, jotka koostuvat ennen kaikkea työelämätaidoista ja yrittäjämäisestä työskentelytavasta. Kaikkien ei tarvitse ryhtyä yrittäjiksi, vaan taidoista on hyötyä jokaisessa työtehtävässä ja -yhteisössä, toteaa yrittäjyyden koordinaattori Emmi Salminen.

Tällä viikolla Tredussa vietetään yrittäjyysviikkoa. Toimipisteissä on tarjolla monipuolisesti tietoa yrittäjyydestä, yhteisiä tapahtumia ja mielenkiintoisia verkkoluentoja. Viikon aikana kuullaan opiskelijoiden omia kokemuksia ja yrittäjyystarinoita sekä saadaan vinkkejä alojen asiantuntijoilta yrityksen perustamiseen. Yrittäjyysviikon tapahtumat ovat osa Tampereen seudun yhteistä ”Yritteliäs Tampere -työelämäviikkoa”.

─ Yrittäjyysviikko on hieno mahdollisuus nähdä yrittäjyyttä eri näkökulmista. Teemme tiiviisti yhteistyötä eri alojen yrittäjien, työnantajien ja muiden toimijoiden kanssa, mikä näkyy myös yrittäjyysviikon monipuolisessa ohjelmatarjonnassa. Useat tredulaiset NY-yrittäjät kertovat myös omia kokemuksiaan, summaa Salminen.

DreamFix auttaa kiireisiä veneenomistajia – varauskalenteri täytti Niklaksen kesän

Niklas Palmroth oli jo valmistumassa merkonomiksi kahden vuoden opintojen jälkeen, kun hän päätti heittäytyä mukaan vielä yhteen projektiin. Projekti kehittyi kaverin kanssa yhteiseen NY-yritykseen.

─ Kaveri halusi hirveästi perustaa yrityksen. Mä näin potentiaalia meidän liikeideassa ja päätin sen takia lähteä mukaan, Niklas kertoo.

DreamFix NY tarjoaa veneiden puhdistusta vaivattomasti ja tehokkaasti.

─ Menemme asiakkaan luokse pesemään vene eikä hänen tarvitse olla edes mukana. Eli niin vaivatonta kun pystyy olemaan. Maksu onnistuu Mobilepaylla tai laskulla, kiteyttää Niklas yrityksen idean.

Niklas halusi kehittää palvelun, mitä Suomessa ei vielä ollut. Hän huomasi yritysten tarjoavan autojen pesua, muttei löytänyt yhtään yritystä, joka olisi pessyt veneitä tai ainakaan markkinoinut itseään. Idea syntyi nopeasti.

─ Olen koko ikäni asunut järven rannalla ja oppinut iskältä veneen huoltoa. Tiedän iskästä, ettei se kerkiä pesemään venettä, mutta haluaa pitää sen tosi hyvässä kunnossa. Vastaavanlaisia tarinoita on Suomessa monia, Niklas avaa liikeidean taustoja.

”Olkaa vaan rohkeita”

Niklas löysi Facebookista veneilyyn keskittyvän ryhmän ja tarjosi ryhmän ylläpitäjälle diiliä: DreamFix NY pesee hänen veneensä ilmaiseksi ja vastavuoroisesti hän mainostaa NY-yrityksen palveluita ryhmässä. Näin tapahtui ja DreamFixin kalenteri täyttyi kesällä veneiden puhdistuksista erityisesti ympäri pääkaupunkiseutua. Palaute asiakkailta on ollut todella hyvää ja he ovat ottaneet nuoret yrittäjät lämpimästi vastaan.

─ Olkaa vaan rohkeita. Uskaltakaa heittää tarjouksia ja soitella porukoille sekä laittaa tietoa someen. Ei kannata miettiä, mitä muut ajattelee. Jos et tee mitään, mitään ei tapahdu eikä mikään muutu, kannustaa Niklas NY-yrittäjyyteen.

Lue lisää DreamFix NY:stä: DreamFix Ny | Facebook

Katso yrittäjyysviikon ohjelma: Tredun Yrittäjyysviikko – Tredu – Tampereen seudun ammattiopisto